Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, malé budou 2 roky, a má ještě ve vláskách šupinky, máte někdo s tím zkušenosti už se starším dítětem? mám pořád dávat na hlavičku olejíček a vyčesávat nebo je na to něco jiného? děkuji
Naše má už 3 roky a šupinky ve vlasech taky pořád. Doktor mi doporučil tak 2 hodiny před umytím vlasů dát olej a že se to časem ztratí. Pokud se mi zdá, e jich má víc, tak i vyčešu. Je fakt, že jich až tak moc nemá.
Taky by mě to zajímalo, mladšímu se to teď znovu objevilo v roce a vlasů už má celkem hodně a docela dlouhé, takže patlat se mi to ničím mastným dvakrát nechce, nemluvě o tom, že si nenechá nic líbit.
Mně doktorka říkala, že je na to něco od biodermy…Ale malé to pak samo přešlo, tak sem nekupovala. ![]()
Excipial hydrolotio, ale nám pomohlo, když jsem se jednoho dne už fakt naštvala, naolejovala jsem hlavu a začala česat a česat asi 90 minut, supinky byly pryc:-)
Já jsem vyčesávala poslední „porci“ v pěti letech, ale to už byl fakt zbyteček a vypadá to, že už se další neobjeví.
Dcera to mela, možná ještě má, ale sem tam. Dr. říkala, že to může mít až do školky a že to samo zmizí. Když mě to hodně štvalo, tak jsem naolejovala a vyčesala, ale s dlouhymi vlasy je to celkem opruz.
pak jsem taky zkousela linolu sampon a to taky trochu pomohlo, ale spis to zmizlo samo.
Dcera to měla taky, samo to zmizelo do 2,5 let, synovi je 2,5 a ma to porad, samo se to relativne poušti, tak vyndavam. Ale mastit nemá smysl, nedostalo se to na kůži a všechno bylo na vlasech. My tím to taky nezmizí.
@esmeralda44 zkus toto Bioderma ABC Derm Baby Squam krém nam pomohl ![]()
Moje malá to měla taky strašně dlouho - skoro do dvou let. Myla jsem Linolou, nic. Pak jsem párkrát použila můj normální dospělácký šampón, a je klid! Řešila jsem to s kamarádkou kadeřnicí - ta mimochodem nedoporučuje vyčesávat (jde to i s vlásky a narušují se kořínky) - a říkala, že dětské a další různé speciální šampóny typu Linola jsou až tak moc šetrné, že nevyčistí pokožku hlavy, a proto se taky můžou šupinky tvořit. Takže prý pořádně umýt šampónem, dát balzám a učesat. Je fakt, že máme klid, a malá má krásné vlásky… Tak to třeba zkuste. ![]()
Dcera je měla taky, 2,5let. Byl mi doporučen šampon BABY SEBAMED a šupinky už nemá.
Zrovna včera jsem byla s malym (3,5 roku) na kožním. jako malý na to trpěl ale stačilo vyčesávat a mazat olejíčkem, neměl ani tak hustý vlasy tak to šlo, ale znovu se mu to udělalo v létě, kdy jsem nejdřív myslela že má v hlavě „jen“ písek, no a ted jsme navíc s kadeřnicí zjistili že mu na některých místech vznikají až skoro lysinky. takže dr. nám napsala nějakou mastičku - míchali v lékárně a šampon mediket ictamo. No ale bude to děs, krém mastej, umejt to nejde a ráno šel do školky jako když jsem na něj vylila kýbl oleje, ale snad to pomůže. No a taky mi dr říkala, že určitě nepoužívat ty dětské šetrné šampony, žila jsem v domění že s nimi nic nezkazím, ale šampon typu co mi doporučila, no ale zkusím se ještě pozeptat v lékárně, protože na tento malej brečel že ho to pálí do očiček.
Ahoj, řeším šupinky u 1,5 letého. Máte někdo tip na krém, který se nemusí vymývat? Kožní doporučila olej nebo nějakou mast. Obojí se musí vymývat. Ale malej oplachování hlavy nesnáší, posledně na mě doslova vyskočil z vaničky. Buď by mu to nateklo do očí nebo by se mi to nepovedlo opláchnout všechno.
Excipial se taky musí vymývat?
Když Excipial nevymyješ tak se nic nestane, akorát bude mít mastné vlasy ![]()