Šupinky u 2ročního dítěte

611
5.1.14 19:44

šupinky u 2 ročního dítěte

Ahoj holky, malé budou 2 roky, a má ještě ve vláskách šupinky, máte někdo s tím zkušenosti už se starším dítětem? mám pořád dávat na hlavičku olejíček a vyčesávat nebo je na to něco jiného? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
5.1.14 19:48

Naše má už 3 roky a šupinky ve vlasech taky pořád. Doktor mi doporučil tak 2 hodiny před umytím vlasů dát olej a že se to časem ztratí. Pokud se mi zdá, e jich má víc, tak i vyčešu. Je fakt, že jich až tak moc nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436

Taky by mě to zajímalo, mladšímu se to teď znovu objevilo v roce a vlasů už má celkem hodně a docela dlouhé, takže patlat se mi to ničím mastným dvakrát nechce, nemluvě o tom, že si nenechá nic líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168

Mně doktorka říkala, že je na to něco od biodermy…Ale malé to pak samo přešlo, tak sem nekupovala. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
5.1.14 19:50

Excipial hydrolotio, ale nám pomohlo, když jsem se jednoho dne už fakt naštvala, naolejovala jsem hlavu a začala česat a česat asi 90 minut, supinky byly pryc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.14 19:53

Já jsem vyčesávala poslední „porci“ v pěti letech, ale to už byl fakt zbyteček a vypadá to, že už se další neobjeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.1.14 20:09

Dcera to mela, možná ještě má, ale sem tam. Dr. říkala, že to může mít až do školky a že to samo zmizí. Když mě to hodně štvalo, tak jsem naolejovala a vyčesala, ale s dlouhymi vlasy je to celkem opruz.

pak jsem taky zkousela linolu sampon a to taky trochu pomohlo, ale spis to zmizlo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
5.1.14 20:33

Dcera to měla taky, samo to zmizelo do 2,5 let, synovi je 2,5 a ma to porad, samo se to relativne poušti, tak vyndavam. Ale mastit nemá smysl, nedostalo se to na kůži a všechno bylo na vlasech. My tím to taky nezmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.14 20:45

@esmeralda44 zkus toto Bioderma ABC Derm Baby Squam krém nam pomohl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
5.1.14 21:35

U nás pomáhá excipial U lipolotio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
5.1.14 22:23

Moje malá to měla taky strašně dlouho - skoro do dvou let. Myla jsem Linolou, nic. Pak jsem párkrát použila můj normální dospělácký šampón, a je klid! Řešila jsem to s kamarádkou kadeřnicí - ta mimochodem nedoporučuje vyčesávat (jde to i s vlásky a narušují se kořínky) - a říkala, že dětské a další různé speciální šampóny typu Linola jsou až tak moc šetrné, že nevyčistí pokožku hlavy, a proto se taky můžou šupinky tvořit. Takže prý pořádně umýt šampónem, dát balzám a učesat. Je fakt, že máme klid, a malá má krásné vlásky… Tak to třeba zkuste. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.14 09:11

Dcera je měla taky, 2,5let. Byl mi doporučen šampon BABY SEBAMED a šupinky už nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
22.1.14 01:18

Zrovna včera jsem byla s malym (3,5 roku) na kožním. jako malý na to trpěl ale stačilo vyčesávat a mazat olejíčkem, neměl ani tak hustý vlasy tak to šlo, ale znovu se mu to udělalo v létě, kdy jsem nejdřív myslela že má v hlavě „jen“ písek, no a ted jsme navíc s kadeřnicí zjistili že mu na některých místech vznikají až skoro lysinky. takže dr. nám napsala nějakou mastičku - míchali v lékárně a šampon mediket ictamo. No ale bude to děs, krém mastej, umejt to nejde a ráno šel do školky jako když jsem na něj vylila kýbl oleje, ale snad to pomůže. No a taky mi dr říkala, že určitě nepoužívat ty dětské šetrné šampony, žila jsem v domění že s nimi nic nezkazím, ale šampon typu co mi doporučila, no ale zkusím se ještě pozeptat v lékárně, protože na tento malej brečel že ho to pálí do očiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
10.2.14 11:02

Ahoj, řeším šupinky u 1,5 letého. Máte někdo tip na krém, který se nemusí vymývat? Kožní doporučila olej nebo nějakou mast. Obojí se musí vymývat. Ale malej oplachování hlavy nesnáší, posledně na mě doslova vyskočil z vaničky. Buď by mu to nateklo do očí nebo by se mi to nepovedlo opláchnout všechno.

Excipial se taky musí vymývat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
10.2.14 11:09

Když Excipial nevymyješ tak se nic nestane, akorát bude mít mastné vlasy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí