Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neboj, nejsi sama. Mám taky 18m holčičku a poslední dobou je to děs. Ne že by na mě teda visela, to nikdy nedělala, ale to její vztekání už mi hraje na nervy. Poslední týden od rána do večera řev a řev. Rostou jí 3 stoličky, tak nevím, jestli je to tím
Zkouší co si vyvzteká a co ne, co si může dovolit a co ne. Nosit by se taky chtěla, ale to já nemůžu, páč jsem v 7m tt, ale vysvětli jí to, že?
Doma pořád lítá, vymýšlí blbosti. Vyhazuje skříně, leze kam nemá, zapíná kde co. Čekám kdy se pověsí na lustr ![]()
Jenom se otočím, už něco vyvádí. Sem ráda když něco aspoň uvařím.
Usínání taky blbý. Chodí pozdě a musím chodit s ní. Doteď usínala v pohodě sama ![]()
Spurt asi nee, na to je už velká.. Řekla bych, že svou roli hrajou zoubky a taky to, že se snaží si tě vychovat ![]()
Jinak syn má 5 měsíců a 8 kilo, takže tě chápu ![]()
Já jsem začala vařit večer, nebo během odpol. spánku
sice Vám to holky nepřeju, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama ![]()
@Lejaa
no moment, a jak se zachovat, aby si ona nevychovávala mně, ale naopak?
![]()
@Peťulílie
to se mě ptáš moc.. Manžel mi vždy nadává, ať ho nechám řvát, že je napapanej, přebalenej a v pohodě, jen si vynucuje pozornost - ale já nevydržím.. ![]()
@Peťulílie píše:
Já jsem začala vařit večer, nebo během odpol. spánkusice Vám to holky nepřeju, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama
No jo, jenže když tu celý den vyvádí a chodí spát v 22, vstává v 6 tak to teď s tím svým pupkem už nějak nedávám, vařit po nocích
Sem ráda, že něco MÁLO poklidím.
Jsem ráda, že v tom nejsem sama taky
Náš šel dnes ve 22, ale poslední dny chodil ve 23hod z donucení. Ale teda spal do 9:30
Aha, tak to já jak kdy…někdy, se jí podvolím, někdy ji řeknu, že až se vyvzteká a uklidní, ať příjde a jdu pryč.. to na ni dost zabírá. Co se týče toho usínání teď, začala pravidelně při odpoledním spánku cca po 20ti minutách, kdy už si myslím, že spí-kadit do plíny, boží
pak slyším, jak se v postýlce řehtá, skáče, totální pařba
ale pokud neřve mámo, nebo intenzivně nebrečí, nejdu tam, jen se bavím u chůvičky
ale ten den, kdy usínala dvě hodiny a já si zrovna taky chtěla jít lehnout byly na provaz…chlap taky zastává názor nechat vyřvat, naštěstí spolu nežijeme, tak se chudinka nemusí trápit každý den. Ale na to, jak ji nechal ve třech týdnech hodinu v kuse řvát a že pak usnula vyčerpáním nezapomenu
naštěstí jsem u toho nebyla, ale bylo mi jí děsně líto. Prý si vymrčovala - ve třech týdnech-debil! Teď po ní chce, aby přišla a řekla - táto, já mám žízeň
ještě že on, ve svých letech-33let-je inteligent, co dokázal odejít od 2měs. mimina jen proto, že se bál zodpovědnosti, přitom dítě chtěl taky. No ale to sem nepatří, že? ![]()
@dani24687 píše:
Jsem ráda, že v tom nejsem sama taky![]()
Náš šel dnes ve 22, ale poslední dny chodil ve 23hod z donucení. Ale teda spal do 9:30
Tak o tom se mi může jenom zdát, aby spala tak dlouho. Vstává mezi 5-7 ![]()
No tak na co si stěžuju, sakra. Malá jde do betle před 20tou, nejpozději do 21té spí v tahu do 7-8.h. a odpo spí tak hodinu a půl až dvě…tak už mlčím
ale to vztekání a visení mi na noze teda nevím, nevím. Zuby už má podle mně prořezané, i když nejsou úplně venku…ale občas se i tak frfňá v jídle, tak asi by to mohlo být zubama…nevím ![]()
@Peťulílie Dík
No, přiznám se, že už sem rezignovala. Honit se nebudu, akorát je mi pak blbě. Je tu neuklizeno, no a co
Dělám jen ty nejnutnější věci. Ty ostatní počkají ![]()
Manžel je od rána do veřera v práci a mě už tu hrabe ![]()
Maminky, moje 18ti měsíční slečna začala posledních pár dní na mně strašně viset, začne hystericky nabírat, pořád se natahuje, že chce do náruče-to je pak spokojená (já teda s 12ti kg moc ne
když k nám někdo příjde, nebo jdeme na návštěvu, ze začátku řve, hysterie, drží se mně jako klíště a háže zpátečku. Rostou jí řezáky a je závislá na dudlíku - má ho v pusince téměř pořád a dožaduje se. Někdy jakoby na tyhle scény zapomene, hraje si, ale moc časté to není. Ještě před Vánoci byla pohodové dítě, vyhrála si sama..ale teď poslední týden nějaký obrat…do toho se strašně vzteká, když se ji něco nelíbí…tušíte, co by to mohlo být? Nějaké tipy, jak jí pomoct, aby se zklidnila, nebo prostě vydržet? A do toho začaly problémy s usínáním - cca 3 dny - jak s odpoledním, tak s večerním - usíná cca hodinu, jeden den to byly i dvě…dřív byla do 20ti minut tuhá. Děkuji za zkušenosti