Chudák dítě? Kamarádka nezvládá

11
6.1.14 15:13

Chudák dítě?

Ahoj, chtěla bych znát váš názor… Moje nejlepší kamarádka má dvouletou holčičku a tříměsíčního chlapečka. Moc to nezvládá a tak zhruba před měsícem začala dávat holčičku do jeslí, aby měla doma více „klidu“. Jenže holčička je v jesličkách nešťastná, chodí tam s pláčem, počůrává se, doma je smutná. Mě je jí hrozně líto, snažila jsem se jí to rozmluvit, ať to neláme přes koleno a nechává si ji doma, když je stejně doma s malým. Akorát jsme se pohádaly, že prý nevím o čem mluvím, když mám jen jedno dítě ( mám holčičku 2,5 roku) a že bych se určitě zachovala stejně, kdybych byla v její situaci. Jenže já vím, že tohle bych svému dítěti nikdy neudělala :( A dnes mi volala známá, co vodí do stejné školky svoje děti, že ráno opět v šatně hrozná scénka, že všichni na tu moji kamarádku koukají dost blbě, protože vědí, že je doma s druhým. Řekněte… přijde vám to normální, jsem opravdu ta, co to nemůže pochopit? Díky za vaše reakce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
6.1.14 15:17

Taky to nechápu, ale nemá smysl motat se do života druhým. Snažila jsi se jí to rozmluvit, akorát jste se pohádali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
6.1.14 15:17

Chudák holčička :-( matka to určitě nezvládá to je jisté a těžko říct co s tím můžeš dělat? normální mi to nepříjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
6.1.14 15:18

Jenže takové to scény ti může dělat i předškolák a ty budeš s druhým dítětem doma. Těžko soudit. Já byla na mateřské a malá začala též chodit do školky. Bylo to fakt náročný a opravdu to s jedním dítětem nemůžeš objektivně posoudit. Naší malé bylo tedy 3 a půl roku, když šla do školky a malému pár měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058

Mně to normální nepřijde a holčičky je mi moc líto :(,co je to panebože za matku :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703

No a malá pláče ve školce celou dobu, nebo jen ráno před maminčiným odchodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806

@gerdala
Ja bych do jesli takto dite taky nedala, ale neudelas nic, je to jeji vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
6.1.14 15:19
@andice píše:
Jenže takové to scény ti může dělat i předškolák a ty budeš s druhým dítětem doma. Těžko soudit. Já byla na mateřské a malá začala též chodit do školky. Bylo to fakt náročný a opravdu to s jedním dítětem nemůžeš objektivně posoudit. Naší malé bylo tedy 3 a půl roku, když šla do školky a malému pár měsíců.

Když dva roky jsou fakt ještě málo, je malinká a evidentně nepřipravená na to, být mimo domov :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.1.14 15:20

Podle mě bylo uděláno co je potřeba - tj řeklas kamarádce svůj názor..víc asi nemůžeš..bohužel, malé je mi líto, já osobně bych toto neudělala nenechala bych ji trápit, nicméně je to na její mamince jak si ji vychovává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151

Tobě se určitě taky nelíbí, kdyz ti někdo kecy do toho, jak se staras o dvoje děti. A pro dvouleté dítě mi jesle nepřipadají jako trápení. Aspon se socializuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka

Není to sice moc ideální, ale já bych se jí do toho nemotala. Zase se pohádáte. Nikdo nemá rád když mají ostatní velkou starost o jejich osobu

• Citovat
  • Upravit
2259
6.1.14 15:21
@marcellia píše:
Když dva roky jsou fakt ještě málo, je malinká a evidentně nepřipravená na to, být mimo domov :(

Mýmu broučkovi je 2 a 3/4 a nikomu bych ho nedala :hug: A ještě kdyby brečel :nevim: Je fakt malinká, ale jak píšu, těžko soudit kamarádčinu situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134

Já myslím, že každý je jiný a každý zvládá jinak péči o děti. Co když ta tvoje kamarádka opravdu je vyčerpaná a nedává tu péči o dvě děti zároveň, co když v noci musí hodněkrát vstát k miminku a přes den běhat kolem obou dětí. Takhle teoretizovat na netu a kritizovat druhé je jednoduché, co kdybys jí zkusila nabídnou pomoc, když ti přijde, že je její holčička v jesličkách nešťastná a občas si jí vzít k sobě a pomoct tak kamarádce aby si odpočinula. Já mám taky dvě děti a zvládám to s nima ale nikdy bych si nedovolila soudit druhé a jejich rozhodnutí, zda dát nebo nedát dítě do jeslí nebo školky i když je doma s druhým. Spíš bych uvažovala o konkrétní pomoci kamarádce, např. s tím hlídáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@andice píše:

ale dvouleťáček a předškoláček je rozdíl :think:
a navíc není vina holčičky že maminka měla děti tak brzy po sobě a ted to nezvládá..podle mě to maminka těžce neodhadla na co má a nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1

Ty jo co je ti do toho? 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat