Chudák dítě? Kamarádka nezvládá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alli_li
6.1.14 15:35

@zelenaprisera Jenže to je přesně o tom jak to každé dítko zvládá jinak.
Já vím, že moje dcerka by to v 2 letech nezvládla nebyla na to vůbec připravená, ač jsem s ní pořád byla ve společnosti, ale k tomu tam potřebovala mě. Teď ve 3 letech je to supr, bez scén a hysterie.
Mladšího syna můžu dávat do školičky už klidně teď od těch 2 let - neni tolik na mě fixovaný, díky ségře je o hodně napřed a mezi dětmi a hračkami je spokojený :-)
Ale stejně ho tam nedávám protože je to malý neposeda a akorát bych pani učitelce přitížila :-D

• Citovat
  • Upravit
101710
6.1.14 15:37
@alli_li píše:
A že kamarádka to nezvládá to je jen výmluva. Když byli mému mladšímu synovi 3 měsíce, starší dcerce bylo rok a půl a nevím co je na to nezvládnutelného. Bude hůř - čím víc budou děti starší

A jak ty můžeš tvrdit, že je to jen výmluva 8o je spousta lidí, kteří se z něčeho třeba složí a skončí na AD, další mají třeba únavový syndrom, či další „neviditelné“ problémy… to, že ty to zvládáš (a spousta nás dalších) ještě neznamená, že nemohou existovat lidi, kteří to fakt nezvládají, přestože měli původně pocit, že to zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.1.14 15:40
@jdukolem píše:
no jo ale byla to její volba mít děti takhle brzy po sobě - ona si to zvolila jistě věděla do čeho jde,
Hláška dne. :-)

Byla jsem au-pair u rodiny se třema dětma. Myslela jsem si, že vím, do čeho jdu, když jsem čekala prvního syna a pak jsem se celkem divila. :lol:

Znám pár maminek, které tak dobře vydělávají, že daly už hodně malinkaté děti do jeslí nebo k chůvě. Že bych to tak já neudělala, ještě neznamená, že nemají rády své děti a že to je špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.1.14 15:41

Myslím, že je ti do toho ho… a s ní nežiješ a neznáš všechny okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
6.1.14 15:44

@j.a.n.i1 Tvrdím z toho důvodu, že zakladatelka napsala, že její kamarádka chce mít doma „klid“. Pokud bych já osobně něco nezvládala z depresivních stavu (který teda její kamarádka může mít, pokud je 3 měs. po porodu) tak bych to řešila jinak než tím, že budu dávat dítě do jeslí, nebo tak kde se mu očividně nelíbí.

A propo já únanový syndrom mám tak vím o čem mluvím. Ale šla jsem do toho s tím, že budu mít děti brzo po sobě a bude to hukot.

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
6.1.14 15:44

Já mám první dvě děti od sebe 15 měsíců a třetí je po dvou letech. Jasně že je to někdy na palici a člověk musí řešit neřešitelné, ale zvládnout se to musí, jsou to naše děti, ony za to nemůžou že jsme si je pořídili tak rychle po sobě a nelze říct jen tak „nezvládám“. Já osobně bych té kamarádce nabídla pomoc. Chudák ta holčička je, protože pokud ve školce pláče, je vidět, že je na to prostě ještě maličká. Ale právě proto bych se snažila pomoct, ne jen kritizovat na internetu. Já jsem starší kluky dala do školky ve 2,5 letech, ale jen tak na zkoušku, týden ve školce a týden doma. Taky jsem byla doma, na mateřské. Jak už tu zaznělo, každé dítě je jiné a pokud se tomu prckovi ve školičce líbí, proč ne. Našim klukům se tam líbilo hned od začátku a bylo vidět že jim to prospívá. Kdyby plakali, nechtěli tam, nemělo to pozitivní efekt, přestala bych je tam dávat. Dvouleté dítě je opravdu ještě malé na to, aby se od něj automaticky očekávalo, že prostě bude chodit do školky a tečka. Teda aspoň tak to vidím já. Můj nejmladší má 2 roky a 2 měsíce a školku v žádném případě neplánuju, nejdřív ve třech letech a to jen pokud by se mu tam líbilo a byl by zralý. Rodičák mám na čtyři roky, takže nespěchám. Užívám si to s malým doma a nedala bych ho. Manžel mě žene do práce, mám zajištěné místo v jeho firmě a už by mě prý potřeboval, ale nenechám se ukecat, chci si svého prcka užít a nebudu ho trápit školkou, když by se mu tam nelíbilo. Je to individuální a každá maminka to musí posoudit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
6.1.14 15:46

Ja na tom nevidim nic divneho. Naopak, pokud to mamince pomuze, penize na to maji, mala tam vubec brecet nemusi, tak co? to zas se nekdo plete do ostatnich, ach jo :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
6.1.14 15:50

Ani by me nenapadlo nekoho soudit!! Kdyz se narodilo druhe, ctyrletemu synovi delaly program babicky, protoze ja nebyla schopna niceho - po cisari, hyperlaktace, dcera nebyla schopna se prisat, takze jsem krmila odsavanym mlekem, coz znamenalo odsavat kazde ti hodiny a kazde tri hodiny krmit. Ani ven jsme nechodili, protoze kdyz jsem mela nahodou hodinu cas, placla jsem s sebou a spala jako zabita. Syn uz mel nastesti rozum, takze vydrzel chvili u televize nebo u tabletu, co bych delala, kdyby mu byly teprve dva roky, to nevim, to bych se asi vazne obesila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.1.14 15:55

Já se strašně těším, až budou malýmu 2 roky a dám ho na pár dnů v týdnu do jesliček nebo do školky. Jednak je to přínos pro děcko, otrká se a jednak já BUDU MÍT KLID :mrgreen: sem taky špatná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
6.1.14 15:57
@dani24687 píše:
Já se strašně těším, až budou malýmu 2 roky a dám ho na pár dnů v týdnu do jesliček nebo do školky. Jednak je to přínos pro děcko, otrká se a jednak já BUDU MÍT KLID :mrgreen: sem taky špatná?
Špatná nejsi, a jenom doufej, že taky nebudeš mít nějakou superaktivní kamarádku, která tě pak zdrbne na netu, jak si neschopná, že dáváš dítě do jeslí abys měla klid :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
6.1.14 16:00
@jdukolem píše:
no jo ale byla to její volba mít děti takhle brzy po sobě - ona si to zvolila jistě věděla do čeho jde, ta malá za to nemůže..myslím že zakladatelka ani kamarádku nekritizuje spíš je jí smutno za tu malou.. ale nic s tím neudělá

Přesně, ono děti za devět měsíců vyrostou a pak jsou to náročná období, to je pak těžké.

Mě by holčičky bylo také líto, ale nikdy jsem nikoho neodsuzovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.1.14 16:04
@saguaro píše: Špatná nejsi, a jenom doufej, že taky nebudeš mít nějakou superaktivní kamarádku, která tě pak zdrbne na netu, jak si neschopná, že dáváš dítě do jeslí abys měla klid :D

doufám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
6.1.14 16:05

Tak zalezi, jak casto tam chodi. Jestli ji tam dava maminka cely tyden a holcicka je tam nestastna, zatimco je maminka doma a ma na chvili klid se svym mimcem, tak je mi holcicky lito.

• Citovat
  • Upravit
2401
6.1.14 16:06

Pokud se holcicka nebude schopna zaradit, tak to s matkou urcite vyresi ucitelky. Vic k tomu asi neni co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.1.14 16:08

Všem co píší, že mi do toho nic neni… ano, máte opravdu, neni mi do toho vůbec nic. Jen jsem chtěla slyšet názor matek, které mají doma také dvě děti a vědí jak je to pak složité. A chtěla jsem ten názor vědět i proto, že nechci svoji kamarádku odsuzovat za něco, když sama nevím jak to může být těžký. Holčičky je mi opravdu moc líto, ale nemůžu si ji k sobě brát každý den. Občasnou pomoc samozřejmě nabídnout můžu, ale to ji myslim trn z paty nevytrhne. Díky za vaše názory… aktivní kamarádka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí