Chudák dítě? Kamarádka nezvládá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
6.1.14 17:08
@j.a.n.i1 píše:
@Kelsey Tak u nás třeba malý ve 2 letech nebrečel a odmítal chodit odpoledne domů, odcházel jako poslední, když učitelka zhasínala :mrgreen: no a teď ve 3 dělá ráno scény, že mu chce maminka utéct :think:

A taky to řeší kamarádky na telefonu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
6.1.14 17:11
@Kelsey píše:
A taky to řeší kamarádky na telefonu? :lol:

Ne, jen jedna paní učiteka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
6.1.14 17:23

Mne neprijde divne, aby dite chodilo od 2 let do skolky. Treba jen na dopoledne, nebo 2.3 dny v tydnu. Kolektiv potrebuje, spoustu se tam toho nauci. Spousta deti breci, spousta jich dela sceny jen pred rodici (nerikam, ze je to tenhle pripad). Na pocuravani taky neni nic divneho.
Ale pokud bych mela doma jeste mensi ditko a videla, ze to to starsi opravdu ve skolce jeste nezvlada, a ze to na me jen rano nehraje, tak bych ho jeste nechala doma.
Dcera i syn zacli chodit take kolem 2,5 let. Dcera bez problemu, ale syn to vzdy obreci. Davat ho tam musim, musi si zvyknout. Od 4 let totiz nastupuje do skoly a toho casu na adaptovani tak moc neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.1.14 17:26

@gerdala, ty jsi jí řekla svůj názor, ale dítě je její. Mít dítě tak brzy v kolektivu dětí taky není na škodu. Pokud to ona tak chce, tak je to její věc.

Zarazilo mně tvé líčení jak píšeš:…„A dnes mi volala známá, co vodí do stejné školky svoje děti, že ráno opět v šatně hrozná scénka, že všichni na tu moji kamarádku koukají dost blbě, protože vědí, že je doma s druhým.“…

Jak věděla ta známá, že má volat zrovna tobě? :think:

Takováto sdělení v diskuzích mi vždycky osvětlí celý „problém“, který vidí spíš ostatní než ten, kterého se to týká… :think:.

A ano, přijde mi normální, aby si matka sama rozhodla o tom, jestli její dítě půjde do jeslí nebo bude doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
6.1.14 17:47

@gerdala Taky mám dve deti a mužu ti říct, že dneska šla malá po 14 dnech do školky a to si nedovedeš představit tu ulevu…Chodí do školky už od 2,5 roku a já už jen pres tehotenství si nedovedu predstavit, že by byla doma celé dny a to nemluvím po porodu…je to fakt složitejší,,její dcera si zvykne neboj ;) a kámoška si aspon odpočine :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.1.14 17:47

No zase plodná diskuze, ze které vycházím opět jako matka tyran.
posuzovat životní situace někoho, s kým nejsem v kuchyni ani v ložnici mi přijde pod úroveň, zaměstnej svůj mozek něčím jiným, zkus se popř. angažovat nějak účinněji než drbáním kamarádky s druhou po telefonu a zveřejňováním cizího soukromí na webu a zkus jí nabídnout pomoc pokud už Ti to tak leží v žaludku.
já mám malou ve školce od roku a půl. nemám pocit, že by byla chudák. ovšem souhlasím s názorem, že každé dítě je jiné. pak ale záleží na konkrétní rodinné situaci, jak se s tím rodiče vypořádají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
6.1.14 18:03
@gerdala píše:
Ahoj, chtěla bych znát váš názor… Moje nejlepší kamarádka má dvouletou holčičku a tříměsíčního chlapečka. Moc to nezvládá a tak zhruba před měsícem začala dávat holčičku do jeslí, aby měla doma více „klidu“. Jenže holčička je v jesličkách nešťastná, chodí tam s pláčem, počůrává se, doma je smutná. Mě je jí hrozně líto, snažila jsem se jí to rozmluvit, ať to neláme přes koleno a nechává si ji doma, když je stejně doma s malým. Akorát jsme se pohádaly, že prý nevím o čem mluvím, když mám jen jedno dítě ( mám holčičku 2,5 roku) a že bych se určitě zachovala stejně, kdybych byla v její situaci. Jenže já vím, že tohle bych svému dítěti nikdy neudělala :( A dnes mi volala známá, co vodí do stejné školky svoje děti, že ráno opět v šatně hrozná scénka, že všichni na tu moji kamarádku koukají dost blbě, protože vědí, že je doma s druhým. Řekněte… přijde vám to normální, jsem opravdu ta, co to nemůže pochopit? Díky za vaše reakce!

Jako nic proti, ale tebe bych chtěla za kamarádku, to je podpora jako prase, fakt :zed: :roll:
Já to třeba taky nechápu, že to někdo udělá, ale je to každého věc a ty s tím nic neuděláš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22614
6.1.14 18:53

Holčičky je mi líto, ale nic s tím neuděláš. A s prominutím víš prd o tom, jak to má kamarádka doma. A taky máš jen jedno dítě, ono jedno a dvě jsou dost rozdíl, což jsem měla za posledních 5týdnů čest poznat. Ty první cca 3týdny doma byly masakr, malej pořád jen jedl a malá na sebe upozorňovala-ječela, dělala kravál, i malého praštila… Já se snažila se věnovat oběma, ani jsem se v klidu nenajedla, v noci jsem kojila, takže jsem se ani nevyspala. výsledek byl, že malá byla na nervy, já na nervy a unavená, jednou jsem se složila ve sprše… muž mi nepomáhal, měl nějaké zdr. problémy a nakonec skončil v nemocnici… můžu ti říct že v tu chvíli bych školku/jesle brala všema 10ti :zed: jen tím chci říct, že pokud s ¨nimi nežiješ, tak nemůžeš vědět, jak to je ;) na mě by taky nikdo nic venku nepoznal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.1.14 19:01

Po měsíci docházky nemá snad cenu dělat závěry 8o Starší začla chodit do soukr. školky 2× týdně kousek po druhém roce, fňukala občas, max. půl hodiny, ustálilo se to po měsíci a půl. Mladší je od ní 19m a ke starší se přidala 1× týdně někdy v 18m. Obě spokojený, vyzvedávám je ušmudlaný od vodovek, rozjařený a plný zážitků :nevim: Kdybych je měla stáhnout při pár pláčích, asi se nedostanou do školky nikdy. Navíc teď byly vánoce, takže se asi holčina do školky dostala míň, třeba odvykla. Každopádně ti je po tom šumák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
6.1.14 19:03

@gerdala já bycj to neudělala pokud jsem doma z mladším nedala bych malou do jesliček…a co se třeba domluvit s kamarádkou že bys jí malou třeba na jedno dopoledne v týdnu pohlídala? Možná je to divný názor…ale…ptala ses já bych to asi udělala

• Citovat
  • Upravit
29
10219
6.1.14 19:12

Moje šestiletá dcera šla dnes taky s brekem do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
6.1.14 19:57

Víte já bych maminku šmahem neodsuzovala a rozhodně dítě nenazývala chudákem, vůbec nic nevíme o situaci, proč dcerku dává do jesliček, jak se dcerce v jesličkách líbí a jaká je po vyzvednutí z jesliček, prostě nevíme nic, jen pohled třetí osoby.

Stejně tak bych tu já mohla napsat, mám známou, která dává kluka do školky a je doma s miminkem, kluk každé ráno šíleně brečí, učitelka rve kluka mamince z náručí, kluk úplný hysterák, učitelka se hodinu musí věnovat jen jemu a takovéhle scény jsou tam každé ráno a představte si, že ta matka tyran dává toho chudáčka ještě na kroužek, kde odloučení probíhá stejně, kluk se matky drží za nohavici teta na kroužku ho láka, tahá a matka se snaží rychle zmizet-ta potvora. A víte jak to je ve skutečnosti? Ano vše co jsem npsala je pravda, ale maminka je skvělá, hodná a své děti miluje, má tři jen prostě tenhle klouček má takovouhle povahu od tří let, co jsme se poznali ve školce do teď, co jim letos bude šest je to stále stejné.

Absolutně bych se nevyjadřovala k něčemu, o čem vím prd a zvláště pokud chce situaci řešit někdo koho se to vůbec netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.1.14 20:06
@gerdala píše:
Ahoj, chtěla bych znát váš názor… Moje nejlepší kamarádka má dvouletou holčičku a tříměsíčního chlapečka. Moc to nezvládá a tak zhruba před měsícem začala dávat holčičku do jeslí, aby měla doma více „klidu“. Jenže holčička je v jesličkách nešťastná, chodí tam s pláčem, počůrává se, doma je smutná. Mě je jí hrozně líto, snažila jsem se jí to rozmluvit, ať to neláme přes koleno a nechává si ji doma, když je stejně doma s malým. Akorát jsme se pohádaly, že prý nevím o čem mluvím, když mám jen jedno dítě ( mám holčičku 2,5 roku) a že bych se určitě zachovala stejně, kdybych byla v její situaci. Jenže já vím, že tohle bych svému dítěti nikdy neudělala :( A dnes mi volala známá, co vodí do stejné školky svoje děti, že ráno opět v šatně hrozná scénka, že všichni na tu moji kamarádku koukají dost blbě, protože vědí, že je doma s druhým. Řekněte… přijde vám to normální, jsem opravdu ta, co to nemůže pochopit? Díky za vaše reakce!

no podle toho co jsem vytučnila mi nepřijde že maminka myslí na blaho dítka ale na blaho své..holt maminka nezvládá- což nehodnotím to se stane, ale dítko zvládat musí???.. maminka má „situaci“ a ano..mohla vědět do čeho jde.. právě proto že má jedno dítě a ví jak jsou miminka náročná - i ta hodná tak pokud má aspon trochu IQ tak nemohla předpokládat že to bude procházka růžovou zahradou..
Taky se mi líbí srovnávání tříletých a dokonce i šestiletých dětí s dvouletým.. to opravdu myslíte že jsou na stejné úrovni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
6.1.14 20:12

@jdukolem ne nejsou na stejné úrovni, ale na stejné úrovni je toto: děti prostě občas brečí, když nemohou být doma s rodiči a mají chodit do školky, ale to že brčí ráno ještě neznamená, že brečí celý den, že je ve školce nešťastá, na toto zakladatelka vůbec nereagovala, přestože se na to holky ptaly několikrát. Dále jak zakladatelka ví, že je holčička doma smutná? Jak často se s rodinou schází jednou týdně na pár hodin? A z toho hodnotí?

A podívej já jsem si pořizovala druhé dítko s tím, že vím jaké to bude, vždyť jsem již jedno měla. A můžu ti říct, že stejně bláhovou představu jsem měla, když jsem si pořizovala první, takže tyhle kecy nežeřu:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.1.14 20:28
@Paradise píše:
@jdukolem ne nejsou na stejné úrovni, ale na stejné úrovni je toto: děti prostě občas brečí, když nemohou být doma s rodiči a mají chodit do školky, ale to že brčí ráno ještě neznamená, že brečí celý den, že je ve školce nešťastá, na toto zakladatelka vůbec nereagovala, přestože se na to holky ptaly několikrát. Dále jak zakladatelka ví, že je holčička doma smutná? Jak často se s rodinou schází jednou týdně na pár hodin? A z toho hodnotí?A podívej já jsem si pořizovala druhé dítko s tím, že vím jaké to bude, vždyť jsem již jedno měla. A můžu ti říct, že stejně bláhovou představu jsem měla, když jsem si pořizovala první, takže tyhle kecy nežeřu:lol:

máš pravdu v tom že vycházím pocitově pouze z prvního příspěvku, máš pravdu v tom že chybí víc informací..ale
bavíme se o jesličkách a ne školce- čili o malým dítěti
já jsem starej měkkejš čili vím že když holt to dítě být ve školce MUSÍ - jdu do práce- tak holt zatnu zuby řvoucí dítě olíbám vrazím do třídy a za rohem zamáčknu slzu…ale když vím že to být NEMUSÍ - tj jsem doma tak bych dvouletáka těchto ranních hororů ušetřila - protože je to opravdu ještě prtě

Dál k tomu nežeru kecy..no skoro se mi nechce vyjadřovat, ale.. já třeba mám mezi dětmi záměrný rozestup větší právě proto že jsem měla jedno dítě a představa že mám roční a jsem znovu těhotná mi ježila všechny chlupy na těle.. vyhodnotila jsem to pro sebe jako nevyhovující jako něco z čeho by mi asi brzy hráblo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí