Chudák dítě? Kamarádka nezvládá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
10219
6.1.14 20:35

Já bych ještě napsala zakladatelce, když jsi tak starostlivá a myslíš, že to nezvládá nabídni ji pomoc. A ještě ji řekni, že jako její kamarádka ji pomlouváš na netu. Myslím, že dokamarádíte a můžu ti říct, že já bych takovou kamarádku taky poslala někam. Vždyť ty to tady popisuješ jako kdyby ji týrala. :roll: Pokud by jim tam dělalo dvouletý dítě celý den takové scény nevěřím, že by to učitelky neřešily s maminkou. A nedoporučili by ji ať si nechá dítě doma, že je nezralé. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
6.1.14 20:41

@jdukolem to nežeru kecy jsem psala s humorem, proto e u toho smajlík.

Já mám taky děti s velkým věkovým rozdílem, ale to nic neměni na tom, že to není takové jaké jsem si to představovala. Starší žárlí a vyvádí úplné alotrie, přestože se tomu snažíme všemožně předcházet. Prcek je sice hodný, ale pozornost taky vyžaduje a kolikrát žasnu, že jsem ráda, když uvařím, občas nestíhám prát, děkuji bohu za vánoční dárek v podobě myčky, protože bysme jinak už zapadali za horou nádobí, prostě ne vždy to jde dle mých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.1.14 20:41

@29 Tak zas furt lepší, když to zakladatelka řeší víceméně anonymně na netu, kde ji ani kamarádku nikdo nezná (nebo nepozná), než kdyby to rozebírala s ženskejma v sámošce. Pokud tu nikdo ze zakladatelky projevů lehce nevyčte, že jde o Zuzanku Novákovou z Horní Dolní a ta kamarádka teda musí bejt Maruška Kadeřábková, tak je v tomhle směru vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
6.1.14 20:43

@Knihomyš no zakadatelka to neřeší přímo v sámošce, ale svolává se s ostatníma maminkama z uvedené školky a kámošku probírají, pokud je pravda, že se jedná o nejlepší kámošku, jak zakladatelka uvádí, tak takovou nejlepší kámošku mít, tak jdu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.1.14 20:51
@Paradise píše:
@jdukolem to nežeru kecy jsem psala s humorem, proto e u toho smajlík.Já mám taky děti s velkým věkovým rozdílem, ale to nic neměni na tom, že to není takové jaké jsem si to představovala. Starší žárlí a vyvádí úplné alotrie, přestože se tomu snažíme všemožně předcházet. Prcek je sice hodný, ale pozornost taky vyžaduje a kolikrát žasnu, že jsem ráda, když uvařím, občas nestíhám prát, děkuji bohu za vánoční dárek v podobě myčky, protože bysme jinak už zapadali za horou nádobí, prostě ne vždy to jde dle mých představ.
:kytka:
mě se smajlík nezobrazil.. tak to bylo nepochopení tedy - omlouvám se
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
6.1.14 20:52

Ahoj kamaradka to asi nezvlada takže je pro ni lepší at tam je než aby se něco stalo :think: ale zdruhe strany nevím jestli to neodnese mala psichicky mam znamou ta měla něco podobneho a mala tet teda už velka se lečí na nervy protože to psichicky nezvladla :nevim: takže nech to na ni nebo budeš ta ta nejhorší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
6.1.14 21:02

@Knihomyš ale ona to řeší s maminkama ze školky, nejen s námi. Prachprostě drbe, zkrátka nejlepší kámoška. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.1.14 21:17

Pokud to holčička nedává už měsíc, tak dotyčnou moc nechápu. Je možné, že se to brzy usadí, ale takovým matkám moc nerozumím. Je fakt, že ona může být psychicky nějak na dně, má kojence a třebaje v depresi čico, tak pak to smysl dává…
Pokud je dítě ve školce s tetama a dětma spokojené, tak určitě třeba na pár dní na dopoledne do školky mezi ostatní děti může být fajn. Otrkají se, socializují, zvyknou si na odloučení nebo uděljaí pokroky atd.

Ale pro děti, co tam řvou týdny to asi moc přínosné nebude, ony si to třeba vůbec neoblíbí, spíš rezignují, jsou i takové děti, které v tomhle věku potřebují být s matkou a ne v kolektivu. Já i u nás ve školce vidím, jak některé děti mladší 3 let visí pomalu celý den na učitelkách (potřebují spíš 1 dospělou osobu, na kterou se upnou a ne 20 dětí okolo).

Ale dávat do školek děti, které na to evidentně nejsou zralé, když je matka doma, to se přiznávám, že mi je proti srsti a svým dětem bych to neudělala.

Ale dál bych to nijak s kamarádkou ani s jinýma neřešila, nevidíte do toho, co přesně je zatím a brala bych to tak, že u svých dětí každý sklidí, co zasel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.1.14 21:20

@29 Reagovala jsem na to, že vadí, že ji rozebírá na netu, protože si myslím, že to nemá takový dopad jako drby ve fyzickém okolí.
Jinak, pokud zakladatelce někdo volal a vyprávěl o dítěti její nejlepší kamarádky… nevím, jestli to znamená, že zakladatelka pomlouvá.
To jen tak na okraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.1.14 21:23

Mně by teda spíš zajímal postoj těch učitelek v jesličkách. Jestli dítě řve 10 minut v šatně (velký zážitek pro všechny přítomné, chápu) a pak je v pohodě, tak asi OK. A o mnoho víc asi nikdo mimo rodinu nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
6.1.14 21:28
@Knihomyš píše:
Mně by teda spíš zajímal postoj těch učitelek v jesličkách. Jestli dítě řve 10 minut v šatně (velký zážitek pro všechny přítomné, chápu) a pak je v pohodě, tak asi OK. A o mnoho víc asi nikdo mimo rodinu nevidí.

Na to se tu už zakladatelky několikrát ptali :nevim:.Navíc si myslím, že jestli to trvá celou dobu, tak by to řešili. Vždyť to narušuje i jim klid ostatních dětí. všichni víme, že takhle malé děti se nechají strhnout k pláči ze solidárnosti takže mně se to moc nezdá. Spíš to bude asi u předání a chvíli po.Ale co já vím. :think: Chtělo by to odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.1.14 21:30

Nevím, jestli bych to udělala nebo ne, každopádně věřím, že to nezvládá, může to tak být.. človek neví..
Známá má teď první dítě, dlouho nemohly mít a kdybych měla já takové miminko - má hodně nespokojené, bolí ho bříško, mají hromady probloému se zžít a pak ještě druhé, tak opravdu se ani nenajíme..
Jenom sedí kojí, masíruje, malý řve, dvě hodiny uspává, aby usnul, spí ji 20 min, tak přebaluje, masíruje, řev, a takto celý den.. Byla jsem u ní tři hodiny a opravdu jsem toto nikdy nezažila.. v noci ji nespí, je jak lemra.. unavená atd..
takže asi teď bych nikho nesoudila co si jak udělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.1.14 22:01

Upřímně, už ani nemam chuť, se k tomu více vyjadřovat. Než někoho rozcupete v zubech, přečtěte si možná trochu líp zadání diskuze. Pro mě je tohle tak trochu virtuàlní svět a rozhodně nejsem tak hloupá, abych sem napsala o někom něco, v čem by se mohl poznat a tím mu nějak ublížit. Tímto se tedy omlouvám všem, kterým jsem způsobila svým zadáním nějaké pohoršení a je jim ze mě na blití a děkuji všem, které se vyjádřily k věci a pomohly mi pochopit, že se dvěmi dětmi s takhle malým věkovým odstupem to asi není žádná legrace a člověk se stane možná i trochu sobec, pro trochu klidu a odpočinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
6.1.14 22:08

@gerdala ja mám dceru 18 měsíců a okolí se diví, proč ještě není ve školce. Třeba tady je standart ten rok a pul. Některý deti chodí už v roce. A díky tomu, ze první 2 týdny chodí rodič do školičky s dítětem a to si postupně zvyká, nevím ani o jednom, který by tam řvalo a nezvladalo to psychicky :nevim:
Tyjo, teda musím zjistit jestli mne někdo sebe na netu, ze malé upirám kolektiv a jsem s ní sobecky doma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.1.14 22:18

@gerdala ja sem sobec i s jednim. A ty bys mela taky zacit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie