Chudák dítě? Kamarádka nezvládá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
6.1.14 15:23

@gerdala Kolem 2. roku mladé jsem měla krizi, kdy jsem hořce litovala, že u nás neberou od dvou let. A to mám prosím jen jedno dítě, mít navrch tříměsíční, tak mi hrábne. (Naštěstí to přešlo.) Takže částečně tu maminku chápu, mít možnost, asi bych taky zkusila, jestli to mládě nedá (i když zkoušet to měsíc mi přijde dost). Jinak jsem žila v tom, že nezralé dítě prostě matce zkusí vrátit, ne?

Nechceš tu holčičku občas jako parťačku pro dceru? Mně je třeba líto, že s nikým nějakou „družbu“ nemám (dcera trpí kvůli asociální matce) - kolem druhého roku myslím děti parťáky začínají oceňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287

No tak jak se říká, neposuzuj, dokud se neprojdeš v mých botách.
Určitě do toho problému nevidíš natolik, abys mohla posuzovat (navíc bez vlastní zkušenosti s podobnou situací). Takže bych ji hned úplně nezavrhovala jako hroznou matku…
Scénky dělá při příchodu do školky kde kdo, i mnohem starší děti.
Pokud je ta holčička tím fakt nějak „týraná“ tak by to především měly řešit učitelky ve školce a s maminkou.

A zakladatelko, nikdy neříkej nikdy. Mohlo by se ti to vymstít :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@saguaro píše:
Já myslím, že každý je jiný a každý zvládá jinak péči o děti. Co když ta tvoje kamarádka opravdu je vyčerpaná a nedává tu péči o dvě děti zároveň, co když v noci musí hodněkrát vstát k miminku a přes den běhat kolem obou dětí. Takhle teoretizovat na netu a kritizovat druhé je jednoduché, co kdybys jí zkusila nabídnou pomoc, když ti přijde, že je její holčička v jesličkách nešťastná a občas si jí vzít k sobě a pomoct tak kamarádce aby si odpočinula. Já mám taky dvě děti a zvládám to s nima ale nikdy bych si nedovolila soudit druhé a jejich rozhodnutí, zda dát nebo nedát dítě do jeslí nebo školky i když je doma s druhým. Spíš bych uvažovala o konkrétní pomoci kamarádce, např. s tím hlídáním.

no jo ale byla to její volba mít děti takhle brzy po sobě - ona si to zvolila jistě věděla do čeho jde, ta malá za to nemůže..myslím že zakladatelka ani kamarádku nekritizuje spíš je jí smutno za tu malou.. ale nic s tím neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy

Nemontovala bych se do toho, matka sama ví, na co má nebo nemá nervy. Pán Bůh ví, jestli by jí neruply. :nevim:. Nebudu říkat, co bych osobně udělala nebo neudělala, mám také jen jedno dítě a zápřah se dvěma si neumím představit. Můžu se jen domýšlet, že bych se snažila mít starší dítě za každou cenu doma, pokud by bylo v jeslích nešťastné. Na druhou stranu, dvouleté děti chodí v zahraničí do školek, miniškolek a jeslí zcela běžně, u nás to zvykem není, což také smýšlení lidí o dané mamince, značně ovlivňuje.

• Citovat
  • Upravit
2259
@jdukolem píše:
ale dvouleťáček a předškoláček je rozdíl :think:
a navíc není vina holčičky že maminka měla děti tak brzy po sobě a ted to nezvládá..podle mě to maminka těžce neodhadla na co má a nemá

Já vím :think: ale třeba dělá švíky jen před odchodem a nakonec jí je tam líp, než nevrlá a nervózní matka, co si doma na ní bude vybíjet zlost, že to nezvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180

Tak názor jsi ji řekla, nikam to nevede a víc s tím asi nenaděláš.
Jinak já mám děti 20 měsíců od sebe, začátky s druhou byly taky náročné, ale tohle „řešení“ mě ani nenapadlo. Ba naopak těžce nesu, když je delší dobu u babičky. Nebo teď jsme ji poprvé dali na noc… to jsem obrečela :)
Ale malá byla nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
6.1.14 15:24

@gerdala Těžko říct, můj taky chodil od dvou do školky, tou dobou měl ještě plíny, takže počůrávání by mi přišlo normální… myslím, že je podstatné, jestli je smutná a pláče celou dobu, nebo je to jen při příchodu, pokud celou dobu, tak je něco špatně a nedávala bych ji, pokud jen ráno, tak to je celkem normální. A pak je tedy ještě otázka jak často chodí, já bych třeba dítko nedávala na celý týden, ale tak na 2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
6.1.14 15:24
@jdukolem píše:
no jo ale byla to její volba mít děti takhle brzy po sobě - ona si to zvolila jistě věděla do čeho jde, ta malá za to nemůže..myslím že zakladatelka ani kamarádku nekritizuje spíš je jí smutno za tu malou.. ale nic s tím neudělá

Ona jaksi nemohla vědět, do čeho jde, když si to nezkusila :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
2259
6.1.14 15:25
@Poison Ivy píše:
Ona jaksi nemohla vědět, do čeho jde, když si to nezkusila :nevim:.
:palec: Přesně tak, taky jsem si spoustu věcí představovala jinak :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
6.1.14 15:26

Moje děti obě od roka chodily do jeslí, nejdřív jednou týdně, pak 2-3 krát. Obě si někdy trochu poplakaly (jako úplně každé jiné dítě), oběma se tam moc líbilo, dodnes při prohlížení fotek vzpomínají.
Je to věc rodičů a myslím si, že je to pro starší dítě lepší než se doma nudit nebo stresovat s matkou a náročným miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
6.1.14 15:26

Ja nechápu těm rozšířený názor, ze dvouleté dítě je na kolektiv malé? Neříkám, ze v jeslich musí byt od osmi rano do peti odpoledne, ale tak třeba 3× tydne a po obědě domů, to mi přijde jako ze si zase pohraje s detma, jiný ma hračkami a zvykne si na kolektiv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
6.1.14 15:27
@Poison Ivy píše:
Ona jaksi nemohla vědět, do čeho jde, když si to nezkusila :nevim:.

Jo, taky mě napadlo, jestli je každý jasnovidec, že musí vědět jaké bude druhé dítko a jak to bude se dvěma zvládat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
6.1.14 15:29

Mám děti od sebe 21 měsíců a starší chodí do miniškolky od 2,5 roku. Jí se tam naštěstí líbí, ale spousta dětí tam chodí a pláčou a maminky jsou třeba taky doma s menšími sourozenci a přesto je tam dávají. Přijde mi to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
6.1.14 15:29

Nečetla jsem celou diskuzi - k ní se vrátím.

Je můj názor - kdybych viděla, že moje dítě jesle nezvládá nedávala bych ho tam. Samozřejmě, že dítě se musí adaptovat, ale čeho je moc…

A že kamarádka to nezvládá to je jen výmluva. Když byli mému mladšímu synovi 3 měsíce, starší dcerce bylo rok a půl a nevím co je na to nezvládnutelného. Bude hůř - čím víc budou děti starší

• Citovat
  • Upravit
134
6.1.14 15:30
@j.a.n.i1 píše:
Jo, taky mě napadlo, jestli je každý jasnovidec, že musí vědět jaké bude druhé dítko a jak to bude se dvěma zvládat :mrgreen:

Naprosto souhlasím, každé dítě je jiné a každý tu péči o děti zvládá jinak, a podle mě je nerozumné tvrdit, že matka věděla do čeho jde a je to její chyba, že nezvldá a je neschopná a její dítě tím trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí