Jak odplenkovat dvoleťáka

151
4.7.14 09:12

Jak odplenkovat dvoletáka

Dobrý den potřebuji poradit jak odplenkovat 2 letou dceru. Plenku si sundává, vadí ji. Moc dobře ví že se ji chce čurat a volá aa ale na nočník si nesedne, koupili jsme jí i dětské prkínko na záchod ale ani tam si nesedne. Nemáte někdo nějakou radu jak udělat aby si zvykla že potřebu musí udělat do nočníku a ne na zem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
4.7.14 09:16

Nesedla by si na záchod bez té redukce? Syn nepoužíval nočník, ani redukci. Chtěl sedět na záchoda jako my dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.7.14 09:22

A jak dlouho to dělá? dej jí čas, pokaždý ji směřuj na nočník, nebo záchod, když se vyčurá, do týdne nebo dvou to bude třeba lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.7.14 09:27

Dej tomu čas. Já jsem to kolem toho 2 roku taky hrotila ale nemá to cenu. Dcera si pak asi měsíc po 2 narozeninách sama sundala oblečení a chtěla jít na WC (bez redukce, chtěla sedět na WC jako my :)) a od té doby je bez plen, ze dne na den. Na noc plenu pro jistotu dávám ale má ji vždycky suchou, má 2 a čtvrt roku. Dala bych tomu čas, trpělivě bych jí to vysvětlovala, kam se čůrá, klidně bych jí to i ukázala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
4.7.14 09:33

Ani bez regulace si tam nesedne. Plenku si sundává a někdy i tepláky nebo co zrovna má ale na wc nechce. Ví kde se čůrá vysvětlujeme dlouho a i ukazujeme :D Vůbec na to nespěchá, bylo by mě jedno kdyby měla ještě plenky kdyby se u přebalovaní tak nevstekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
4.7.14 09:40

@Aviciii Jo, holka, to je mi povědomé. Mám stejně starého kluka, bez plínky je rád, ale za boha si neřekne. Na nočník si nesedne, na záchod taky nechce. Když je nahatý venku, tak čůrá, jak ho to napadne. Když je nahý doma, tak se snad ani nevyčůrá. No a když mu dám slipy a oblečené, počůrá se třeba 5× během 20ti minut, protože to asi pustí, lekne se, že mu to teče do kalhot a zastaví to… No a mně pak dochází oblečení :-) Taky ho teď nechávám a holt to chce asi ještě čas. Jinak taky přesně chápe, kam se čůrá, ale praxe pokulhává :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.7.14 09:59

Já se ti sem s prominutím vtírnu, jak jsem tuhle diskuzi viděla, hned ve mě zas začaly hlodat noční plenky mých dětí :? Jsou jim 4 a 3. Bez plenek jsou cca od roku a půl, ale na noc se jí prostě pořád ne a ne zbavit. Je prostě ta potřeba v noci nevzbudí. Maximálně pak až to, že jsou mokří a studení…někdo mi říká, ať to nechám být, že na to přijdou časem sami, někdo zas, že bych je měla v noci budit a dávat na záchod (což mě přijde dost drsné, chudáčky je budit a polospící je nutit čůrat…). Je teda pravda, že chybu možná dělám i v tom, že dostávají před spaním napít. Mají zajetý takový rituál už dlouho…koupel, pohádka a malý hrneček teplého mléka. Nechtějí se toho vzdát a pláčou bez něj, že nemůžou spinka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.7.14 10:01

Máte zahrádku? je krásně tak sundej plínu a nech jí běhat třeba jen v šatkách.. my se takto naučili loni v létě, chodili jsme čůrat na kytičky apod. Základ byl aby ona sama odhadla kdy potřebuje. Nakonec jsme běhaly s každou kapičkou.

Doma jsme to dopilovaly tím, že jsme šli koupit wc sedátko s obrázky (kočičky) sama si je v obchodě vybrala. Tak jsme už neříkali, že jdeme na záchod, ale že se jde na kočičky ;) moc jí to bavilo, kočičky poslouchali zda něco udělá, mohla spláchnout když něco udělala a měla ohromnou radost tak taky začala běhat furt :palec:

Joo s bobkem to bylo horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.7.14 10:04

@griet01 taky… koupila jsem igelit, sebrala plenu a hotovo… V noci jsem chodila a chodím stále budit na nočník… většinou jen v polospánku vyndám posadím vyčůrá se a lehne zpět.. Občas se nehoda stane i tak a to je bez plen na noc 4m ale teď už max 1× za týden. První týden to bylo třeba 2× za noc.. Chce to vydržet a hold k těm dětem vstát a na ten nočník je „vysadit“ třeba 3× za noc ono si to časem sedne samo ;)

Já se třeba bála, že se probere a nebude chtít dál spát apod. ale ani omylem jak jí položím zpět tak chrní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.7.14 10:21

@werunkaw123 Jo, je pravda, že tohle mi už pár lidí taky radilo, ale já pořád přemýšlím nad tím, jestli to má ten správný efekt…nejde mi o mé pohodlí, klidně vstanu a dám vyčůrat, to není problém, ale ten jejich mozeček to stejně nezpracuje ne? Ta potřeba čůrat je i pak nevzbudí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
4.7.14 10:29

@griet01 to jsem nejstaršího zkusila v noci dát jednou vyčůrat, on se nenechal vzbudit, pak z nočníku spadnul a spal dál :mrgreen:. vysadila bych mlíko a do hrnečku dala jen vodu, řekla bych že mlíčko došlo a prostě neni. Ty tekutiny před spanim jsou problém :? Já nejstaršímu vzala plenu když byla 14 dní v kuse ráno suché a pak skoro bez nehod, pokud na noc neměl např meloun :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.7.14 10:31

@griet01 to víš, že to zpracuje… samozřejmě když se počůrají tak jim nenadávat… chce to čas, učit a vysvětlovat nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.7.14 10:58

@Markéta80 @werunkaw123 Tak to vidíte, co máma to názor :-D a teď babo raď. U nás je problém v tom, že plenky mají ráno pokaždé děsně nacucané…Ale přijde mi, že už jsou prostě na plenky, i když jen na noc, dost velcí. No pití teda zkusíme odbourat…nebo ho dávat dřív? A budem zkoušet…je léto naštěstí tak by prádlo mohlo rychle schnout :-D Snad se to brzo poddá. Oni to oba vše chápou, sami to chtějí zkoušet, ale nikdy se nevzbudí a pokaždé je nehoda no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
4.7.14 11:04

@griet01 zkus nedat mlíko, malá mlíka vypije hodně a plena těžká ale když byla nemocná tak měla jen čaj a ten nechtěla :mrgreen: a ráno plena skoro suchá takže až budu odbourávat pleny na noc tak budu muset odbourat i mlíko. Ted druhý den bojujeme s nočníkem přes den, od rána ještě nebyla jindy by už plena byla plná ale prostě nechce a zadržuje tim pádem nemůžu na nákup, jakmile jí dam plenu tak je jasný co udělá a manžel za chvíli na odpolední tak manžel asi bude hlídat a já vyběhnu na nákup sama, to pro ní bude zase největší trest že nemůže ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.7.14 11:20

@griet01 Když to chtějí zkoušet sami tak je to super :potlesk: tak je v noci buď však už jsou velcí.. ;) Já teda v pití nijak neomezuji to snad ani nejde když chce napít říct ne jde se spát pít se nebude :nevim:

Má vedle postele lahvičku s vodou takže se napije jen když má opravdu žízeň a hotovo. Pitný režim je dle mého dost důležitý a ruku na srdce málokteré dítě vypije přes den opravdu tolik co by mělo natož abych to dítě večer ještě nějak omezovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze