Kdy vaše dítě pochopilo nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdy vaše dítě pochopilo nočník ?
Dotaz zní jasně, kdy vaše dítě plně pochopilo nočník a začlo si samo říkat?
Vím, že je to individuální, taky tuto diskuzu zakládám trochu kvůli své matce, která si myslí, že jsem neschopná matka a mám zaostalé děti, když zatím nočník moc nechápou ![]()
Jsou to dvojčata (20m) občas se jim něco povede, když ne posadím, ale málokdy, sami si neřeknou. Když jsem zkusila je 2 dny nechat bez plen, tak dcera čůrala kudy chodila
prostě si ani nevšimla, že čůrá, tak si myslím, že to ještě není zralá
Syn se párkrát sám posadil na nočník a něco málo vyčůral, ale nidky si neřekne a bobek nevím, že dělá, prostě ho hodí na podlahu za chůze
takže jsem se rozhodla to zase o pár měsíců odložit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
20 měsíců a to, co popisuješ bych považovala za mega úspěch. asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K čemu je nočník pochopily obě mnohem dřív, než na něj začly chodit. Každé dítě je unikát a vždy je to v pořádku. Nedělej si nic z okolí ani ze své matky. Ty jsi máma a věřím, že své děti znáš dobře, poznáš, až na to budou připravené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pár dní před druhýma narozeninama si před něj stoupla a řekla kaká.. A od té doby se nepletla, noční jsem vzala chvíli potom. Předcházel tomu týden domácího čůrání do kalhot. Kaká znamenalo dlouho to i to, takže mluvit netřeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy, nočník sveřepě bojkotoval.
V 2,5 letech začal sám od sebe a zrovna na záchod. Do té doby jsem se mohla klidně postavit na hlavu a odrážet ušima a jemu bylo šumák, že má mokré tepláky. ![]()
Příspěvek upraven 18.06.14 v 11:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn až ve 2,5 letech. A to s tím stylem, že jsem prostě sebrala plenku a už jí nedostal.. Jinak by jí měl doted. Mají na to ještě čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak teda na nočník čůrala i předtím, to jo, jí to bavilo, ale sama si řekla až tak jak jsem napsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi nic si z toho nedělej, moje dcera nočník taky na milost ještě nevzala (21 měsíců)… jen ji o něm řeknu a už slyším „ne“ nenutím ji, však ona se to dítka jednou naučí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny mé děti pochopily nočník před prvním rokem. Ono je totiž potřeba mu ukázat, k čemu slouží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
rozhodne nejsi neschopna. Zkousej, ale zas jim z toho delat stres nema cenu. Jinak prvni nema plinu od 2 let a druhymu budou dva za tyden a je mesic bez plen. Ted kdyz bude teplo bych je nechala klido, at si nekde curnou a natrenovala nocnik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Všechny mé děti pochopily nočník před prvním rokem. Ono je totiž potřeba mu ukázat, k čemu slouží
kolikrát jsi na něj čůrala když si jim to ukazovala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vysazovala od 9měsíců, aby si zvyklo. Nikdy nemělo problém, neječelo, že sedět nechce. Co se podařilo, bylo pochváleno a od 1,5roku jsem přes den pleny brala a učila. Nějakopu dobu to trvalo, vychytala jsem to častým vysazováním, pak začala říkat a během asi 2m byla přes den bez pleny. Hlavně trpělivost, a tato letní doba je ideální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Všechny mé děti pochopily nočník před prvním rokem. Ono je totiž potřeba mu ukázat, k čemu slouží
máš neuvěřitelné děti. Mě to za ty nervy nestálo. U nás to byl fakt boj, kdy tam ani nechtěl sednout a řval jak pavián. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prckem ma 25 měsíců, a mluvit se mu ještě nechce, takže si sám zatím neřekne. A myslím si, že ví od čeho je nočník, ale asi ještě není na něj připravený, já ho na nočník nenutím, nechávám ho občas bez pleny, někdy se povede, někdy ne…Už hodně lidí mi radilo, at ho nechám ted přez léto úplně bez plínky a překousnu pár loužiček, no vydržela jsem to dva dny, během jednoho dne mi počůral sedačku, postel, koberec i se na ten koberec vykajdil
, vždy jsem mu řekla, nene tady se dělá aa a posadila jsem ho na nočník. Ale bohužel…takže ted během dne plínku pořád má, jen mu ji někdy sundál po jídle a hlídám ho aby mi to tu zase vše nepočůral ![]()
- Citovat
- Upravit
@pannda to byla holčička, že. Co mám zkušenost v mém okolí, holky to pochopily daleko dříve než chlapečci.
Vlastně znám jen jednoho chlapečka, co začal s nočníkem docela brzo, ale ten měl zas dost problémy, aby se vůbec rozmluvil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit