Kdy vaše dítě pochopilo nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dcera začala ze dne na den chodit rovnou na záchod v 21 měsících bez nehody. Synovi to trvalo do 2,5 let a opět bez nehod. Oba byli v látkových plenách. Jsem zvědavá na dvojčata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna včera si poprvé řekl na kakání a dneska to úspěšně zopakoval (17m) ale ho baví sedět na nočníku už od roku..
- Citovat
- Upravit
Moje kamarádka velmi intenzivně vysazovala svoje děti snad od 15 měsíců, takže se to naučily. Moje děti NIKDY na nočníku nebyly. kecám. Posadila jsem je, ale trpělivost kamarádky je mi fakt cizí. Když pak v létě nahatý venku pochopili, k čemu pindíky mají (a posléze i prdku), začali chodit rovnou na záchod (resp. redukci). Nočník jsem teda měla doma fakt jen pro návštěvy, které stráááášně řešily, že jejich dvouleté děti musí chodit na nočník. Ale jo, neberu jim to. POKUD oni nechají žít mě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
.. jsi me pobavila. Moje mala mi zacala chodi tak před 2 mesici (ted ma 28mesicu). Vuuuubec to neres, opravdu, az jim to docvakne, zacnou si rikat samy. Moje mala taky byla oproti ostatním celkem pomala, ale nic nemelo cenu. Ted ještě k tomu bude leto, venku budou litat bez plen a uvidíš, ze do podzimu je mas bez plen. Preji pevne nervy ![]()
Jak pise @Sibyla0 kakani znamenalo oboji a předcházelo tomu u nas bych rekla urcite delší curani do kalhot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Všechny mé děti pochopily nočník před prvním rokem. Ono je totiž potřeba mu ukázat, k čemu slouží
i toto jsem zkusila, sama jsem si na nočník sedla a řekla, že čůrám
vidí mě i manžela, že chodíme na zachod, někdy tam djou očumovat
a říkáme jim, že to je veliký nočník a že tam čůrám nebo dělám bobek. Lucka chápe co to je a když tam jdu tak volá „mamí čurůůůůů“ nebo „tatíííí kakůůůůů“ ![]()
Ví, k čemu je nočník, ale myslím že si neuvědomují, kdy oni sami čůrají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi
Klid, já myslím, že je v pohodě. Já nejsem zastánce nějakého přílišného hrocení ohledně nočníku, možná jsem pohodlná, ale mně se prostě nechce pořád myslet na to, abych dítě x krát za den vysazovala. Obě starší dcery se odplínkovaly kolem 2. roku úplně v klidu během pár dní a pak už byly zcela bez nehod. S nejmladší to zkoušíme, zatím chodí doma na nočník, ale ještě to není stoprocentní.
@berry4
Nezlob se, ale tohle je strašně individuální, nemyslím si, že stačí jen ukázat k čemu slouží nočník, jsou prostě děti, kterým to docvakne později a nemyslím si, že je to vždy chyba matky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
@pannda to byla holčička, že. Co mám zkušenost v mém okolí, holky to pochopily daleko dříve než chlapečci.
Vlastně znám jen jednoho chlapečka, co začal s nočníkem docela brzo, ale ten měl zas dost problémy, aby se vůbec rozmluvil.
To je možné, já to takto udělala i se starší holkou, dnes už má 15let, ale s ní to bylo hosší, ta měla věčně v kalhotkách čůrlé, i v pozdějším věku. Chodila jsem s ní i k Dr, ale veškěrá vyšetření v pohodě, takže to měla z nedbalosti…Nešla včas, ale na poslední chvíli..Tahle druhá dcera je úplně jiná, i na noc co se odplenkovala, neměla nehody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka dřív než kluci, kolem roku a půl, nočník byl po ruce, donesly si ho, i když třeba ze začátku neměly kalhoty stažené a sedly si, ale za chvilku se to naučily. Byla to fakt úleva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj nám je 20 měsíců a paráda pochopil to až ted
jenže to pochopil když je nahatej ale když mu dám kalhoty tak stojí říká eee a počůrá se občas no musíme to vypilovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě by zase zajímalo jak to dělají maminky co píšou že plenky sundaly ze dne na den. Taky jsem se teď rozhodla pro tuto metodu, bydlíme na vesnici a jsme cele dny na dvoře. Ale jak to děláte když jdete s dítětem do města? Dcera má 18m, chápe na co je nočník, akorát mi příjde že si moc „nehlídá“ svěrače a když je nečím zaujatá, tak to prostě pustí tam kde je. A venku čůrá akorát na kytičky. A tak nevím co bude až pojedeme do města ![]()
- Citovat
- Upravit
@subsomi našemu je 16 měsíců a zkusila jsem 2× nechat ho bez plíny asi 3 dny, sedl, vstal, počůral zem. Velkou neudělal nikdy, vyčůral se na 1 pokus z 15ti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna včera jsem dceři ( 18 měsíců) sebrala přes den plenku a zvládá to v pohodě. Dneska dopoledne teda dvě loužičky na plovoučce. ale když je venku tak se nepočůrá a vždy si řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda
vysazuju, posedí, nestěžují si, ale někdy sedí jen 3 vteřiny a letí jinam pro hračku
někdy vysadím a ukazuju knížečky, ale to zase mám pocit, že neví proč sedí na nočníku, že je zajímá jen knížka ![]()
@111verunka111
pár loužiček, bych taky překousla, jenže já jsem ty 2 dny vytírala pořád, když ne jeden tak druhý
navíc udržet dvě děti naráz, ať do toho nestrakají ruce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Já vysazovala od 9měsíců, aby si zvyklo. Nikdy nemělo problém, neječelo, že sedět nechce. Co se podařilo, bylo pochváleno a od 1,5roku jsem přes den pleny brala a učila. Nějakopu dobu to trvalo, vychytala jsem to častým vysazováním, pak začala říkat a během asi 2m byla přes den bez pleny. Hlavně trpělivost, a tato letní doba je ideální
Nemám čas na odpovědi, tohle je přesně to, co bohatě stačí k odplenkování dítěte.
Bez nervů, stresu a řevu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka ve 22 měsících, kluk má skoro 2,5 roku a vyčůrá se, když mu řeknu, nebo když jde čůrat někdo jiný, hrozně ho to baví. Ale sám si neřekne. Vydrží celý den bez nehody, ale je to o tom, že mu fakt musím říkat. Jinak nočník do teď sabotoval, byl to mučící nástroj. A to mají 2 nočníky vedle sebe ještě se ségrou, aby měl pozitivní motivaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit