Jak odpovědět u pohovoru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
14.4.14 22:13

Jak odpovědět u pohovoru

Zdravím zejména asi všechny personalisty:-) chci znát váš názor jak odpovědět při pohovoru na otázku proč jsem odešla z posledního zaměstnaní(po RD jsem odešla dohodou pro nadbytečnost). Nechci se zmiňovat o tom že hledám práci po RD. A pak dotaz ohledně představy výši platu. Nechci odpovídat v číslech, tak poradíte jak odpověď formulovat? Děkuji za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
14.4.14 22:18

@Jirver To, že jsi byla na RD, ale stejně personalista pozná z tvého životopisu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.4.14 22:19

@anikova nemusí to poznat.
Protože po dobu RD trvá praovní poměr a když tam nenapíšeš, že jsi byla na RD, tak to nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.4.14 22:23

@anikova nepozná. Pracovala jsem pro tu firmu i během RD a i kdyby ne, tak myslím ze to do profi životopisu nepatri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.4.14 22:23

@Jirver odešla jsi dohodou nebo jsi dostala výpověď pro nasdbytečnost??
Tohle je konkrétně napsané v zápočťáku, ale ten personalista u pohovu nevidí - to je pravda. :think:

No a co se týče mzdy - nemáš nějakou představu. Neznáš svoji cenu…nebo proč nechceš říkat částku??? Máš strach, že si řekneš moc nebo málo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
14.4.14 22:24

Tak samozřejmě můžeš lhát - ať už, že bylo zrušeno tvé pracovní místo v rámci úspor firmy nebo např. že jsi dala výpověď z různých důvodů.
Jestli je lhaní u pohovoru dobré nebo ne, je na další diskuzi.

Já bych asi zvolila něco neutrálního a řekla, že hledám novou pozici, protože si chci např. „rozšířit obzory“, zkusit novou příležitost, zkusit pozici ve větší firmě (pokud to odpovídá realitě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
14.4.14 22:28

@Jirver no, tak po pravde rici, ze zamestnavatel jiz Tvou pozici nepotreboval a tudiz jsi odesla na vypoved dohodou. Vice to rozebirat nemusis, ne? Kdyby se novy zamestnavatel ptal vice, tak proste jen rici, ze bylo vice lidi na stejne pozici a zamestnavatel jiz tu druhou nepotrebuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.4.14 22:30

@Lenka512 odešla jsem dohodou ale v započátku mám pece o dítě a to u pohovoru personalisty opravdu nevidí. Jinak peněžní částku si myslím ze si říkám spis moc a proto mě dal ne vyberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.4.14 22:31

@Lavergne díky za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
14.4.14 22:32

Já jsem se vrátila do práce ještě během trvání RD, takže jsem do životopisu uvedla že jsem u společnosti pracovala od roku 2002 do roku 2006, a o RD nebyla nikde zmínka. ¨

U pohovoru jsem řekla, že jsem skončila protože jsem chtěla jinou prci, jiné uplatnění…
Zaskočila mě spíš otázka, u kolika pohovorů jsem byla a proč mě nepřijali. :nevim: Z cca 30 odpovědí jsem byla na jednom pohovoru k O2, a pak u nového zaměstavatele. :nevim: Ale ekla jsem pravdu a i proč tomu tak je a proč mě k 02 nechtěli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
14.4.14 22:33

@trpaslinka Já bych to raději takhle neformulovala - co když se jí personalista zeptá, v čem byla horší, že ukončili ji a ne její kolegyni. Může se snadno dostat na tenký led.

To mi přijde lepší zrušení pracovního místa z důvodu úspor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.4.14 22:33

@trpaslinka právě že tak pŕesne to bylo. Ze jsme na te pozici byly dvě a ja odešla. Ale jak to vidí ten člověk, který mě ma zaměstnat. Proč jsem byla nadbytečná zrovna já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
14.4.14 22:34

@Jirver Není vůbec zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
14.4.14 22:34

@Jirver tak se podívej a pozjišťuj, jaké je v tvém oboru platové ohodnocení průměrně. Třeba když vím že pokladní berou cca 10 tisíc, řeknu max 12 tisíc. Nebudu říkat 20 :think: Taky vím že průměrný půat v našem městě je max kolem 15 tisíc, nebudu tedy požadovat 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
14.4.14 22:40

@Lavergne no, to je pravda, ale jiste se to da nejak okecat prave tim, ze si @Jirver preje rozsirit obzory ci ze hleda nove uplatneni. Nevim, o jakou pozici se jedna, takze me nenapada vice. Moznosti urcite jsou.. nove zkusenosti, vice vyhovujici pracovni doba, moznost postupu, lepsi uplatneni vlastnich schopnosti ci ja nevim co.. Urcite by se neco naslo, proc je zmena pozice vhodna prave v tuto chvili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat