Nástup do práce při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Většina zaměstnání umožňuje práci pro 2 zaměstnavatele. Nezapomeňte na dvouměsíční výpovědní dobu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji a jak je to s tou RD? můžu u ní pracovat?
Pokud bude o dítě celodenně postaráno, proč ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano bude hlídat děda a od září má jít do školky, budu mít nárok na RD, nebo ne?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano bude hlídat děda a od září má jít do školky, budu mít nárok na RD, nebo ne?
Ano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže to shrnu, malý může chodit do školky, já pobírat příspěvek na RD, přitom chodit do nové práce a až mi bude končit RD dám výpověď v současném zaměstnání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaPT ano, je to tak, pouze pokud ma novy zamestnavatel stejny predmet cinnosti, je trba pisemny souhlas soucasneho zamestnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No co vím já, při =pobírání RP může dítě do školky jen na dopoledne, tj. na 4 hodiny denně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@akinorevna to uz dva roky neplati. Od dvou let muze chodit neomezene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@akinorevna píše:
No co vím já, při =pobírání RP může dítě do školky jen na dopoledne, tj. na 4 hodiny denně.
Stará informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenkaPT A nebylo by lepší dát výpověď ve starém zaměstná ní, jakmile budeš mít novou pracovní smlouvu na dobu neurčitou, resp. nejpozději 2 měsíce před koncem RD, tak, abys do starého zaměstnání nemusela vůbec nastoupit, když to máš 150 km daleko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam dotaz… momentalne pobiram RD a jeste rok budu v byvale praci do niz uz se nechci vratit. Nyni pri RD pracuji v nove praci na castecny uvazek. Smlouvu mam zatim na dobu urcitou ale chteli by me tam dal. Tedy - az mi dojde RD, oznamim prvnimu zamestnavateli ze se nechci vratit a dam vypoved a necham si tu novou praci, je to tak? A ted situace - kdybych otehotnela a pracovala v nove praci na dobu urcitou, jsem zakonem chranena a md mi budou vyplacet z nove prace…ale nebude nizka, kdyz jsem tam jen na castecny uvazek? jen 10h- tydne a vic se mi asi nepostesti. To ale nevadi, tu praci si chci rozhodne nechat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niemeyer píše:
Mam dotaz… momentalne pobiram RD a jeste rok budu v byvale praci do niz uz se nechci vratit. Nyni pri RD pracuji v nove praci na castecny uvazek. Smlouvu mam zatim na dobu urcitou ale chteli by me tam dal. Tedy - az mi dojde RD, oznamim prvnimu zamestnavateli ze se nechci vratit a dam vypoved a necham si tu novou praci, je to tak?
Není to tak. Výpovědní doba je 2 měsíce a začíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po měsíci doručení písemné výpovědi. Pokud byste se nechtěla vracet do původní práce, musela byste dát výpověď s patřičným předstihem před koncem RD.
@Niemeyer píše:
A ted situace - kdybych otehotnela a pracovala v nove praci na dobu urcitou, jsem zakonem chranena
Budeš zákonem chráněná? Jak před čím. Před tím, co si sama dohodneš (například před dobou určitou zaměstnání) chráněná nebudeš.
@Niemeyer píše: … a md mi budou vyplacet z nove prace…ale nebude nizka, kdyz jsem tam jen na castecny uvazek? jen 10h- tydne a vic se mi asi nepostesti. To ale nevadi, tu praci si chci rozhodne nechat.
Nevyplácí se mateřská dovolená, ale peněžitá pomoc v mateřství. A bude samozřejmě nízká, pokud vůbec splníš nárok na ni a doba určitá ti neskončí dřív, než vám vznikne nárok na PPM mínus ochranná lhůta.
Příspěvek upraven 03.11.17 v 17:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s tímto: jsem na RD, která mi končí 06/2015, jsem stále zaměstnaná, ale mám možnost nastoupit do nového zaměstnání ( do toho starého se stejně nemohu vrátit, jelikož je 150km od současného bydliště) Jak se toto řeší? mám stále zůstat na RD a přitom nastoupit do nového zaměstnání a po skončení RD ukončit prac. poměr nebo jak? moc předem děkuji za každou radu