Nástup do práce při RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.4.14 16:35

nástup do práce při RD

Ahoj, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s tímto: jsem na RD, která mi končí 06/2015, jsem stále zaměstnaná, ale mám možnost nastoupit do nového zaměstnání ( do toho starého se stejně nemohu vrátit, jelikož je 150km od současného bydliště) Jak se toto řeší? mám stále zůstat na RD a přitom nastoupit do nového zaměstnání a po skončení RD ukončit prac. poměr nebo jak? moc předem děkuji za každou radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66805
14.4.14 16:38

Většina zaměstnání umožňuje práci pro 2 zaměstnavatele. Nezapomeňte na dvouměsíční výpovědní dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.14 16:42

Děkuji a jak je to s tou RD? můžu u ní pracovat?

• Citovat
  • Upravit
66805
14.4.14 16:45
@Anonymní píše:
Děkuji a jak je to s tou RD? můžu u ní pracovat?

Pokud bude o dítě celodenně postaráno, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.14 16:48

Ano bude hlídat děda a od září má jít do školky, budu mít nárok na RD, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
66805
14.4.14 16:53
@Anonymní píše:
Ano bude hlídat děda a od září má jít do školky, budu mít nárok na RD, nebo ne?

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
14.4.14 16:55

Takže to shrnu, malý může chodit do školky, já pobírat příspěvek na RD, přitom chodit do nové práce a až mi bude končit RD dám výpověď v současném zaměstnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
14.4.14 16:59

@LenkaPT ano, je to tak, pouze pokud ma novy zamestnavatel stejny predmet cinnosti, je trba pisemny souhlas soucasneho zamestnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
14.4.14 18:05

No co vím já, při =pobírání RP může dítě do školky jen na dopoledne, tj. na 4 hodiny denně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
14.4.14 18:50

@akinorevna to uz dva roky neplati. Od dvou let muze chodit neomezene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
14.4.14 18:58
@akinorevna píše:
No co vím já, při =pobírání RP může dítě do školky jen na dopoledne, tj. na 4 hodiny denně. :think:

Stará informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
14.4.14 19:16

Holky díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.4.14 21:15

@LenkaPT A nebylo by lepší dát výpověď ve starém zaměstná ní, jakmile budeš mít novou pracovní smlouvu na dobu neurčitou, resp. nejpozději 2 měsíce před koncem RD, tak, abys do starého zaměstnání nemusela vůbec nastoupit, když to máš 150 km daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.11.17 10:37

Mam dotaz… momentalne pobiram RD a jeste rok budu v byvale praci do niz uz se nechci vratit. Nyni pri RD pracuji v nove praci na castecny uvazek. Smlouvu mam zatim na dobu urcitou ale chteli by me tam dal. Tedy - az mi dojde RD, oznamim prvnimu zamestnavateli ze se nechci vratit a dam vypoved a necham si tu novou praci, je to tak? A ted situace - kdybych otehotnela a pracovala v nove praci na dobu urcitou, jsem zakonem chranena a md mi budou vyplacet z nove prace…ale nebude nizka, kdyz jsem tam jen na castecny uvazek? jen 10h- tydne a vic se mi asi nepostesti. To ale nevadi, tu praci si chci rozhodne nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.11.17 10:50
@Niemeyer píše:
Mam dotaz… momentalne pobiram RD a jeste rok budu v byvale praci do niz uz se nechci vratit. Nyni pri RD pracuji v nove praci na castecny uvazek. Smlouvu mam zatim na dobu urcitou ale chteli by me tam dal. Tedy - az mi dojde RD, oznamim prvnimu zamestnavateli ze se nechci vratit a dam vypoved a necham si tu novou praci, je to tak?

Není to tak. Výpovědní doba je 2 měsíce a začíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po měsíci doručení písemné výpovědi. Pokud byste se nechtěla vracet do původní práce, musela byste dát výpověď s patřičným předstihem před koncem RD.

@Niemeyer píše:
A ted situace - kdybych otehotnela a pracovala v nove praci na dobu urcitou, jsem zakonem chranena

Budeš zákonem chráněná? Jak před čím. Před tím, co si sama dohodneš (například před dobou určitou zaměstnání) chráněná nebudeš.

@Niemeyer píše: … a md mi budou vyplacet z nove prace…ale nebude nizka, kdyz jsem tam jen na castecny uvazek? jen 10h- tydne a vic se mi asi nepostesti. To ale nevadi, tu praci si chci rozhodne nechat.

Nevyplácí se mateřská dovolená, ale peněžitá pomoc v mateřství. A bude samozřejmě nízká, pokud vůbec splníš nárok na ni a doba určitá ti neskončí dřív, než vám vznikne nárok na PPM mínus ochranná lhůta.

Příspěvek upraven 03.11.17 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat