Živnost a sídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
živnost a sídlo
Byla jsem si dnes vyřídit živnost.. No a doma jsem si všimla že mám napsané trvalé bydliště i u sídla. Tam samozřejmě už nebydlím. Bydlím v podnájmu s přítelem. Vadí to něčemu nebo mám za paní zajít znovu a změnit sídlo na adresu kde momentálně bydlím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš změnit sidlo podnikání tam kde bydlíš ale musíš ddonést smlouvu a povolení od majitele ze ti to dovoluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak Já bydlim jinde a sidlo podnikán mam na ttrvalém bydlisti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLama píše:
Byla jsem si dnes vyřídit živnost.. No a doma jsem si všimla že mám napsané trvalé bydliště i u sídla. Tam samozřejmě už nebydlím. Bydlím v podnájmu s přítelem. Vadí to něčemu nebo mám za paní zajít znovu a změnit sídlo na adresu kde momentálně bydlím?
Jako se ptáš, jestli nevadí, že ti bude chodit pošta (přinejmenším úřední), případně kontrola z živnostenského úřadu, tam, kde nebydlíš?
Pokud tam pravidelně (dejme tomu denně) vybíráš schránku, tak to možná nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlí tam moji rodiče, takže kdykoli tam mám poštu tak hned volají.. Jen spíš kvůli kontrole třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLama Záleží asi na tom, o jakou živnost jde (ta možnost kontroly).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedná se o živnost volnou č.79. Ptala se mě jen jestli mám nějakou provozovnu nebo salón, tak sem jí řekla že nemám. Možná proto tam automaticky napsala můj trvalý pobyt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Mám dotaz. Před lety jsem živnost pozastavila a teď jsme se stěhovali a se změnou trv. bydliště mi přišla i výzva, že mám na úřadě změnit i sídlo. Je tedy činnost opravdu pozastavená? Nevíte někdo? Abych se kdyžtak připravila
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám dotaz. Před lety jsem živnost pozastavila a teď jsme se stěhovali a se změnou trv. bydliště mi přišla i výzva, že mám na úřadě změnit i sídlo. Je tedy činnost opravdu pozastavená? Nevíte někdo? Abych se kdyžtak připravila
To nevím ani u sebe. Příležitostně se zeptám na živnostenském úřadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je pozastavena nejspíš je dál, ale i tak oni chtějí jen změnu adresy. Mi došlo to samé po přestěhování.
Jen jsem tam zašla, za 100,– si paní změnila adresu a šla jsem. Říkala že kdybych se na výzvu předložit OP se změnou adresy nedostavila dají mi pokutu.
Oni totiž jak jsem si vyřizovala OP nový, ještě jsem ho ani doma neměla a došel dopis z jiného úřadu. Oni si úřady mezi sebou předaly infor. že měním trv. pobyt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, tak děkuju. To jsem třeba nevěděla, že to je zpoplatněný. Díky ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kelsey Jo tak. Samozřejmě by Anonymka, která se ptá na tuto „intimní“ záležitost, měla na živnostenský úřad dostavit. Výzvy úřadů neradno ignorovat. Tam jim sdělí novou adresu a dozví se, jestli má živnost pozastavenou.
Já jsem se našel i v ARESu a uvažuju o tom, že bych živnost zrušil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě říkala, že když mám nové trv. bydliště, ale místo sídla zůstalo na původní adrese a chtěla bych, aby to tak zůstalo, tak bych musela donést LV z katastru nebo nájemní smlouvu prostě doložit právní vztah k té původní adrese, kterou tam měli uvedenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit