Špatné hodnocení v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Víš - v každém zaměstnání je podstatné nejen to, JAK pracuješ, ale také to, S KÝM pracuješ. Tj. zda zapadneš do kolektivu nebo ne. Nejde jen o to, jaké máš vzdělání - mohlo se stát, že jsi prostě kolegům nesedla. Ono není vždycky samozřejmost, že nový pracovník zapadne do fungujícího kolektivu - někdy se to holt nepovede.
V práci, v níž je pro zaměstnavatele názor spolupracovníků natolik zásadní, že na něj dá více než na to, aby si nového člověka ověřil sám, tam je to zapadnutí do kolektivu ještě důležitější… Bohužel se Ti to zjevně nepovedlo, ale určitě to není důvod k tomu, aby ses trápila. Pokud máš, co se kvality odvedené práce, čisté svědomí, odcházíš s čistým štítem a v budoucnu to vyjde určitě líp.
Držím palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No víš co. Když tě chtěli spolupracovíci vyštípat, tak to prostě udělali a nevím, do jaké míry by se ti dobře pracovalo v takovém kolektivu. Ale máš pravdu, že by se mi to teda nelíbilo na úrovní nadřízeného. Já bych za ním šla a žádala konkrétní informace a důkazy. Kdy jsem co pos… že normálně jsem myška v koutě, ale v tuhle chvíli, kdy nemám co ztratit - až teda na tu svoji čest - bych byla sice myška, ale pořádná krysa, co teda umí kousat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli hledáš vysvětlení, tak se zeptej nadřízeného, kde byl ten problém. Pokud je férový, měl by Ti to alespoň naznačit. To je první krok k tomu, aby ses s tím srovnala. Dohady klidu nikdy nepřispějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm. Co je to za šéfa, že si neudělá obrázek sám, ale dá na hodnocení ostatních? Je jasný, že na malém městě bude bitka o místa a pokud takový spolupracovník zná někoho, kdo by tvé místo mohl vykonávat taky, tak je jasný, že tě nepochválí.
Na druhou stranu, umíš si představit, že mezi takovými lidmi zůstaneš a pracuješ? Za rok budeš mít nervy v kýbli, i když se teď zařekneš, že si to nebudeš připouštět.
Taky bych se zeptala nadřízeného, proč ten černej petr padl zrovna na mě.
- Citovat
- Upravit
@BohunkaP píše:
Víš - v každém zaměstnání je podstatné nejen to, JAK pracuješ, ale také to, S KÝM pracuješ. Tj. zda zapadneš do kolektivu nebo ne. Nejde jen o to, jaké máš vzdělání - mohlo se stát, že jsi prostě kolegům nesedla. Ono není vždycky samozřejmost, že nový pracovník zapadne do fungujícího kolektivu - někdy se to holt nepovede.V práci, v níž je pro zaměstnavatele názor spolupracovníků natolik zásadní, že na něj dá více než na to, aby si nového člověka ověřil sám, tam je to zapadnutí do kolektivu ještě důležitější… Bohužel se Ti to zjevně nepovedlo, ale určitě to není důvod k tomu, aby ses trápila. Pokud máš, co se kvality odvedené práce, čisté svědomí, odcházíš s čistým štítem a v budoucnu to vyjde určitě líp.
Držím palce.
- Citovat
- Upravit
Dostalas sanci se k tomu aspon vyjadrit? To te vyhodili jen tak bez varovani? O jakou praci se jednalo? Jake dovody vyhozeni ti sdelili? Vyhodil te ten, kdo si te sam vybral?
Sama vedu lidi a neumim si predstavit, ze bych nekoho vyhodila jen proto, ze ostatni podrizeni ho zkritizuji. Samozrejme, ze je dulezite byt tymovy, ale mnohem dulezitejsi je pro me kvalita odvedene prace. A spravny vedouci si umi udelat v teamu poradek a nastolit pravidla spoluprace. Navic bych si nevybrala nekoho, kdo mi nesedi.
Pokud te vyhodili jen kvuli kolegum, ber to tak, ze tvuj vedouci nebyl dostatecne kompetentni, aby situaci v teamu zvladl. A pod takovym vo.em by te prace zacala drive ci pozdeji stejne stvat.
Zvladni to ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jo, asi jsem nezapadla, ale jako důvod, proč jsem skončila, byly reference, že nezvládám práci, nejsem pečlivá a rychlá. A tohle se se mnou teď potáhne. Já sama vnitřně vím, že to není pravda, ale okolí o tom těžko přesvědčím a potenciální další zaměstnavatel mě při téhle pověsti těžko zaměstná.
Tak to se zaměstnavatelem prober - že s tím hodnocením nesouhlasíš. Ostatně - po měsíci práce… jaké „reference“ máš na mysli? Nemusíš přece dalším zaměstnavatelům ukazovat žádné papíry… z měsíc trvajícího zaměstnání.
Pokud myslíš „pověst“, co se s Tebou potáhne, tak to je samozřejmě hůř ovlivnitelné - na druhou stranu, jde především o to, jak na další zaměstnavatele zapůsobíš Ty sama.
Podívej - mně se na tom celém trochu nelíbí jedna věc, a sice chybějící - jakýkoli - pokus o sebereflexi. Pokud Ti spolupracovníci provedli takhle jednotný knock-out… samozřejmě to může znamenat, že jsou to všichni pitomci, kteří se proti Tobě spikli, přestože Tvoje práce byla perfektní. Ale může to znamenat také něco jiného… Nikdo není dokonalý - a mělo by být automatické hledat chyby nejen v těch ostatních, ale také v sobě. Skutečně jsem byla tak dokonalá, práci jsem výborně zvládala, „rychle, bez chyb, mám vyšší vzdělání než oni a už jsem to dělala“… skutečně není na mé straně nic, co by k tomuhle konci mohlo přispět? Nemám se v čem zlepšit, nemám si z toho pro svůj další pracovní (i osobní) život vzít nic jiného než „oni mě vyštípali, protože jsou divní“…?
Příspěvek upraven 13.04.14 v 13:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno má dvě stránky. Možná jsi opravdu nebyla tak dobrá a pravdu měli kolegové. Chtělo by to znát názor obou stran. Možná jsi lítostivá oprávněně, možná ne.To je tak když někdo lituje, že někdo vyhodil z práce ženskou třeba po padesátce. Každý chuděru lituje, ale pak zjistíte, že byla neschopná, drbna, neplnila si úkoly a nedodržovala pracovní dobu.
Ale život přináší horší věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud ti jde o reference tak myslim, že tady ještě není tak rozjeté to, že bys je u budoucího pohovoru musela předkládat. A pokud jde o nepříjemný pocit tak mě se kdysi stalo něco podobnýho prostě po zkušební době se se mnou rozloučili bylo to nečekaný a hodně moc nepříjemný zklamání a asi hodně uražená ješitnost. Zpětně, ale můžu říct, že to bylo to nejlepší co mohli udělat, protože bych tam byla po čase nešťastná a pak jsem si našla mnohem lepší práci kde jsem se i vypracovala na lepší pozice no zkrátka jim tak akorát můžu poděkovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná jsi byla až tak dobrá, že kolegové měli strach, že je „přeskočíš“. I toto se bohužel stává a schopní lidé občas končí. Někdy je lepší být nevýrazný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonym: tak se zeptej primo v praci konkretne, co jim vadilo. Jak pisi ostatni, pravda muze byt na obou stranach. To, ze jsi praci jiz delala neznamena, ze jsi byla nejlepsi, i kdyz mas, jak pises, lepsi kvalifikaci nez oni. Mozna meli jen strach, ze je ohrozis. Nejlepsi je se zeptat byvalehk sefa a kolegu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen píše:
Anonym: tak se zeptej primo v praci konkretne, co jim vadilo. Jak pisi ostatni, pravda muze byt na obou stranach. To, ze jsi praci jiz delala neznamena, ze jsi byla nejlepsi, i kdyz mas, jak pises, lepsi kvalifikaci nez oni. Mozna meli jen strach, ze je ohrozis. Nejlepsi je se zeptat byvalehk sefa a kolegu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Neříkám, že jsem byla nejlepší, ale vzhledem k tomu, že jsem tu práci už dělala, tak jsem se nezala zaučovat „od píky“, ale rovnou mě spolupracovníci nechali dělat samostatně vše to, co dělali oni a ještě mě chválili, jak mi to jde a jak jim práce rychle ubývá. A pak najednou taková studená sprcha… Jak se mám obhájit? Neumím to. Jsem introvert a možná je chyba v tom, že nejsem příliš hovorná, ale práci jsem odvedla dobře, to prostě vím, nikdo po mě nic neopravoval, nikdo mi v tu dobu nic nevytýkal. Omlouvám se, že nechci tu práci víc specifikovat.
A uz tam teda nepracujes vubec? Skoda ze jsi introvert, to ja bych se asi rovnou zajimala o to, co jim vadilo. Jestli je pravda, co pises, tak asi meli strach, ze je ohrozis, kdyz jsi tak dobra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen píše:
A uz tam teda nepracujes vubec? Skoda ze jsi introvert, to ja bych se asi rovnou zajimala o to, co jim vadilo. Jestli je pravda, co pises, tak asi meli strach, ze je ohrozis, kdyz jsi tak dobra
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se za anonymitu, je to pro mě citlivé téma. Byla jsem v práci měsíc a dostala jsem od spolupracovníků hodně špatné ohodnocení a tím pádem jsem tam skončila. Vím a jsem si jistá, že jsem pracovala dobře, rychle a bez chyb, tu práci už jsem dělala a mám i vyšší vzdělání pro tuhle práci než oni. Nicméně nadřízený mě při práci neviděl a dal na reference spolupracovníků, možná spolupracovníka, vlastně nevím, kdo z nich se k mé práci vyjadřoval. Hrozně mě to zlomilo, ta pověst se teď se mnou potáhne a na malém městě je to o to těžší. Snažila jsem se, dělala jsem si naděje a teď jsem hrozně zklamaná, nespím a nemyslím na nic jinýho. Hledám vysvětlení, proč se to takhle stalo… Potřebovala jsem se jen vypsat a svěřit se.