Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mm14 píše: Více
Minulost do noveho vztahu nepatri, musis verit proste, zeto bude lepsi a dopadne to dobre. Jinak zadnej vztah nema smysl ani zacinat.
@Andelskej_Satan píše: Více
Kdyby to šlo takhle jednoduše tak nezakládá tuhle diskuzi. Jsem poznamenána a nevím jak se „vyléčit“
To jsme temer vsichni tady nejak poznamenani svym zpusobem po nejakem vztahovem. krachu, to si bud jista.
Měla jsem špatný rozchod a ještě jsem s ex dlouho řešila jisté věci, takže trvalo než jsem se ho úplně zbavila.
Zažila jsem pak půlroční vztah, který byl fajn, ale nenaplňoval mě.
Pak jsem si řekla, že chci být sama bez chlapů kolem sebe. Dát se do kupy a být spokojená sama se sebou. V té době, kdy jsem našla svoje ztracené sebevědomí, se o mě začal více zajímat manžel…
Edit: Jo a ke vztahu přistupuji tak, že jsem spokojená a šťastná. Mám chlapa, na kterého se můžu spolehnout, ale ve finále to nemusí z jakéhokoli důvodu vyjít.
@Mm14 Ahoj, jo, to jsem také zažil, že špatné vzpomínky na minulý vztah ovlivňovaly ten nový.
V podstatě asi jde o to si to v hlavě vždy umět racionalizovat - je to něco, co není pravidlem, je to něco, co patřilo k tomu minulému člověku, který je již z mého života pryč. A to si vždy připomínat, když se obavy, strach objeví.
Jinak s tou budoucností je to tak, že je vždy nejistá. Jak se říká - řekni Bohu o svých plánech a on se ti vysměje. Pokud se v přítomnosti cítíš s partnerem dobře, soustřeď se co nejvíc na to a důvěřuj sobě i jemu, že tu budoucnost a to jaká bude, máte ve svých rukách.
@Andelskej_Satan píše: Více
To já neříkám že nejste, každý má nějakou minulost co ho bolí a chce se od ní odpoutat ale pro mě to prostě není snadné, neříkám že pro tebe nebo kohokoliv jiného ano. Jen mi to nejde prostě tak snadno ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Nynější přítel mě z toho nejhoršího dá se říct dostal. Jen pořád tam je ten strach že mě opustí a že ho přestanu bavit třeba, na sebevědomí pracuji a hodně jsem se posunula že si teď víc věřím než dřív. Jen pořád cítím ten strach a chci se ho zbavit ale nevím jak začít aby to bylo lepší no
Rozumim a chapu, ver mi ze pro toho kdo miluje v tom vztahu vic nekdy neni jednoduche se odpoutat tak snadno, vim o cem mluvim. Jestli to chces treba resit offline, muzes napsat SZ. Ale je tu spousta skvelych zenskych, jejichz nazory me mile prekvapily a možná budou lepsi radci, tak zkus tady.
@Premek_Orac píše: Více
Děkuji. Pokouším se to užívat. Žít přítomnosti jen mě to někdy přepadne to coby kdyby. Neříkám že neumím být sama. Umím ale co si budeme ve dvou je to vždy lepší a jelikož tohle je aspoň dle mých oči první zdraví vztah, všechno se zdá až nepravděpodobné. Je to děsivé kolikrát
Ahoj, kdyby na to existovaly jednoduché rady, tak by tolik lidí nepotřebovalo terapeuty a jiné odborníky. Za mě je důležité v době, kdy prožíváš negativní pocity nebo emoce, umět se zastavit a snažit se je pochopit. Proč se cítíš, jak se cítíš? Co mi takové strachy, obavy, představy, myšlenky dávají? Nech myšlenky projít bez odporu. Čím lépe je pochopíš, tím méně se budou vracet. Najdi si literaturu nebo poslechni nějaké podcasty. Určitě tě to někam posune ![]()
@LukeR1 píše: Více
Vše to si zde napsal vím. Vím proč tyhle stavy mam. Vím proč se bojím a čeho. Snažím se odreagovat hudbou, dělám co mě baví ale pořád to není ono. Zkoušela jsem i nějaké ty terapie ale nepřišlo mi že by pomáhali
Mám kamarádku s podobnými stavy, takže vím, že tohle je práce na celý život. Co je ten „ono“ stav? Jak by ses chtěla cítit? Cítila ses někdy tak, že je to ono?
Zdravím, chtěla bych se s vámi pobavit jak odpustit a zapomenout na budoucnost a jít dál. Před rokem jsem měla docela krutý rozchod, dostávala jsem se z toho dlouho. Teď mám partnera kterého jsem vždy chtěla, pravý opak ex. Pořád mám ale strach že tento vztah co nyní mám, dopadne stejně jako ten před tím. Nevím jak zapomenout na ty špatné věci a jen se soustředit na přítomnost a popřípadě i na budoucnost. Je to pro mě těžké. Nedávno jsem odpustila svoji mámě a nechala jsem minulost s ní po několika letech za sebou. Hrozně se mi ulevilo a vím že abych si naplno užívala tenhle vztah musím pohřbít ty spatne vzpomínky i s ex. Máte nějaké rady nebo jestli si někdo prošel tím stejným? Budu vděčná
děkuji