Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím pomoc!!! Mám šestiletého syna, oblečení po něm jsem dala k rodičům, šest let jsem se o něj nestarala a teď jsem se chystala, že si vyzvednu věci na dva a tři roky a myslím, že asi zešílím. Rodiče jsou „stará garda“, takže jejich pocit udržení v čistotě a v pořádku tkví v naftalínu. Věci pro syna jsem třikrát vyprala v arielu a lenoru, pak použila ještě softlan, nechala to měsíc vysypaný na balkoně a pořád to UKRUTNĚ smrdí. Máma že to vypere v octu, den dobrý, zabalila to do pytlů a já to teď vybalila a šílený. Dva overalky jsem dala do pokojíčku do šuplíku a smrdí celej pokoj! Zbytek mám na balkoně. Prosím, můžete mi někdo poradit, jak ten zažranej naftalín odstranit? Protože jinak mám strach, že to budu muset všechno vyhodit
Dík…
Tak to se obávám, že nijak, také jsem vždy cítila ze všeho, když jsem byla u babi. Jakž takž se přerazila stará mýdla z NDR, ale naftalín nikdy ![]()
A ten ocet teda nezabral? Co zkusit nechat obleceni v jedle sode? To by mozna pomohlo
![]()
Nebo desinfekce na pradlo? To mi tenkrat provonelo veci, ktere taky nebyly uz tak svezi
![]()
Já bych je dala do vaničky se spousfou fekufého prášku klidně i fýden a sledovala aby fo neplesnivělo, pokud je oblečení čisfé fak se nic nesfane. po fýdnu fo hodif do pračky… presne fak si bělím spodní prádlo. nebo fo dej do čisfírny.