Jak otěhotnět s PCOS?

Anonymní
2.4.24 21:14

Jak otěhotnět s PCOS?

Zdravím, je tu nějaká žena s PCOS?

Diagnózu mám již pátým rokem, ale nyní jsme se s partnerem rozhodli se snažit o mimčo (přirozeně). Aktivně se snažíme už více jak rok, ale furt nic.

Jaké byste doporučily vitamíny, nebo celkově opatření?
Nově se snažím jíst méně cukrů. Každý den mám alespoň 5-10k kroků. Nastavila jsem se do psychické pohody a je mi fajn :srdce: akné téměř zmizelo a pleť je krásná jako nikdy.
Nepiju alkohol a ani nekouřím. Kafe také nepiju, občas si dám - třeba jednou za půl roku.
Nasadila jsem se i více do své ženské energie - nosím sukýnky, pečuji o pleť krémy apod. A cítím se po psych. stránce suprově.

Jediné co mi chybí, je teda menstruace a s ní i ovulace. Zkoušela jsem bylinky - nepomohly. Měla jsem 2m HA - nevyhovovalo a přestala jsem užívat. U nového doktora sděleno to, že HA není na polycystická ovária řešení.
Už nevím, jak dál.
Napadlo mě teda zajít do ivf centra, ale mám bobky, abych jim nepřišla moc mladá :roll:
Plnoletá jsem již dáávno, studuji VŠ, máme vlastní bydlení, partner nadstandardní plat.

Co prosím, prosím pomohlo Vám? Fakt jsem bezradná…chtěli jsme mimi přirozeně, protože už tak kvůli chybějící menstruaci se cítím sem tam dost divně.
Vaječníky tedy poseté cystami - jako perly. Do toho rozdvojená děloha a šílené hodnoty hormonů.
Pravděpodobně mám estrogenovou dominanci a také inzulinovou rezistenci.

Poprosím o anonym - pro mne citlivé info o zdraví.

Díky a hezký večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
2.4.24 22:22
@Anonymní píše: Více

S tím co píšeš klusej do ivf centra. Nikdo nebude řešit jestli ti je 23 nebo 28.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
3.4.24 05:12

PCOS je docela složitá problematika. Jediné, co mě napadá, je zkusit stránky a konzultace paní Gabriely Tuatti. Upozorňuji, že konzultace nejsou zadarmo, nicméně spoustě ženám především s PCOS a endometriozou pomohla přirozeně počít, zkuste kouknout na její stránky. Jinak zkoušezt „nějaké“ bylinky nemá cenu, pokud byliny, tak pod dohledem zkušeného bylináře na danou problematiku, nepíšete jaké, tedy předpokládám, že na rady „jedna paní povídala“.
Inzulínová rezistence je doprovodný jev PCOS, dále máte vysoký testosteron a jak píšete, proavděpodobně i estrogen, ve vašem případě pravděpodobně zastavuje ovulaci a cyklus ten vysoký testosteron. Testosteron potlačuje máta a nejsilnější jsou tobolky z máty kadeřavé, estrogenová dominance se také dá potlačit a progesteron podpořit. Ale jek píšu, zkuste se obrátit na výše jmenovanou paní, má skutečně zkušenosti a výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.24 05:50

@janickaIII dobře děkuji. Doufám, že to nebudou řešit. Přeci jen jsou jen asi zvyklí na starší :nevim:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.24 05:52

@LadaSva bylinky jsem právě měla vždy od bylinkáře. Už si přesně nepamatuju, co tam vše bylo :) a potom jsem zkoušela i bylinky speciálně přímo na pcos od indiánek.

Jinak moc děkuji za doporučení. Tuto paní neznám, určitě na ni během dneška kouknu :kytka:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.24 11:21

Ahoj, mám taky PCOS. Téměř rok jsem byla zcela bez ms, protože prát do sebe hormony jsem nechtela. Pak jsem začala brát drmek, Vit. D, magnesko a omegu 3. Občas ještě přidám vápník se zinkem a nějaký ten ženský čaj. A cyklus naskočil asi do šesti týdnů od doby, co jsem začla brát vitamíny. Nyní mám cyklus 26-38 dní, vím nic moc, ale jsem ráda aspoň za to co je. O mimčo se zatím nesnažíme.
Jinak prý je „zázračný“ inositol, ale na mě nijak nepůsobil, když jsem ho zkoušela. A někdo si pochvaluje i macu, ale já mám více testosteronu, takže tu jsem přestala brat. Ještě se ještě pri PCOS, hlavně při snaze o miminko, doporučuje koenzym Q10a kys. listová.
A hodně štěstí :kytka: 8o taky se nějak psychicky připravuji, že cesta za miminkem bude asi delší

• Citovat
  • Upravit
2287
3.4.24 12:01

Jj, hormony by vám měly pomoci porovnat také vytamíny řady B, umí to i lněné semínko, vyšší testosteron je příčina PCOS, dá se potlačit mátou, nejsilnější jsou tobolky z máty kadeřavé, dokáží ho snížit až o 50%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.24 15:04

Popravdě naprosto závidím ten rok…u mě ms přirozeně nikdy nedošla :,( takže jsem ji měla asi jen 2× a na den/dva po injekci.

A bereš nějaké určité množství? Do magnesium si někdy také vezmu, dečko jsem začala a plánuji to omegu. Je moc super, že ti to naskočilo :palec:

O tom jsem také slyšela, ale haha, stejné jako u tebe. Též na mě neměl účinek. A to jsem ho brala docela dlouho :think:

No, jak jsem psala, my se aktivně snažíme už více jak rok a furt nic. Takže je to náročné, ale naštěstí jsem se teď nastavila do psychické pohody. A ono záleží…někomu to s pcos jde fakt hned a někdo si musí x let vytrpět…

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.24 15:05

@LadaSva mi doktorka říkala, že mám fakt extrémní hodnotu testosteronu. Že s takovou se ještě nesetkala :roll:
Mátový čaj jsem zkoušela, ale akorát mi po něm bylo dost na zvracení a vůbec jsem se necítila ve své kůži. Ty tobolky by měly být účinnější?

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2287
3.4.24 15:19

Ano, tobolky z máty kadeřavé jsou účinější jak čaj a nedráždí tak zažívací trakt. Nicméně někteří lidé mají po mátě zažívací problémy. Pokud chcete, můžete je zkusit, třeba od firmy Swanson -.
https://www.feminus.cz/…eho-hladinu/
V uvedeném článku je psáno o látce z brokolice, ta se dá jako extrakt koupit jako indol-3-karbinol nebo přímo DIM, to je již metabolit indolu. Vlastní zkušenosti na testosteron s touto látkou nemám, ale v souvislosti s nadbytkem testosteronu je zmiňována ve více článcích, vím že účině a prokazatelně pomáhá játrům metabolizovat estrogen na neškodný 2-hydroestron, který tělo lépe odvádí a tedy pomáhá snižovat estrogenovou dominanci a jako druhotný efekt působí preventivně proti účinkům HPV virů na čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.24 19:43

Beru to podle doporučeného dávkování na obalu, takze drmek a magnesium mám od botanicu a beru oboje 2× denně, omegu a déčko mám pokaždý jiné.
Ja měla menstruaci vždycky, sice delší cykly, ale měla. Jenže pak jsem byla v krátké době na operaci (která nesouvisela s vaječníky), nová práce, Covid, pak očkování proti covidu a najednou jsem úplně přestala menstruovat, co přesně za to mohlo nevím :think:
Ale tak říká se, že se otěhotní, když to člověk úplně hodí za hlavu a soustředí se na něco úplně jiného, tak třeba teď když ses psychicky v pohodě to půjde ;)

• Citovat
  • Upravit
31
3.4.24 20:33

Třeba by pomohla hormonální jóga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.5.24 22:53

Též mám PCOS. Momentálně to je rok co se snažíme o dítě. Už jsem byla 2× těhotná.. poprvé to bylo mimoděložní těhotenství (letos v lednu) a podruhé to bylo zamlklé těhotenství (letos v březnu). Můj cyklus má 34 dní, pomohla mi čínská medicína na srovnání cyklu. Dala mi tenkrat bylinky na miru. Je to takové trochu „čarování“ musí na to člověk věřit, aby to zabralo. Taky jsem brala jeden čas Gynex ten mi učíte taky pomohl. Je to o nastavení v hlavě. Dnes neberu nic kromě kyseliny listové. Přeji hodně štěstí. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
17.5.24 06:32
@A-NET-A píše: Více

Zkuste se podívat na stránky paní Gabriely Tuatti, je sice prioritně zaměřena na endometriozu, ale s PCOS má také velké zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí