Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, z vlastní zkušenosti můžu říct, že třetí těhotenství už všechny nechává chladným a nikoho to moc nebere.
Tak bych to moc nehrotila.
Já jsem při oznámení třetího těhotenství dostala od všech dost studenou sprchu, jestli si jako dělalm pr del a jestli jsme normální…
@Anonymní píše:
No, z vlastní zkušenosti můžu říct, že třetí těhotenství už všechny nechává chladným a nikoho to moc nebere.
Já jsem při oznámení třetího těhotenství dostala od všech dost studenou sprchu, jestli si jako dělalm pr del a jestli jsme normální…
Přesně tak u nás:D někteří členové rodiny prohlasili, že jsme blázni, někteří přestali mluvot a tvářili se jak na pohřbu. Jiní ze slušnosti gratulovali, ale že by někdo vysloveně skákal radostí a nadšením, to rozhodně ne… (Teď jsou všichni rádi a mimčo milují…) představa, že bych čekala 4.mimi, no to bych už se asi bála oznamovat:D
@Anonymní píše:
Nápodobně.. Kamarádi z toho měli radost a rodina řešila to, zda jsme normální, že na tuhle dobu. Přitom ví, že jsme si dům 5+1 nepořídili jen tak.. ale co, my jsme za to že nás bude 5 rádi. Naše holky se těší.
Jinak rodině holky donesly fotku z ultrazvuku. A manželovi těhotenský test.
Proste mi prijde, ze v cechach je standart 2 deti a jak je mene ci vice, tak nasleduji otazky a podiveni
@Anonymní píše:
no my to meli stejne, to je fakt vtipny.Cast rodiny jen ze slusnosti pogratulovala a vlastni rodice si tukali na celo, jestli jsme normalni a posilali me na potrat. A ani ted, kdyz sem hodne unavena, mi matinka nezapomene vytknout, kdybysme meli jen jedno.
Takhle, nikdo vyloženě nejuchal, ale ani s negativními reakcemi jsem se nesetkala. Spíš mi přišlo, že už to nikdo neřešil. Je to trochu smutný, protože prvního skoro každý tak moc prožívá a je z toho humbuk a tretatko má utrum, smolicek jako, nejsi první
Teď je to největší mazlíček..
Nebyla jsem anonym a byly tam důvěrné informace.
Příspěvek upraven 08.07.19 v 08:30
Je, tak to je i u nás aktuální. Čekáme třetí a oznamování se bojím. Zvlášť mě mamky a babičky
. Je to čerstvé, prosím anonym
@Anonymní píše:
No přečetla jsem si jen název diskuze a hnedsi říkám, že sem napíšu, ať se zakladatelka moc netěší na ovace, že třetí dítě je všem docela ukradené už a koukám že všichni píšou to samé
o nás všichni věděli, že chceme velkou rodinu a stejně rodina nikdy velkou radost neprojevila. První miminko jsem potratila a když jsem pak čekala naši prvorozenou, tak můj otec vyloženě projevil překvapení, že jsem zase těhotná, že si myslel, že to první byl omyl a že dítě nechci. U třetího těhotenství se mě babička zeptala, jestli mi ujely zase nohy nnebo co se stalo
takže asi tak
kamarádi všichni věděli, že chceme třeťátko, věděli, že po druhé dcerce jsem zase potratila a že se těším až najdu pozitivní test, takže ti nám to všichni moc přáli a měli velkou radost ![]()
Já až pudu oznámit rodičům 3. dítě (jestli se teda poštěstí), tak jim k tomu vezmu flašku slivovice na nervy
asi dostanu sodu, že sme se zbláznili, už u druhého byli řeči ![]()
@g.sandova no to bych asi už zvažovala stěhování do jiného státu, abych to nemusela rodině oznamovat. bych jim akorát pak ukázala fotku mimča
![]()
Ja se bála, ze az to oznamim, hlavne rodicum, budou si pri nejmensim tukat na celo
nakonec to dopadlo tak, ze ja to rekla sve mamce, tam byla reakce, jezis to budou nervy az budes rodit
memu tatkovi to rekl manzel, ten to vzal vpohode, tchyni, ktera je max pro 2 deti, to rekl nas syn a kupodivu mela radost a zbytek rodiny ma velkou radost, hlavně ma sestra. Tam gratulovali, ptali se jak mi je a ptaji se do ted, ted uz jsou hlavne zvedavi co to bude, vcetne mych rodičů ![]()
Hezký den.
Poradíte jak originálně oznámit třetí těhotenství?