Jak pecete husu?

13496
3.11.09 20:08

Jak pecete husu?

Holky budu rada kdyz mi napisete jak delate husu.
Ne ze bych neumela varit a delat drubez ale husu jsem jeste nikdy nedelala a ani nejedla a chtela bych ji vyzkouset.
Mmch jak chutna husi maso?Neco jako kacena nebo spise kure?Kaceni maso mi moc nejede.

Diky za tipy

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

17440
3.11.09 20:39

Tami určitě husa chutná jinak, ale já jedla jen pořádně vykrmené domácí a už je to přece jen pár let :roll: . Máma je dlouho a pomalu pekla na kmíně, ale bývaly hodně vysušené i přes tu tunu tuku, co měly. Asi bych zkusila rozčtvrtit, povařit a pak vrznout na pekáč a péct. Jedla jsem takhle udělanou kachnu a to byla balada - maso se jen rozsejpalo! Mňam :huban:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8928
3.11.09 20:59

Husu jsem už dlouho nepekla, ale dělala bych jí stejně jako dělám kachnu - posolenou, pokmínovanou, NEPODLITOU v zakrytém pekáčku, na 110°C na 5 hodin :wink: Trochu se zmenší, ale je vynikající, měkká, můžu jenom doporučit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13496
3.11.09 21:31

Jeeee tak dlouho?Tak ja delam kacenu v troube v pekacku a teda pecu ji jen dve hodky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8928
3.11.09 21:42

Taminko, dlouho, ale na 110°C. A nemusíš s ní dělat vůbec nic, otvírat, podlévat… Je vynikající, měkká, nevysušená.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2034
3.11.09 21:53

Souhlasím s Anastazií, péct alespoň 4 hodiny, chuťově je tak výrazná, že si krom soli a kmínu nic jiného nezaslouží. V průběhu pečení odebírám naběračkou sádlo zvrchu a ke konci podleju dvojdeckou vody.

Nejlepší je klasika - se zelím a knedlíkem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.09 10:07

taky peču těch 5 hodin, dělala jsem i na 90st přes noc (13hodin !!!) ale to už je opravdu darda 8-)
jinak podlévám 0,5l mléka a je to lahůdka, tak půl hodinky před koncem pečení odkrýt a potřít medem

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13496
4.11.09 12:00

holky
jeste takovy dotazek-pisete o huse ze?Protoze se psalo i o kacene tak jen at vim.
Diky

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8928
4.11.09 16:21

Myslím, že je to jedno husa nebo kachna :wink: Určitě to bude vynikající.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13992
4.11.09 20:15

Nepeču, protože se k domácí nemám kde dorvat. Ale nastudováno to mám tak, jak psaly holky.
Tak budu jenom závidět, no 8-) .

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13496
4.11.09 20:30

no ja take nemam sanci se dorvat k domaci takze holt budu delat kupovanou :-(
Chut urco jina ale ja jako clovek ktery nikdy nemel domaci to nepoznam.(Asi nastesti)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17842
5.11.09 12:00

Husu ja rada,chutove je spis podobna kacene nez kureti..
existuje dokonce i husokachna,nekecam,videla jsem na vlastni oci v prodejne s drubezima vyrobkama :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13496
5.11.09 12:20

jj husokachnu jsem take videla napsanou na tabuli pred obchodem,sem si myslela ze to je nejaky for.

Eemi koukam ze mame stejne stare Emicky :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17842
6.11.09 11:13

No hele ja si to taky musela precist jeste jednou :lol: :lol:

Jj,stejne stary Emicky,i stejne krasny :wink: :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama