Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, koupila jsem pěkně drahé zimní boty GORATEX. Prodavačka mě ujistila, že jsou zaručeně na zimu nepromokavé. Slečna u kasy ale pak zase říkala, že se musí impregnovat a nabízela mi za 800 kč impregnaci.Jak je to tedy, bez impregnace tedy v zimě promoknou? A když už impregnovat, čím impregnujete a kolik impregnace stojí? Dík!
![]()
Urcite se musi impregnovat nejlepe pred prvnim pouzitim. Impregnuje se sprejem k tomu urcenym, neni nutne aby byl znackovy a tim padem drahy.
Kupovali jsme ve Sportisimu spray asi za 300 Kč. Určitě bych ale naimpregnovala.
Ano urcite nastrikat. Chrani to vrsek boty. Membrana je uvnitr.
Mně prodavačka řekla neimpregnovat, pak to prý „nedýchá“ a potí se v tom noha. Takže jsem nestříkala a fungují (nosí je tedy dítě).
@maskovak píše:
Ahoj holky, koupila jsem pěkně drahé zimní boty GORATEX. Prodavačka mě ujistila, že jsou zaručeně na zimu nepromokavé. Slečna u kasy ale pak zase říkala, že se musí impregnovat a nabízela mi za 800 kč impregnaci.Jak je to tedy, bez impregnace tedy v zimě promoknou? A když už impregnovat, čím impregnujete a kolik impregnace stojí? Dík!![]()
Ano, je primo impregnace na Goretex. Kazde boty musis osetrovat a impregnovat.