Jak perete dětské oblečení?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1002
24.9.11 20:44

Teď koukám, že jsem přišla s křížkem po funuse :mrgreen: Tak pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
24.9.11 20:51

Peru na 60 v mýdlovém slizu. Fleky předepírám žlučákem a vyperou se… nebo že bych si jich nevšimla :think: :lol: No pár odolných jich zůstalo na plínkách, kde mi to ale nevadí, ale naštěstí postupně mizí, když se prádlo suší na slunku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
24.9.11 20:55
pomeranca píše:
Peru na 60 v mýdlovém slizu. Fleky předepírám žlučákem a vyperou se… nebo že bych si jich nevšimla :think: :lol: No pár odolných jich zůstalo na plínkách, kde mi to ale nevadí, ale naštěstí postupně mizí, když se prádlo suší na slunku

Taky jsme v něm prali, zkušenost stejná :wink: Ale v momentě, kdy nastoupily odolné fleky typu borůvky apod., tudíž často bylo třeba něco „promnout“ ručně mýdlem, skončili jsme. Jsem atopik a moje kůže na rukách to prostě nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
24.9.11 20:57

jak je to prosím ještě jednou s tím čištěním octem? Do přihrádky na prášek dám ocet - kolik? Víčko od avivaze? A pustím na 90. Az se pračka po praní vypustí, tak ji vypnu?

A ten formil je gel, nebo prášek? Děkuji! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.9.11 21:04
KacenkaK píše:
jak je to prosím ještě jednou s tím čištěním octem? Do přihrádky na prášek dám ocet - kolik? Víčko od avivaze? A pustím na 90. Az se pračka po praní vypustí, tak ji vypnu?A ten formil je gel, nebo prášek? Děkuji! :huban:

Celou flašku octa (nebo já používám Ringo z Kauflandu za 25 Kč) smíchat se 1-2 litry vody a nalít rovnou do bubnu a pustit cyklus na 90 nebo samočistící program. (S tou vodou to možná není nutné míchat, ale pro jistotu, aby to něco nepoleptalo :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
24.9.11 21:12
gabi.design píše:
Já peru v Persilu Sensitive (prášku, né gelu) na 40, jen pleny s ručníkama na 60. Skvrny nemám, vždycky všechno vypraný. Pokud je to fakt hodně špinavý, přidávám Vanish.

Já úplně stejně. Gel se mi neosvědčil. Jen na Vanish zatím kašlu. Teď jsem si dotáhla Dalli sensitive z Německa, tak doufám, že bude lepší než české prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.9.11 21:22

Peru většinou na 40 a v prášku Persil. Musela jsem přejít z gelu na prášek a z Arielu na Persil. Pro další prášek pojedu do Německa, prášky vyráběné pro jejich trh prý perou mnohem lépe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
24.9.11 21:30

Holky, nevíte jak vyprat „zašlé“ látkovky, aby vypadaly zase dobře? Dostala jsem jich celkem dost - některé ještě staré klasické možná i po nás, jsou nezníčené, pevné, ale zašedlé:-( na užívání to bude jedno, ale chtěla bych je nějak trochu vybělit..poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
24.9.11 21:30

já peru jak das pořád! :mrgreen: používám persil sensitiv. Lovela letěla po roce a hromadě zničeného oblečeni z bytu. Zaujal mě ten formil a dm tekutý čistič - to je to samé jako ten zmiňovaný dm žlučove tekuté mýdlo? A to se lije normálně do pračky mezi spadlo? Mám doma 3 chlapy- jedno větší prasátko jak druhé. A předpirani fleků v ruce by mě asi zničilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.9.11 21:35
jowana píše:
Holky, nevíte jak vyprat „zašlé“ látkovky, aby vypadaly zase dobře? Dostala jsem jich celkem dost - některé ještě staré klasické možná i po nás, jsou nezníčené, pevné, ale zašedlé:-( na užívání to bude jedno, ale chtěla bych je nějak trochu vybělit..poradíte?

Napadl mě bělič od Iberie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
24.9.11 21:57

Pouzivam Persil ale i Ariel ten casteji,na fleky Ariel odstranovac skrvn,jsem s nim spokojena.

Donedavna jsem prala na 40 stupnu,ted asi mesic vse na sedesat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
24.9.11 22:07
jowana píše:

Ségra je prý pere v Lovele a má je neuvěřitelně bílý. Ale nějak se mi to nezdá. Já je mám taky zašedlý, ale já už je používám jen jako „utěrky“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4846
24.9.11 22:12
jowana píše:

A co takhle vyzkoušet bělidlo od sava? Mě pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.9.11 22:34
Petrra píše:
jowana píše:
A co takhle vyzkoušet bělidlo od sava? Mě pomohlo…

Přesně tak, namočit do Domestosu nebo Sava. Kidně na noc a pak vyprat :wink:

Jinak k otázce - peru v pračce a skoro non - stop :mrgreen:
Ne, vážně. Dětské oblečení na 40, v Persilu Sensitive :wink: Skvrny nemám, i mrkev se v pohodě vypere, žádné odstraňovače skvrn nekupuju, ani žlučové mýdlo nepoužívám 8-) pokud se skvrny (třeba od mrkve) nezbavím poprvé, tak napodruhé určitě ano :wink: Jediné, s čím jsem nikdy nehnula, je skvrna od banánu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
24.9.11 22:36

Peru většinou na 40 st běžné - i pleny, jsou-li jen počůrané, navíc je vždy žehlím (tmavé prádlo i jen na 30 st), střídám gely (větš. na tmavé, nebo na jen čistě dětské prádlo) a prášek (na ostatní), na pleny, látkovky (mýdlové ořechy), na skvrny liju růžový vanish (s biologickými skvrnami si poradí dobře, horší je to např, s trávou apod.). Mám několik druhů pracích prostředků od různých firem, dávám dle nálady a pocitu účinnosti na jednotlivé typy tkanin - většinou jsou to výrobky sensitive nebo přírodní (mýdlové ořechy, žlučové mýdlo, mýdlový sliz). Stalo se mi, že babička dítku v dobrém vyprala v klasickém pracím (značkovém) prášku a ono se mi osypalo a pořád se škrábalo hlvně na místech dotyku kůže s oblečením, takže proto jsem opatrná i nadále a jedu v řadě pro citlivou či dětskou pokožku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný