Jak perete dětské oblečení?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4780
24.9.11 22:07
jowana píše:
Holky, nevíte jak vyprat „zašlé“ látkovky, aby vypadaly zase dobře? Dostala jsem jich celkem dost - některé ještě staré klasické možná i po nás, jsou nezníčené, pevné, ale zašedlé:-( na užívání to bude jedno, ale chtěla bych je nějak trochu vybělit..poradíte?

Ségra je prý pere v Lovele a má je neuvěřitelně bílý. Ale nějak se mi to nezdá. Já je mám taky zašedlý, ale já už je používám jen jako „utěrky“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4846
24.9.11 22:12
jowana píše:
Holky, nevíte jak vyprat „zašlé“ látkovky, aby vypadaly zase dobře? Dostala jsem jich celkem dost - některé ještě staré klasické možná i po nás, jsou nezníčené, pevné, ale zašedlé:-( na užívání to bude jedno, ale chtěla bych je nějak trochu vybělit..poradíte?

A co takhle vyzkoušet bělidlo od sava? Mě pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.9.11 22:34
Petrra píše:
jowana píše:
A co takhle vyzkoušet bělidlo od sava? Mě pomohlo…

Přesně tak, namočit do Domestosu nebo Sava. Kidně na noc a pak vyprat :wink:

Jinak k otázce - peru v pračce a skoro non - stop :mrgreen:
Ne, vážně. Dětské oblečení na 40, v Persilu Sensitive :wink: Skvrny nemám, i mrkev se v pohodě vypere, žádné odstraňovače skvrn nekupuju, ani žlučové mýdlo nepoužívám 8-) pokud se skvrny (třeba od mrkve) nezbavím poprvé, tak napodruhé určitě ano :wink: Jediné, s čím jsem nikdy nehnula, je skvrna od banánu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
24.9.11 22:36

Peru většinou na 40 st běžné - i pleny, jsou-li jen počůrané, navíc je vždy žehlím (tmavé prádlo i jen na 30 st), střídám gely (větš. na tmavé, nebo na jen čistě dětské prádlo) a prášek (na ostatní), na pleny, látkovky (mýdlové ořechy), na skvrny liju růžový vanish (s biologickými skvrnami si poradí dobře, horší je to např, s trávou apod.). Mám několik druhů pracích prostředků od různých firem, dávám dle nálady a pocitu účinnosti na jednotlivé typy tkanin - většinou jsou to výrobky sensitive nebo přírodní (mýdlové ořechy, žlučové mýdlo, mýdlový sliz). Stalo se mi, že babička dítku v dobrém vyprala v klasickém pracím (značkovém) prášku a ono se mi osypalo a pořád se škrábalo hlvně na místech dotyku kůže s oblečením, takže proto jsem opatrná i nadále a jedu v řadě pro citlivou či dětskou pokožku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
24.9.11 23:47

ahoj peru v ariel gelu, ale furt peru dětské zvlášt, přijde mi že to prádlo je háklivější než naše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
25.9.11 00:13

Naše prádlo peru na 40. Ponožky, ručníky a věci pro malého většinou na 60. Kapesníky a utěrky na vyvářku. Na praní používám Persil gel a občas i Ariel. Když peru dětské oblečení, tak tam přidávám i Vanish a potírám jím i skrvny na oblečení, jinak se mi to nevypere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
25.9.11 06:48

A nebudou po Savu průhledné? Někdy za mlada jsem ho použila na podprsenku a ta se po vyprání rozpadla, tak mám z něj trochu obavy..ale nevím, jaké Savo jsem použila. To je nějaké speciální na prádlo, které se tím neničí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.9.11 06:54

Je přímo na praní.Savo perex :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
25.9.11 09:16
dělají jak prášek tak i gel :-)
KacenkaK píše:
jak je to prosím ještě jednou s tím čištěním octem? Do přihrádky na prášek dám ocet - kolik? Víčko od avivaze? A pustím na 90. Az se pračka po praní vypustí, tak ji vypnu?A ten formil je gel, nebo prášek? Děkuji! :huban:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Abe
10
25.9.11 21:44

Ahoj, já zkusila ten nový Vanisch OxiAction Extrahygiene a musím říct, že je moc prima. Co jsem měla zažrané fleky na oblečení syna mi to vypralo! Zatím mám vyzkoušeno na bavlně, ale myslím, že to bude fungovat i na jiný materiál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
28.9.11 16:14

kamarádka ho používá pravidelně, protože malý jí nechce kadit na nočník, ale zásadně do plín…tak jsem ho už také koupila a dávám do prádla…dost zabral na propocené věci nejstaršího sportovce, sportovní věci má čistě bavlněné i z moderních materiálů…celkem dobrá pomůcka pro neustále dokola prací domácnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
30.1.12 14:05

ahoj holky, oživuji diskuzi, protože jsem už fakt naštvaná. Malému peru v Lovele, bez aviváže. Čisté oblečení mu dávám každý den, takže peru docela často. Některý oblečky už jsou ale dost hnusně sepraný. Peru na 30°, někdy na 40°, program bavlna. Vodu máme hodně tvrdou (myslím 7, což je asi max. co může být). Na bodýčkách se už dělají žmolíky od praní, celkově už to není to krásné oblečení, co jsme kupovali. Řešení vidím jedině v sušičce, jestli by to pomohlo. Jaké máte zkušenosti? Co děláte, abyste měly prádlo jemné? Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
14.3.12 11:25

CokeLady, já teď peru v tom, co píšeš, ale že by bylo prádlo jemnější pocit teda nemám. Protože už toho mám plný zuby, chci sušičku, tak snad se do léta dočkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
14.3.12 11:30

S persilem neporadím, ten nepoužívám, ale peru v klasickém Ariel gelu (ani ne senzitiv) již od malého narození a v pohodě. No na zjemnění je dobrá sušička, ale zas ji kvůli tomu člověk těžko bude kupovat :-(
A peru pouze na 40° zezačátku jsem tedy plíny prala na 60°, ale po pár měsících už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
14.3.12 11:31
CokeLady píše:
Ještě mě napadlo… lze na miminkovské oblečky použít místo aviváže ocet? Udržuje barvy, vodní kámen a měl by změkčovat, ale nevím, zda je vhodný pro mládě? 8o

Rozhodně, je určitě lepší než klasické aviváže :-) akorát ho nemá rádo bambusové oblečení a plínky, ale i tam občas trochu dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný