Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lovesmile Jo, mě takhle slunce odstranilo skvrny od špaget. Byli jsme na dovolené, dvakrát si mladší syn dával Pomodoro špagety a dvě totálně zničený bílý trička, červený od krku až dolů, měl to i ve vlasech. Po dvou vypráních a dvou pověšeních venku jsou ty skvrny pryč. Haleluja! ![]()
@lovesmile Jo jo, je to tak. Já takhle dala na sluníčko fleky od mrkve a nestačila jsem zírat. Mizelo to před očima ![]()
Já trochu odbočím od tématu, ale po šesti stranách odborných rad snad můžu… ![]()
Strašně mě štve, kolik mám doma všelijakých pracích přípravků. Kdysi jsme měli doma malou krabičku tuším se to jmenovalo Merkur a mýdlo s jelenem a to vypralo absolutně všechno. Mám takový pocit /ale nejsem si jistá/ že snad ani nebyla aviváž a prádlo bylo měkké… ![]()
No a teď mám prášek na barevné, na bílé, sensitiv prášek i gel. Gel na černé prádlo, gel na vlnu, tablety na změkčení vody, odstraňovač skvrn bez chlóru i s chlórem, vanish extra hygiene, žlučové mýdlo a aviváž ![]()
Kdysi se nasypal prášek, nastrouhal jelen a pralo se. Dneska se alchymisticky přidává k praní kde co, aby to vůbec vypralo
nebo aby nám prozměnu zůstalo prádlo vůbec barevné a pračka nezanešená. ![]()
Chjo… ![]()
@lovesmile Hele, fakt to funguje! I u plen mi to sežere fleky
Musíme si to užít, za chvíli bude hnusně, Punťa zaleze a budeme mít zase flekaté děti ![]()
@Black Cat Tak já teda nevím, co pořádáš za prací sbírku
, ale já mám na pračce jen krabici Persilu nebo Arielu. A teď ještě flašku gelu na černý, co jsem dostala.
@Black Cat Já používám jen sypký z DM na všechno a teď jsem na miminko koupila gel Frosch pro svůj dobrý pocit. Dávám jen kapku aviváže a na skvrny, co mi vadí (na některý prostě kašlu) mám taky přípravek od Frosch. Víc netřeba ![]()
Jo a nežehlím… je to jen na zvyku.
@dani24687 píše:
@lovesmile no nekeMne se teda jednou stalo, ze mi to vyzralo barvu na tom obybu, kde bylo pradlo poveseno, ale fleky jsem jeste nezkousela
schvalne to zkusim
![]()
![]()
No fakt! Taky jsem čuměla.
![]()
Jak jsem to dneska vykládala manželovi, když přišel z práce, tak mě hned „sejmul“ že prý ty fleky v noci vydrhnul on.
Vtipálek.
![]()
Já momentálně používám Ariel kapsle a aviváž Softlan. Nic víc, nic míň. ![]()
A to jsem ještě zapomněla, že mám krabici takových těch gelových pracích tablet od Arielu na barevné…
To je hrůza!
Nejhorší je, že mám pocit, že když k tomu prášku prostě JEŠTĚ něco nepřidám, tak mi to nevypere. Vlastně to není pocit, je to fakt ![]()
@Fima píše:
@Black Cat Takovej arzenál tedy doma nemám.Peru všechno v sypkém z DM, pro syna atopika mám gelový Frosch. Jednu láhev aviváže Silan pro nás a jednu Frosch pro syna. Až dodělám ten Silan, budu Frosch dávat i na naše oblečení, voní mi nejlépe a přeci jenom, je hypoalergenní. Takže bude o láhev méně.
No a na skvrny tu mám žlučové mýdlo a sprej na skvrny Frosch. Prostředky na vlnu, jemné, sportovní, černé a bílé… nevedu. Všechno peru v jednom.
Prací přípravky Frosch jsem si taky oblíbila, hlavně pro děti. A miluju jejich aviváž s vůní bavlny
Jinak tmavý prádlo a prádlo větších členů rodiny peru v gelu DenkMit, taky DM. Je to eko řada, ekologické, ekonomické…Spokojenost.
Dřív jsem prala v přípravcích od Missivy. Pere pěkně, ale je dost drahá ![]()
@lovesmile píše:
No fakt! Taky jsem čuměla.![]()
Jak jsem to dneska vykládala manželovi, když přišel z práce, tak mě hned „sejmul“ že prý ty fleky v noci vydrhnul on.
Vtipálek.
![]()
![]()
@Black Cat píše:
Já trochu odbočím od tématu, ale po šesti stranách odborných rad snad můžu…
Strašně mě štve, kolik mám doma všelijakých pracích přípravků. Kdysi jsme měli doma malou krabičku tuším se to jmenovalo Merkur a mýdlo s jelenem a to vypralo absolutně všechno. Mám takový pocit /ale nejsem si jistá/ že snad ani nebyla aviváž a prádlo bylo měkké…
No a teď mám prášek na barevné, na bílé, sensitiv prášek i gel. Gel na černé prádlo, gel na vlnu, tablety na změkčení vody, odstraňovač skvrn bez chlóru i s chlórem, vanish extra hygiene, žlučové mýdlo a aviváž
Kdysi se nasypal prášek, nastrouhal jelen a pralo se. Dneska se alchymisticky přidává k praní kde co, aby to vůbec vypralonebo aby nám prozměnu zůstalo prádlo vůbec barevné a pračka nezanešená.
Chjo…
Protoze jsme strasne rozmazlene.. Ja mam taky doma arzenal, nikdo nechape a ja zase, ze driv se latkovalo a vyvarovalo v hrnci a z prasku co si pamatuju je ten Merkur, Titan a Azur a to se mozna dalo sehnat jen v Tuzexu. ![]()