Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
CokeLady píše:
Ještě mě napadlo… lze na miminkovské oblečky použít místo aviváže ocet? Udržuje barvy, vodní kámen a měl by změkčovat, ale nevím, zda je vhodný pro mládě?
Myslím, že ocet vhodný je, používám na plínky místo aviváže, máme tvrdou vodu. Ocet je i desinfekční, takže fajn i na to sekáčové oblečení. A žehlením určitě taky oblečky změknou.
Já peru v klasickém Persil gelu.Prala jsem chvilku v Lovele, ale nic to nevypralo.Zkusila jsem hodit body k našim věcem, malá se neosypala, tak peru v tom gelu.Dávám i aviváž.Peru na 60st.bílé a na 40st.barevné.
Teď přidávám k bílému ještě nastrouhané mýdlo jelen na skvrny
A prádlo mám drsné, ale jak ho vyžehlím napařovací žehličkou, krásně změkne.
CokeLady píše:
Ahoj,chci se zeptat, zda máte zkušenosti s gelem Persil Sensitive na oblečení pro miminko od narození? Mám i nějaké sekáčové oblečení a některé je trochu drsné, takové trochu žmolítaté, jak ho zjemnit?
Stačí prát na 40°C?
Používala jsem a dobré (dostala jsem darem). Potom jsem koupila Lovelu a Batole a teda děs a hrůza. Nevypraly, prádlo mi zšedlo a zežmolkovatělo, plus bylo tvdré i po vyžehlení. A vůně taky nic moc.
Teď mám Persil sensitive prášek a jsem spokojená.
CokeLady píše:Klarinetka1 píše:
CokeLady, já teď peru v tom, co píšeš, ale že by bylo prádlo jemnější pocit teda nemám. Protože už toho mám plný zuby, chci sušičku, tak snad se do léta dočkám.No onu tu jemnost dodá asi spíš aviváž, která se ale pro děti nepoužívá. Ten Persil Senstitive je pro děti prý vhodný, že nevyvolává alergické reakce
Možná pomůže sušení venku na sluníčku. A žehlíš dětské prádlo?
No žehlím…právě chci tu sušičku. Kamarádka má prádlo krásně jemné a už nežehlí.
Klarinetka1 píše:CokeLady píše:No žehlím…právě chci tu sušičku. Kamarádka má prádlo krásně jemné a už nežehlí.Klarinetka1 píše:
CokeLady, já teď peru v tom, co píšeš, ale že by bylo prádlo jemnější pocit teda nemám. Protože už toho mám plný zuby, chci sušičku, tak snad se do léta dočkám.No onu tu jemnost dodá asi spíš aviváž, která se ale pro děti nepoužívá. Ten Persil Senstitive je pro děti prý vhodný, že nevyvolává alergické reakce
Možná pomůže sušení venku na sluníčku. A žehlíš dětské prádlo?
Jojo, sušička je super, doporučuju ![]()
já peru dětské i dospělé dohromady, prášek mám Persil nebo Ariel, co je v akci a dávám ocet s troškou aviváže.
ocet je určitě pro děti OK. Peru všechno dětské i některé naše v mýdlovém slizu, místo aviváže dávám ocet, a (většinou) žehlím. Přijde mi to skoro sntejně jemné jako naše s aviváží. Na žmolky jsem vzala svoji starou žiletku ![]()
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz, ale nechtěla jsem zakládat novou diskusi. ![]()
Moje dcera (9m), je pořád dost blicí mimino. Včera jsem prala její bílé oblečení (body, kalhoty, pleny…) a jistě víte, jak dobře se perou různé mrkvičky, borůvky atd.
Prala jsem jako vždy - na 60 stupňů a ne všechny fleky se perfektně vypraly. O to by ani tak nešlo, jsou to věci které má na doma, ale pak jsem to pověsila ven v tom včerejším „hicu“ a dnes, když jsem oblečení žehlila a skládala, tak ty fleky prostě zmizely!
Připadalo mi, že skládám jiné prádlo.
Slyšela jsem, že slunko může prádlo vybělit, ale že by i odstraňovalo fleky?!
Máte stejnou zkušenost?
Asi se někomu bude zdát, že řeším blbosti, tak ano, řeším. No a?
![]()
@lovesmile Jo, taky mám podobnou zkušenost. Oskar prostě umí
. Jinak kdybys potřebovala něco vyprat a slunce zrovna nebylo k dispozici, tak je super takový sáček z DM http://www.dm-drogeriemarkt.cz/…-pradla.html Mám to vyzkoušené právě na ty skvrny od dětských příkrmů a od MM. Píšou, že je to jen na bílé prádlo, ale dala jsem do toho vyprat i barevné (skvrny, které absolutně nešly dolů a už prostě nebylo co zkazit) a barvám to nic neudělalo. Zachránilo mi to pár kousků oblečení, které už jsem myslela, že jsou akorát na vyhození.
Ahoj, využiji diskuse a zeptám se na radu. Synek při tvoření ve školce si pocákal nové tepláky a tričko barvami(asi tempery?). Barvili kameny. Myslela jsem, že to normálně vyperu, ale ani po dvou praních skvrny drží. Hlavně ty tepláky mě mrzí, tak bych se ráda skvrn zbavila, neporadíte prosím? Moc díky ![]()
@lovesmile moje babička vždycky vyprala utěrky, položila volně uschnout na trávu a když uschly, tak je šla zase pokropit konvicí. To několikrát opakovala. Starý způsob bělení ![]()
@lovesmile no neke
Mne se teda jednou stalo, ze mi to vyzralo barvu na tom obybu, kde bylo pradlo poveseno, ale fleky jsem jeste nezkousela
schvalne to zkusim
![]()