Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezke odpoledne vsem. Holky prosim, jak platite skolku? a muzete mi poradit, jak se to plati pres SIPO? musim si zalozit ucet? nemam s tim zkusenosti.dik
Školku platím přes inkaso v bance, do SIPA bych nešla (řeší se přes poštu, s tou nic nechci mít).
A proč přes SIPO? Já platím trvalým příkazem, nastavím vždy na celý rok (10 opakování) a mám po starostech.
Ostatně ani si nemyslím, že by to naše školka umožňovala.
SIPO si kvůli tomu opravdu nezřizuj. Jsou s tím víc problémy než užitek. U nás se to platilo jednou za půl roku, takže jsem dala vždycky příkaz i internetového bankovnictví. Jestli u vás umožňují inkaso, tak jdi do toho, vždycky si to strhnou sami a máš to vyřešené. Nebo pak trvalý příkaz.
Platíme převodem z účtu přes internet banking. Zadáváme každý měsíc příkaz k platbě, protože se každý měsíc částka liší díky odebrané stravě a tak tím pádem nemůžeme mít založený trvalý příkaz. Dá se u nás ve školce platit i v hotovosti, koukala jsem, že to využívá docela dost rodičů.
No protoze ja (jako snad jedina na svete)
nemam zalozeny ucet. Dosud jaksi nebylo treba. Chlap ucet ma.Muze se to posilat od nej? poradte co je treba udelat, jak to funguje?
Školkovné platíme v hotovosti učitelkám ve třídě, jídlo platíme zpětně buď v hotovosti nebo inkasem.
@MalVera Zjisti si, jak je to u vás ve školce. U nás třeba tak, že se platí převodem vždy stejná částka (školkovné + stravné), a jednou za půl roku nám vrátí stravné za omluvené absence.
Ale jak vidíš od holek, jinde je to jinak.
Nejpohodlnější by bylo, pokud by to šlo, inkaso z partnerova účtu, ale naše školka ho třeba nemá.
Tak školkovné platím trvalým příkazem, stravné inkasem - školka si strhe danou část z účtu.
@MalVera píše:
No protoze ja (jako snad jedina na svete)nemam zalozeny ucet. Dosud jaksi nebylo treba. Chlap ucet ma.Muze se to posilat od nej? poradte co je treba udelat, jak to funguje?
Jasně, že může platit i chlap. Je to úplně šumák, jen musí být správný symbol, aby ve školce platbu správně přiřadili k dítku. Buď zadáte jednorázovou platbu každý měsíc (to děláme my), nebo si zadáte trvalý příkaz (pokud je částka každý měsíc stejná, u nás třeba ne) a peníze se Vám každý měsíc strhanou sami, nebo platba inkasem, pokud to školka umožnuje, kde platba též odejde sama (strhne si to školka) a nemusíte se o nic starat. Všechno se to nastavuje v bance, případně v internet bance. U nás ve školce se dá platit i hotově, to třeba nemáte? Zjisti si, jaké jsou ve Vaší školce možnosti platby.
Školkovné platíme trvalým příkazem, stravné inkasem. U nás lze platit i hotově.
U nás to platím příkazem - každé dítě má variabilní symbol, takže je jedno z jakého účtu peníze chodí. Také se dá platit hotově.
U hotovosti se dá hned dostat přeplatek za stravné z minulého měsíce. U platby převodem se to vrací 1 x ročně. Už se těším až nám to vrátí a zajdeme si za to někam na drahou večeři
, protože dcera ve školce spíše není než je.
Jinak my stravné platime např. v dubnu už na květen a v květnu zaplatíme o to min, co třeba chyběla v dubnu
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.