Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, zajímalo by mě, jak kdo plníte koblihy, jestli vykrojíte kolečka a vždy mezi 2 dáte marmeládu nebo koblihy usmažíte a až pak je plníte marmeládou takovou tou špičkou. Já jsem to vždy dělala podle prvního postupu - 2 kolečka mezi to marmeládu, ale docela mě láká druhý postup, zdá se mi to méně pracné… Díky za tipy. Martina
Markytka_Ostrava píše:kmacek píše:Já neplním - natíráme si je marmoškou během pojídání
Ahojky, zajímalo by mě, jak kdo plníte koblihy, jestli vykrojíte kolečka a vždy mezi 2 dáte marmeládu nebo koblihy usmažíte a až pak je plníte marmeládou takovou tou špičkou. Já jsem to vždy dělala podle prvního postupu - 2 kolečka mezi to marmeládu, ale docela mě láká druhý postup, zdá se mi to méně pracné… Díky za tipy. MartinaJe to takové zábavnější, než tu koblihu jen chytit a sežrat
udělala jsem kolečko, dala jsem na to lžičkou marmošku a pak to zažmoulala dokuličky… marmoša ani nevytekla, když je hustá ![]()
jako buchty - udelám jedno kolečko a do toho to zabalím…
apropo u koblih - znáte pohádku štuclinka a zachumlánek? tam testovali pravost koblih - plácprobou - když se splácly tak se zas musely nafouknout (což se u těch plněných trubičkou nepovede
můj bráška to pak celá léta takto testoval
a prostě kobliha co vytekla nebyla kobliha
Já koblihy ještě nedělala, ale miluju je, takže pokud máte nějaký vyzkoušený a jednoduchý recept, tak sem s ním
Díky ![]()
Babča koblihy trošičku natrhne a vpraví marmeládu kávovou lžičkou. Vidět to není a když je pocukruje, tak to člověk ani nenajde. Vdolky má uprostřed s jamkou a dáváme si na ně marmeládu až před jídlem. Někdy i tvaroh.
Ahoj, tak u nás vyválím dvě placky, nakydám na jednu hromádky, přiklopím druhou a pak kolem hromádek skleničkou vykrájím. Nikdy mě nenapadlo, že to jde i jinak
Jak mě to doma naučili
. Ale nápad s natíráním při jídle se mi hodně líbí ![]()