Křepelčí vajíčka

11513
9.5.11 19:06

křepelčí vajíčka

Holky jdu se zeptat, mám 14ti měsíčního synka a babička mu koupila křepelčí vajíčka :-) jak je nejlépe připravit?? Díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
9.5.11 19:54

Mě napadá uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
9.5.11 20:35

Rada nad zlato :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
9.5.11 20:43

Zloutky treba se spenatem a bramborem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
9.5.11 20:47

Já bych to zrovna jako náhradu za žloutek nedávala. Četla jsem, že neobsahuje cholesterol a ten děti do dvou let potřebují.

cituji:
Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími asi 4-5 krát menší,předčí je však vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa,hořčíku,vápníku,fosforu,zinku,mědi a vitamínů B1 ,B2,B6,dále velmi nízkou hladinou cholesterolu. Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny,minerální látky a představují ekologicky čistou výživu. Křepelčí vejce však mají navíc specificky účinné látky,cenné hlavně podle zdravotních hledisek,neboť kladně působí na omezení chorob kardiovasculárního systému,cukrovky,chorob trávícího ústrojí,hlavně žaludku,ledvin a tenkého střeva. Kladně pak působí při léčení chorob dýchacího a nervového systému.

Mají vliv také na imunitní systém člověka a na zvýšenou potenci mužů. Dále křepelčí vejce mají pozitivní vliv na zdravotní stav,především malých dětí,při nemoci a rekonvalescenci a při celkové vyčerpanosti organismu.

Pravidelné užívání po dobu 6-ti týdnů zvyšuje imunitu člověka podobně jako pobyt ve vysokohorském prostředí nebo u moře.

Doporučená spotřeba:

Děti: 2-3 ks denně

Dospělí: 4-5 ks denně

Vajíčka se upravují podle běžných receptur jako vejce slepičí. Doba varu je 80 sec. Syrová vajíčka rozbíjejte seknutím nožem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
9.5.11 20:51

Baru - paráda, jsi nejlepší , děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
10.5.11 06:40

Tak já byla na přednášce u výživové poradkyně a ta se ke křepelčím vejcím vyjádřila, že jsou stejná, jak slepičí, jen se liší velikostí. Že nijak významně neprospívají, že jsou jen drahá. Vejce je vejce :nevim:
Cholesterol obsahuje, ale také obsahuje lecitin, který ten cholesterol odbourává. Z vejce je nový život, tak každé vejce obsahuje vše, co je pro něj třeba k vývoji :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
31.3.12 16:27

Ahojte holky, tak jsem taky dostala od tchýně křepelčí vajíčka a pak ještě nějaké, nevím přesně jaké, jsou to tuším od perliček, slepičí nejsou.Teď nevím co s tím, jak je připravit,můžu je dát osmiměsíčnímu mimču? A s čím to dát?Já jsem malé vajíčko ještě vůbec nedávala, tak co s tím? Možná to dopadne tak, že je sníme s manželem sami,ale je to škoda.Nenašla jsem od kdy se křepelčí vajíčka můžou dětem dávat.Díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí