Vařím všechno doma - dobrá hospodyňka?

14335
9.5.11 13:51

Vařím všechno doma- dobrá hospodyňka?

Ahojte všem.. toto téma je trochu na odlehčení.
Zajímalo by mě, jak to v dnešní době máte v domácnosti.
Když jsem nedávno mluvila s mamkou tak říkala, že se ještě doma připravovaly domáci, nudle, knedle..
Dneska se většinou všechno kupuje a doma nikdo nic nedělá. Samozřejmě starší generece to nechápe, co to je za dobu.. :mrgreen:
Co ještě děláte doma ?? Uděláte si svoje nudle, knedlu, sbíráte ještě například na čaj lipový květ, šípek, sušíte, vyrábíte si domáci leča atd. a nebo opravdu všechno kupujete
Dívám se na pořad Prostřeno na Primě a slyším tam.. ani domácí nudle nemá.. použila kupované listové těsto.. :mrgreen: :mrgreen: ,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
9.5.11 13:58

já nic doma nedělám, páč mě to nikdo nenaučil… :mrgreen: :nevim:
Ale začnu se učit sama, až porodím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.5.11 14:01

domaci nudle nedelam, malej je alergik na vejce takze to je u nas zbytecny..
ale treba knedlik delam domaci - jak bramborovy tak houskovy a i do bolonske omacky fakt loupu rajcata - takovy veci nekupuju..
nedavam masox a takove veci - radsi mam zamrazeny libecek a normalne koreni :wink:
listovy kupuju ale ne casto ale pecu doma hodne, to je pravda..
proste polotovary v podstate nepouzivam..

ale treba moje mama knedlik kupuje :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.5.11 14:02

Já jak co. :-D Bylinky na čaj fakt nesbírám, ale knedle třeba dělám sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.5.11 14:04

třeba moje švagrová dělá všechno - za to ji chválím, já bych na to neměla povahu, prostě mě to nebaví až tak to vaření.. Takže nudle, knedle, připravuje si všelijaké sirupy místo kupovaných, jako šťávu.. -26 let.
Když spolu mluvíme tak ona zase nechápe, jak někdo může kupovat například hotovou jíšku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
9.5.11 14:06
kvaček píše:
Ahojte všem.. toto téma je trochu na odlehčení.
Zajímalo by mě, jak to v dnešní době máte v domácnosti.
Když jsem nedávno mluvila s mamkou tak říkala, že se ještě doma připravovaly domáci, nudle, knedle..
Dneska se většinou všechno kupuje a doma nikdo nic nedělá. Samozřejmě starší generece to nechápe, co to je za dobu.. :mrgreen:
Co ještě děláte doma ?? Uděláte si svoje nudle, knedlu, sbíráte ještě například na čaj lipový květ, šípek, sušíte, vyrábíte si domáci leča atd. a nebo opravdu všechno kupujete
Dívám se na pořad Prostřeno na Primě a slyším tam.. ani domácí nudle nemá.. použila kupované listové těsto.. :mrgreen: :mrgreen: ,

ahojky.. :lol: mmm je mi 23, aktivně vařim od 17.. a od těch 17 se snažím vyrobit jedlé knedlíky.. mno nedaří se, jsou zakleté :lol: takže ty dělám z kupovaného těsta z prášku… =houskové
bramborové a chlupaté dělám ryze domácí, to mě i baví, jde to tak proč ne…
domácí nudle také fungují tak je dělám…
leča a pod. sušení kvítků.. ani nápad :lol: ráda bych ale… ale.. rychlá doba, dvě malé děti… sbírání toho by byla pro děcka určitě zábava ale už vidim jak mě to nechaj usušit s tim, že bych to neměla po celém bytě.. takže toto ne no…
mrzi mě to.. ráda bych aby moje holky viděli ten starej model ženy v domácnosti co si vše vypěstuje sama a stojí u plotny ještě než výjde sluníčko ale jako mě příjde lepší se věnovat těm dětem než se pachtit :lol:
dřív byla na prvním místě domácnost a manžel až pak děti, teď už je to naštěstí obrácený…
můj chlap si i uvaří sám, na ničem ryze domácím nebazíruje, tak co se trhat :wink:

• Citovat
  • Upravit
14721
9.5.11 14:06

Knedlík a nudle kupuju, ale chci se naučit nudle dělat, jsou šíleně dobré. Listové těsto taky kupuju, protože mi chutná víc než mnou vyrobené. Byliny sbírám, ale pak nepiju :lol: Občas udělám marmeládu na chuť z ovoce z vlastní zahrady, ale žádná velkovýroba.
A klidně použiju i bramboráky v prášku, práškové těsto na halušky apod. Výsledek je spolehlivý, příprava rychlá.
Co nepoužívám, jsou třeba těsta na buchty (např. Krtkův dort apod). Sladké totiž peču ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.5.11 14:08
valkil píše:
Tak to já si ráda ulehčuju život, pokud to není na úkor chuti pokrmu. Třeba jíšku bych si nikdy nekoupila v prášku, prostě tomu nevěřím, naopak hotový houskový knedlík ušetří čas a ten můj není o nic moc lepší.

Tak jíška Knorr je rozhodně mnohem lepší než jíška mnou vyrobená :lol: Hlavně proto, že mně to v omáčce vždycky nějak hrudkuje :think:
Takže u nás domácí jíška = na úkor chuti pokrmu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264

co vařím doma?
Onehdá jsem dělala domácí houskový knedlík, s pekárnou je to hračka, zrovna tak bramborový, ten i bez pekárny.
Nudle teda rozhodně ne, na to jsem moc líná.
Jeden rok jsme dělali domácí bezovou šťávu, lípu se letos chystáme nasbírat a kdysi jsem dělala s mojí mámou pampeliškový med.
Listový těsto teda koupím.
Na vánoce jsem si sama udělala vánočku a na velikonoce mazanec. Opět s pomocí pekárny, ale zvládla bych to i bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264

JO jíšku dělám taky doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
9.5.11 14:10

jo těsta na cukroví jedině sama, ty kupovaný se mi nelíběj… listoví kupuju tomu jsem též ještě nepřišla na kloub :lol:
marmeládu jsem zkoušela v 15 letech, kdy jsem k tomu byla více méně donucena a děkuji už nikdy :lol:

• Citovat
  • Upravit
2377
9.5.11 14:13

ja myslim ze to je i o moznostech - my mame u nasich domaci kraliky, ovoce , zeleninu takze to se to pak dela.. kdyz nekdo moznost nema.. tak co?
nic.. :wink:
a zase, me to docela bavi, rada delam ale ne treba na ukor casu s prckem, kdyz vecer spi tak si udelam co muzu ale kdbych to mela delat misto treba prochajdy tak se na to vykaslu.. :wink:
neco mame domaci, snazim se kupovat kvalitni , poradne potraviny ale jen o tom zradle :lol: to take neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.5.11 14:15

a treba domaci marmeladu, nakladani - okurky, cervenou repu, broskve, merunky, tresne atd a tak nam dela babicka :oops: :wink: pac to maji domaci ze zahrady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.5.11 14:15

Právě jsem si říkala, že obdivuji ty ženské jak se tam do toho pořadu hlásí a říkám si, že bych taky zvládla něco uvařit, ale když vidím, jak pak řeší v zákulisí - neni domáci, uzené, nudle, knedlík, vývar, že je jenom z kostky bujonové a ne z masa, že neni domácí zelenina vypěstovaná.Nejvíc mě asi zarazilo to listové těsto, že neni domáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.5.11 14:16
kvaček píše:
Právě jsem si říkala, že obdivuji ty ženské jak se tam do toho pořadu hlásí a říkám si, že bych taky zvládla něco uvařit, ale když vidím, jak pak řeší v zákulisí - neni domáci, uzené, nudle, knedlík, vývar, že je jenom z kostky bujonové a ne z masa, že neni domácí zelenina vypěstovaná.Nejvíc mě asi zarazilo to listové těsto, že neni domáci.

ja jsme domaci delala asi 2× listove ale nevidim duvod nejak kdyz ho maji i chlazene a nevidim rozdil a je to pomerne pracne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí