Vařím všechno doma - dobrá hospodyňka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35029
9.5.11 14:21

to je různé .. co nekupuju jsou knedlíky, cukroví nebo buchty, jednak protože mi to kupované vůbec nechutná a jednak mě to baví ..... ale třeba jíšku kupuju tu granulovanou, kompoty kupuju, když dojdou domácí, čaje jen bylinkové a sypané, ale bylinky kupuju … je to různé, ale snažím se co nejvíc věcí si dělat doma, když je čas :) … jak čtu, každej to má asi trochu jinak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.5.11 14:22

Tak na nudle se chystám, chci je zkusit, ale třeba s domácíma těstovinama bych se nepatlala. Knedlíky dělám i kupuju, záleží na náladě a času. Listový těsto kupuju, ale jiný těsto bych hotový nekoupila. Bylinky na čaj nesbírám, lečo nejíme. Když mám meruňky, dělám domácí marmeládu. Kupuju hotovou jíšku, ale mám v lednici i domácí. Teď se chystám na domácí jogurty, mám jogurtovač, chybí mi skleničky :lol: . Sladký peču sama, ale třeba občas koupím selskou bábovku, na tu nemám recept a je ták dobrá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
9.5.11 14:32

ale treba nechapu kdo koupi palacinkovy „testo“ v krabici to je pro me uz extrem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
9.5.11 14:35
beruska2× píše:
ale treba nechapu kdo koupi palacinkovy „testo“ v krabici to je pro me uz extrem :roll:

to taky nechápu.
Ale zrovna tak nechápu brkaši v prášku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
9.5.11 14:35

Tak já jsem poměrně dost pracovně vytížená,takže když to jde,práci si ráda ulehčím :-D Houskový knedlík kupuju,ale bramborovej mi kupovanej nechutná,takže když ho někdy k něčemu vaří moje máma,udělá mi do mrazáku 2 šišky navíc :lol: Jinak máme od mamky zchalupy zavařený domácí lečo,kompoty,zavařeniny,sušený a zavařený houby,ovoce,zeleninu a bylinky.
Přítel si občas na chalupě nasbírá kopřivy a dělá si z nich čaj,já mámě pomáhám např.s pampeliškovým medem,nebo bezinkovou štávou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
9.5.11 14:36

Já jak co. Vaření mě obecně moc nebaví, dělám to spíš, že musím (kvůli dítku). Ale na druhou stranu sleduji „Jste to co jíte“ a beru si rady ohledně různých polotovarů k srdci. :wink:

Nudle mám domáci, ale od tchyňky :pankac:, sirupy nedělám, ale kupuji Yo (snad jsou opravdu bez konzervantů jak píšou, když už jsou tak drahé), jíšku dělám domácí (nemívám s ní problémy, nikdy bych tedy hotovou nekoupila), když už koupím kečup, tak jedině Heinz bez konzervantů (jinak kupuju čisté protlaky či pyré). Ale třeba listové těsto jen kupované, s tím bych se fakt nefrfňala, nepřijde mi, že by kupované bylo nějak „závadné“. Zrušila jsem používání vegety a různých jiných dochucovadel (dělám vývary z masa a zeleniny v papiňáku), v ledničce mám max. Natural bujon, když už jsem z nějaké omáčky fakt zoufalá a nevím jak ji dochutit…atd.

Takže, hledám zlatou střední cestu mezi tím, aby to zabralo co nejmíň času a aby to bylo co nejzdravější. :jazyk: 8-)

Btw, viděly jste jeden z posledních dilů „Jste to co jíte“ (myslím předposlendí?), jak tam té mamince 6 dětí rozmlouvaly v laboratoři výrobu domácích jogurtů? Že to vážně není zdravější? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
9.5.11 14:37

ahoj,
já zásadně nepoužívám nic v prášku (masox, polívky, jíšku, ostatní dochucovadla, buchty), ani nic zmrazeného (špenát, zelenina do polívky,ryby, maso apod.) a ani žádné polotovary (plechovky, paštiky…)
Vařím z čerstvých surovin (zelenina, maso…), knedlíky dělám sama, těstoviny taky (někdy koupím ve speciálním obchodě zachlazené).
Docela často beru produkty přímo od lokálních dodavatelů - maso, bedýnky s ovo-zel, vejce, mléko, ryby, džemy apod.
Stojí to sice mnohem víc peněz a také času, ale baví mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 14:37
lleennttiillkkaa píše:
beruska2× píše:
ale treba nechapu kdo koupi palacinkovy „testo“ v krabici to je pro me uz extrem :roll:
to taky nechápu.
Ale zrovna tak nechápu brkaši v prášku

já brkaši dělám normálně.. ale manželovi to nechutná.. prý má radši tu v prášku… takže on si kupuje v prášku a já si dělám normální :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.11 14:40

Hotovou jíšku jsem koupila jednou kdysi na zkoušku, přišlo mi to zbytečné. Ale třeba knedlíky by se mi doma dělat nechtělo, chutnají mi i ty kupované. Občas udělám jen sladké tvarohové knedlíky, nebo když mi zbydou nějaké brambory, tak z nich bramborovo-houskové knedlíky jako přílohu (ale dost málo).

Jak už tu někdo psal, hotové bábovky nebo tak, to mi nechutná, takže peču vlastní. A nudle kupuju takové ty „domácí“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
9.5.11 14:45

jak co…a taky podle času…
vývarové polévky teda zásadně z masa a zeleniny, než bujon, to jí radši oželím…ale gulášovou od vitany miluju :wink:
nudle kupuju, knedlíky kupuju ty prášky, co doma umatlám s vodou a pak uvařím - kupované knedle mi nechutnají. Umím i domácí, ale je to pro mě moc práce… :mrgreen:
když jsem sama doma, dělám si často brkaši z prášku, je to hned a miluju jí.
Jíšku jedině domácí, přijde mi, že kupovaná vůbec nehustí.
Peču málo, ale vždy pořádné doma vytvořené - buchty, ván. cukroví, mazanec i piškot na dort…ale listové těsto kupuji, to je hrozná pakárna dělat ho doma…

takže prostě jak co… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21914
9.5.11 14:46

Tak ja varim rekla bych dobre,ale ulehcuju si to,jak se da :mrgreen:

Knedlik kupuju,jisku mam doma taky,ale pouzivam zridka,kdyz specham.Je to silene pohodlne a nezaspinim nadobi.Ale na te jisce zrovna nevidim nic spatneho,slozeni je mouka,rostlinny tuk :nevim: .Listove testo kupuju bezne,prijde mi silene,delat sve :-D .Cukrovi pecu sama.A jak uz nekdo psal,za extrem povazuju koupit palacinky ci bramboraky v prasku.

Svoje delam okurky,ale klidne i koupim.Marmelady nedelam,kupuju kvalitni,ale samo se to domacim nevyrovna..

Obdivuju kazdou hospodynku,ktera dela cokoli domaciho.Ja umim knedliky,nudle,snad skoro vsechno :mrgreen: ,ale proste si ten zivot usnadnuju.Mam dite,pracuju,staram se o domacnost.A v usetrenem case se radeji venuju rodine nebo taky sobe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.5.11 14:47
Wiolla píše:
Btw, viděly jste jeden z posledních dilů „Jste to co jíte“ (myslím předposlendí?), jak tam té mamince 6 dětí rozmlouvaly v laboratoři výrobu domácích jogurtů? Že to vážně není zdravější? :wink:

Já to viděla. Ale nechci dělat jogurty kvůli tomu, že by měly být zdravější, ale kvůli tomu, že mi prostě chutnají. Ovšem rozhodně nebudu strkat psrt do mlíka (fuj), skleničky i ostatní nádobí si pěkně vysterilizuju a pak už si jen budu vychutnávat, co jsem si vyrobila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
9.5.11 14:49

Ahoj,taky koukám na Prostřeno,je to super pořad,už jsem od tam zkusila hodně receptů,naposledy domácí houstičky :palec: Někdy žasnu nad povahou některých lidí :-x
Jinak se pomalu učím vše sama a ted jsem na neschopence,takže mám spoustu času,docela hodně peču,knedlíky zatím kupuji,ale taky se chystám je zkusit.Brkaši z pytlíku jsem nikdy neměla a ani po ní netoužím.Kaše z brambor je kaše z brambor :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
9.5.11 14:50

Tak já kupuju akorát těstoviny, občas natur bujón od Vitany, ale to spíš na svou oblíbenou oevsnou polívku. Jinak teda jíška, knedlík, chlaba, rohlíky, sirupy, marmelády, zavařené ovoce i ovoce do jogurtů (neslazené), okurky, třešně, povidla, nakládám i zelí… je oho strašně moc a jsou to i sezonní záležitosti (takže i sbírám a suším bylinky :pankac: ). Ale popravdě mi to přijde normální, když máme zahradu jak kráva plnou stromů (jabloně, hrušně, mirabelky, třešně, višně, meruňky, broskev bohužel zašla :cry: ). Manžel pomáhá, lisuje a pak si část kvasí na víno :lol: Z části dělám ovocné příkrmy pro děti, co už se mi nechce zpracovat takto nasuším (máme sušičku, takže děti rozhazovat nemůžou :mrgreen: ) a co už nestíhám zamrazím. Zpracujem úplně všechno :palec: Zahradu nestříkáme a nevede kolem ní žádná silnice, takže máme vlastně bio - to by bylo škoda nechat spadat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.5.11 14:53
valkil píše:
Wiolla píše:Btw, viděly jste jeden z posledních dilů „Jste to co jíte“ (myslím předposlendí?), jak tam té mamince 6 dětí rozmlouvaly v laboratoři výrobu domácích jogurtů? Že to vážně není zdravější? :wink:
A nebylo to jen kvůli tomu jakým způsobem to dělala?

A nebyla to laboratoř Danone? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport