Ovocné knedlíky - nekynuté

Anonymní
7.5.11 10:32

ovocné knedlíky - nekynuté

Holky máte nějaký DOBRÝ recept na ovocné knedle, ale nekynuté, třeba tvarohové???
Pochlubte se, prosím:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
7.5.11 10:42

http://www.pritelkyne.cz/…ove-966.html

dá se i bez vajíčka a dobrý (jednou jsem na něj zapomněla a uvědomila jsem si to až ve chvíli, kdy jsem měla těsto hotový :mrgreen: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.5.11 10:44

Tak na tvarohový zaručený recept nemám, ale dělám ze spařovanýho těsta a ty jsou výborný:

5 dkg 100% tuku
1 žloutek
1 vajíčko špetka soli
1/4 kg hrubé mouky
1/4 l mléka

Dáš vařit mlíko, do něj sůl, tuk, až začne vřít dáš do něj muoku a uvaříš takovou hodně hustou kaši - nejde ani pořádně míchat. Do prochladlé hmoty vmícháš vajíčka a hned děláš knedle. Vaří se cca 6 minut.

• Citovat
  • Upravit
1371
7.5.11 10:57

Jééé - zrovna jsem si je včera dělala s mákem a dneska mám zbytek s tvrdým tvarohem. Dělám asi ty nejjednodušší na světě:

normálka 250g vanička měkkýho tvarohu
8 polívkových lžic dětský krupičky (jako na krupicovou kaši) nebo hrubý mouky špetka soli
pár malých lžiček cukru (nemusí být, ale já jsem mlsňoch)

do větší mísy vykydnu tvaroh zasypu krupičkou/moukou dám sůl+cukr a nejprv lžící začnu promíchávat, až to začne být tužší, tak rukou hňácám a hňácám takovou hroudu a tu nechám min 10 minut odpočívat, aby krupička do sebe natahla vlhkost z toho tvarohu
na sporáku dám vařit vodu se špetkou soli
po tom „odpočinutí“ těsto vezmu a začnu rozdělovat na jednotlivý knedlíčky - buď na prkýnku rukama uválím váleček a ten pak nožem rozkrájím (já dělám na 8 dílů, ale můžeš i na menší) nebo mamka to dělá polívkovou lžící, že prostě nabere kus těsta do dlaně.

Náplň je zcela na tvý fantazii - džem, ovoce, mraženýho něco, nutela??? … na dlani nebo na prkýnu uděláš takovej „koláček“, kterej pak dobře zabalíš a zakoulíš.

Všechny knedle pak najednou nažbluňkej do vody a vař. Až vyplavou nahoru (tj. neválí se těžce na dně), tak vypnu sporák a nechávám to ještě chvíli stát.

Na talíři si připravím moučkovej cukr (prosypávám přes sítko, aby byl bez hroudiček), můžeš nastrouhat tvrdej tvaroh nebo dát NAMLETEJ mák - podle libosti (někdo může třeba přelívat pudinkem 8-o ). Jo moc dobrý je taky knedlíky po vylovení obalit ve strouhance opražený na másle - veliká delikatesa! (tak si je dělají Rakušáci, jo a nedávají ovoce dovnitř, ale vedle v hrnečku si rozdusí to ovoce nebo ohřejou džem a přelívají to tím nebo to nalijou vedle na talířek jako třeba tatarku k bramborům).

Podle zvyku někdo dává rozehřátý máslo (stačí kus odkrojit, dát do skleničky a do mikrovlnky na chvilku).

Co nesním, tak jindy nenapařuju v hrnci, ale v mikrovlnce - do mikroteňáku napapat trošku vody, dát tam ty knedle, zavázat pytlík a udělat do něj nožem pár direk (aby nebouchl) a šup s tim do MW.

Pozor - z vlastní zkušenosti vím, že doma vařený a následně zamražovanný a pak rozmražovaný knedlíky jsou blé :poblion:
Nicmémě pro milovníky knedlíků jsem v LIDLu objevila megapytel za pár paček se zmraženýma švestkovýma knedlíkama z delikatesního odpalovanýho těsta. Je jich tam fakt parta a jsou moc dobrý (náplň nejsou celý švestky, ale nevadí - je to takovej jakoby „džem“ s kouskama, moc lahodnej) - vaří se ve vodě jako ty doma uhňácaný.

To je snad vše, co mě k tématu napadá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.5.11 11:29

Já dělám knedlíky z Top receptů:

Suroviny:
250g tvarohu, 1 celé vejce, 240g polohrubé mouky, 2-3 lžíce oleje, špetka soli, libovolné ovoce. Na polití a posypání máslo, moučkový cukr a kysanou smetanu.

Postup
Na vále si z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme těsto. Rozkrojíme na půl a z každé části vyválíme plát. Vyválené těsto nakrájíme na čtverce a do každého zabalíme ovoce. Připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, oddělíme ode dna a po vyplutí knedlíků na hladinu vaříme ještě asi 3-5 minut. Knedlíky poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme kysanou smetanu.

Absolutně jednoduchý a nenáročný recept, chlap říká, že mu chutnají (já neposoudím, já sladká jídla nejím, takže to dělám jen kvůli němu a pro něj). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
7.5.11 11:37

taky dělám tvarohové - 2 měkké tvarohy, 4 lžíce cukru, 2 vejce, a pak střídavě přisypávám hrubou mouku a dětskou krupičku.

jako ovoce nejčastěji používám jablka a švestky. hotové knedlíky dám do vroucí cody a vařím asi tak 12 minut, až vyplavou na povrch.

mastím máslem, sypu tvrdým tvarohem, cukrem a grankem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
7.5.11 12:20

Já nevím, mě, když jsem zkoušela přidávat krupičku, vždycky přišly druhý den hrozně tuhý…

Dávám tvaroh, pouze žloutky, mouku dle potřeby a sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.5.11 12:21
Rampepurna píše: …Pozor - z vlastní zkušenosti vím, že doma vařený a následně zamražovanný a pak rozmražovaný knedlíky jsou blé :poblion:

Zamrazit musíš předtím, než je uvařiš. :wink: Moje máma to tak vždy dělá v sezoně (např. když jsou meruňky). Udělá toho hafo, dá na plastové tácky posypané moukou, šupne do mikroteňáku a hup s tím do mražáku. Pak je třeba napodzim vytáhneš a nahážeš zmrzlé rovnou do vroucí vody - a jsou jako čerstvé! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.5.11 13:02

My děláváme i z bramborového těsta - takto jsou výborné švestkové, ale třeba i meruňkové by mohly být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
7.5.11 13:03

Holky tak jsem udělala ty z Top receptů a super, je to jen tvaroh, vejce, mouka a sůl, jednoduché a rychlé. Moc dobré, jen mrně je nejedlo :zed: Ale on obecně nejí nic, co nezná, toto měl poprvé a taky to tak dopadlo…
Se zmražením dobrá rada, takže syrové! No už bych je tam klidně šoupla vařené…To je radši sežereme a udělám nový, neuvařím a zamrazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.5.11 14:37
Petpro píše: …Ale on obecně nejí nic, co nezná, toto měl poprvé a taky to tak dopadlo…

Máme doma taky takového malého konzervativce. Jak je něco úplně nové, tak hned křičí: „Toto ne, toto ne!“ :mrgreen: Když mu to pak nabídnu podruhé, tak už to „zná aspoň od vidění“a dá si říct. :wink:

Jéžiš, já bych je k vám hned šla dojíst… :jazyk: Úplně jsem dostala chuť na ty meruňkový, ty já snad nejraději…(chybí mi tu slintací smajlík).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
7.5.11 14:37

když mně honí mlsná tak vyrobím knedlíky z pytlíku z bramborového těsta, nejčastěji si tam dám jahody, mňam. Nejvíc mne baví že je to hotový hned a to těsto se mi nelepí, nerozpadá atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí