Jak podat odsáté mlíčko

11
26.1.06 11:11

Jak podat odsáté mlíčko

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak nejlépe miminku podat odsáté mléčko. Lžičkou, injekční stříkačkou nebo pomocí klasické lahvičky? U lahvičky mám trochu strach, aby se na ni nenaučilo a pak neodmítalo prso. Tento týden musím totiž k doktorovi a mimčo bude hlídat babička. Jaké máte zkušenosti vy?

Jezule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
26.1.06 11:16

Podle mě je nejlepší stříkačka, lžičkou to jde děsně pomalu (Klára potom vřískala a všechno nakonec vyprskala). Lahvičku rozhodně nedoporučuji, protože jsem s k ní jednou uchýlila a bylo po kojení. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
26.1.06 11:18

mám dvě kámošky, které musí z nějakých důvodů nejprve odsávat a pak MM teprve podávat a obě užívají stříkačku…i v porodnici dávají mateřinku stříkačkou…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
26.1.06 11:22

Taky doporučuju stříkačku,mám s ní dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
26.1.06 11:25

My jsme zatim krmili bez prsu jen jednou, kdyz jsem mela horecky, a lzicku malej snasel uplne v pohode - byly mu tehdy 2 mesice. Ale myslim, ze to strikackou jde asi rychleji - my jsme ji tehdy nemeli po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
26.1.06 11:37

My jsme ve 2 tydnech dokrmovali Nutrilonem,malej nepribival, davala do Avent lahvicek, a maly se nakojil prsem a pak pridal davku Nutrilonu lahvi a upne v pohode, tak me rozkojil,ze mliko vylevam :wink: a to mela na pocatku malo.

fakt avent.lahvicky s dudlikem simulujici prso jsou super, neumi si predstavit davat mu to strik.ci lzickou, i kdyz jsem se o to pokousela, ale davat 3× 50ml strik.musi byt sila..
jo ted je plne kojen, to byla jen 1-2 tydny faze s nutrilonem…
obcas vecer mu dam odstrikane mleko lahvickou,spi rad prepapany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
26.1.06 11:38

jo ted ma malej cvalda kolem 7 kg,plne kojim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.1.06 11:41

Ahoj holky.

Já dávám malému odstříkané mlíčko z lahvičky a z prsu saje normálně.Tak snad mu to vydrží.Lžičkou to bylo hodně pomalé a stejně to vyprskal a protože se u toho snaží sát tak stříkačka taky neprošla.

Martina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.1.06 13:14

nevím, jak staré máš mimi, ale jí jsem ještě v šestinedělí dávala svoje mlíko ze stříkačky, případně s pomocí sondy pro dokrm novorozence (poradili mi to v laktační lize). Používá se to tak, že tu sondu (hadičku) připojíš na stříkačku, konec přichytíš na malíček, kterej dáš mimi do pusy. Některý mimina sajou tak, že si to z tý stříkačky vytáhnou samy.
Jo, ta sonda se kupuje v nemocničních lékárnách, ale asi na objednání.
 Lapepa

• Citovat
  • Upravit
1723
26.1.06 13:45

my používali lahvičku Avent a naprosto v pohodě:-) stříkačkou i přes lžičku to vypouštěl koutkem ven:-(
a určitě i pro babičku bude snadnější když podrží jen lahvičku:-)
Pa hL:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
26.1.06 14:00

Ahoj,
já jsem u obou dětí v případě potřeby použila lahvičku (Avent, ale určitě to tak strašnej rozdíl od normálních nebude) a děti dál v pohodě sály.
A u mladší to tak aplikuji pořád.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
26.1.06 15:43

J8 taky cca v 1/2 roce vytáhla lehvičku ( AVENT ), aby mohl manžel nakrmit a já nebyla omezená časem. Měla jsem problém, aby z toho malá pila. Nakonec se s flaškou smířila - používám ji teda velmi zřídka - a prso má zatím nejraději. Taky jsem teď koupila hrnek AVENT a začínáme i s hrnkem. Malé je 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
2.2.06 11:22

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli mohu zkusit dát malé pít i z lahvičky Nuby antikolikové. Taky mi přijde že savička je hodně podobná prsu. Mám hodně mléka a mám strach aby mi pak chtěla prs. Krmit tou lahvičkou chci stejně jen v případě že bude hlídat babička a já se nestihnu vrátit na kojení…Ona tedy od začátku nejeví známky toho že by prs nechtěla, je to savé dítko…ale stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.2.06 12:14

Co mi říkala dr., tak se mimi tak rychle od prsu neodnaučí, když nebudeš lahev používat pořád. já se jí tedy ptala kvůli čajíku, jestli to neva. Dám mu sem tam místo dudlíku cucnout a kojím ho normálně. Jednou jsem mu zkoušela dát odstříkané mlíčko, ale buď se mu nelíbil ten dudlík, nebo to z lahve nechtěl, ale čaj pije. Taky mám připravený mlíčko, v sobotu jdu plesat :-))

Andělka

• Citovat
  • Upravit
127
2.2.06 12:26

Tak my měli v porodnici problém se přisát, malý plakal a plakal ale neuměl prostě sát, tak nás dokrmovali cizím MM, ale žádná stříkačka, normálně kádinkou. Je to stejné, jako z hrnečku. Je fakt, že musíš počítat, že se něco rozlije a lít opatrně, aby se mimi nezakuckalo, ale doma se nám to pak taky osvědčilo. Lžička je taky fajn, ale trvá to strašně dlouho. Tolik naše zkušenosti. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí