Jak si hrát s 10měsíčním dítkem?

261
25.1.06 14:33

Jak si hrát s 10měsíčním dítkem?

Holky,Ondruškovi včera bylo 10 měsíců. Já už vůbec nevím,jak si s ním hrát.Prohlížíme si knížky, házíme si balonkem a házíme kostky do krabice (taková s těmi různými otvory). Víc fakt nevím,jak si hrát,jak v něm rozvíjet jeho schopnosti a tak.
Můžete mi poradit? Je to moje první dítě,tak jsem dost nezkušená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
204
25.1.06 15:06

Ahoj, abych rekla pravdu nez nejake cilene rozvijeni schopnosti, spis jen tak blbnem, Ma rada, kdyz ji jakoby honim, bezim za ni s ze te chytim, to pisti a pelasi pryz, pak miluje houpacku, mam ji pridelanou v kuchyni, takze obcas kdyz varim, tak ji sem tam zhoupnu. Jinak cteme pohadky, to vetsinou vydrzi jednu stranu, pak ji to uz nudi. stavime vez z kelimku, ona ji boura, a ukazuju v knizce zviratko, a rikam jak ktere „mluvi“. Do balonku akorat tak kouse. Ale ted se mi povedlo, ze kdyz ji nastavim ruku a rikam das mi to, tak uz podava. No, obcas poda, tak ucukne a hodi hracku za sebe, to v ni vyvolava bujare veseli.misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.1.06 15:34

jo mám tentýž problém jako Nicki, jednak mi už došly nápady a jednak se mnou dítě poněkud nespolupracuje - většinou když si k ní sednu na zem a chci si sní hrát -třeba ji stavím věž s kostek a ona ji boří, tak buď ji to po pěti minutách přestane bavit a zdrhne mi třeba otvírat skříňky v kuchyni (oblíbená zábava :-)) , nebo naopak se po mě sápe a chce do náruče, když ji chovám, tak chce zas dolů a když ji položím, tak řve..
Hrát sama s hračkama si nechce - vždy tak 5min a dost. nejvíc ji baví dělat věci které se zas nelíbí mě .-)) viz ty skříňky, shazování různých věcí z výšin a pod..
tak se přidávám - poraďte jak si s takovýhle dítětem hrát :-))
jo a jakmiile už si náhodou hraje sama a já si třeba sednu na gauč nebo k počítači nebo vařím, tak příjde a začne se mi plazit po nohách..když si s ní jdu tedy hrát tak to dopadne jak jsem popsala výše..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
25.1.06 16:17

Ahoj, taky si už začínám zoufat, co dělat s téměř 10ti měsíční princeznou. Oproti vám mám zatím tu výhodu, že dcerka zatím neleze, takže moje herní pokusy musí vydržet až do konce :D .
Oblíbenou hrou je bubu-kuk - plínu nebo deku miminku na hlavu a když ji stáhne, udělat kuk. Taky zbožňuje jakékoliv říkanky, při kterých jí různě máchám s nohama (tzn. drbu nohou ucho, nos atd.). Taky ráda výlety na dece po pokoji - položím ji na deku a za vydávání různých zvuků jí tahám místností. Úspěch taky měly rukavice předělané na maňásky - nejlepší hrát divadélko před zrcadlem - to neví, co sledovat dřív. Pak mě ještě napadá, že má hodně ráda veškeré vyhazování a máchání vzduchem (kývání ze strany na stranu tik-tak, kotrmelec přes rameno, letadlo, …) - to ale můžu provozovat jen určitou dobu po jídle :)
Víc mě fakt nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
25.1.06 17:19

9-12 měsíců
Překážková dráha
procvičování:koordinace,hrubá motorika,řešení problémů
postup:rozestavte po chodbě nebo pokoji drobné,měkké,poddajné předměty,položte dítě na jeden konec stoupněte si na druhý.pomáhejte mu překonávat překážky.Když si nebude vědět rady překážku odstraňte…

Skluzavka
procvič.-rovnováha a koordinace,hrubá motorika,příčina a následek
postup.-Rozzřežtw velkou kartonovou krabici.položte karton přes sebe dvojmo.Zajistěte lepicí páskou.Horní konec položte na sedačku zajistěte páskou dolní podložte polštářky.Při klouzání dítě samosebou držte.(no nevím aby se pak neklouzalo všude možně samo… :( )

Tlačení a tahání
procvič.-zkoumání,hrubá motorika,nezávislost
postup.-Vyberte dítěti hračku na tahání(koupíte nebo vyrobíte)Tlačení je snažší než tahaní.Přidržujete mu ruce na rukojeti a pomáhte mu,dokud nezvládne tlačení samo.Pak zkoušejta tahání..
ti co nechodí-přivažte na ruku provázek a může hračku tahat lezením

Divotvorné tričko
procvič.-příčina a následek,koncept trvání předmětů,sociální interakce
postup.-Svažte dohromady několik šátků a vytvořte znich dlouhého hada.Oblečte si volné tričko.Udělejte z šátků jeden velký chuchvalec a strčte si ho pod tričko.Jeden konec nechte u krku vykukovat ven.Ukažte dítěti konec hada a začnšte ho vytahovat ven.Přenechte tahání jemu

Nafukovací kruh
procvič.-zkoumání,řešení problémů,hrubá motorika,
postup.-postavte kruh doprostřed místnosti.položte dítě do kruhu.Dítě zkoumá kruh a řeší otázku jak se zněj dostat ven.Když se mu to podaří pochvalte ho.

ufffffff už sem upsaná.Jestli bude někdo chtít písnu něco víc.psala sem to narychlo a ve zkratce tak sned to má hlavu a patu..... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
25.1.06 17:39

tak hodim trosku do mlyna.

krabicky, kelimky, plechove dozy a spousta blbosti, co se da prekladat, zakladat, zavirat....... - to u nas hodne tedkom frci. Mame sice 11m, ale je to podobne. A detske nadobicko, at se to toci, vrci - aby se prckove zabavili i sami.

hodne legrace preje Eva a Kubik 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
25.1.06 18:58

Holky, tak vám moc děkuju za tipy. Je pravda,že nejvíc ho zajímá to,co já nechci - kytky, zásuvky, počítač,ovladače na tv…
Ale jinak si s ním hraju asi tak jako vy, tak jste mě uklidnily. Bála jsem se, abych ho třeba v něčem nebrzdila nebo tak…
Děkuju vám,Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
26.1.06 13:59

Ještě mě napadlo, že naši devítiměsíční malou „zkouším“, jak mi rozumí: nachystám před ni vedle sebe 3-4 věci, které si myslím, že zná, např. míček, kostku, bryndák, knížku, vezmu si ji k sobě (pár metrů od těch věcí) a vyzvu ji, aby našla např. kostečku, kde je kostečka. A Adinka se může ztrhat, aby rychle dolezla k tomu předmětu, otočí se na mě a čeká na moji reakci. Já jsem samozřejmě štěstím bez sebe, že to našla… :) Postupně přidávám jiné předměty a většinou vidím, že opravdu rozumí.
Jinak popisuju hračky, které má zrovna v ruce, ukazuju, kde co má nožičky, očička, ocásek …, později se ji zkouším ptát, jestli si něco pamatuje.
Jinak „hrajeme“ přesně ty samé hry jako vy …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí