Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat. Našemu miminku se na tváři a hlavičce udělaly červené pupínky, které postupně seschnou a tvoří hrubý povrch. Nevím, zda jsou to potničky či kopřivka. Co s tím? Má se to mazat olejíčkem či nechat být?
Jezule
Ahoj,
my pár těch pupínků máme taky a nic s tím neděláme. Jen občas obličejíček máznu indulonou. Někdo tu taky doporučoval potírat vychladlým černým čajem, ale to jsme nezkoušeli.
Berča
Ahoj jezule,
tak já jsem Aničce potničky potírala Jarischovou vodou a pomohlo to.
Pá Jana
Ještě jsem zapomněla napsat:
ty suché - hrubé tvářičky, to může být kojenecký ekzém. Taky jsem to potírala Jarischkou a bylo to OK. Hlavně nemazat. Ze začátku jsem to zkoušela Bepanthenem a pěkně se to zhoršilo
.
Tak ať jste brzo bez pupínků.
Jana
Muze to byt ten kojeneckej exemek. No ale jestli dobre koukam, tak je vam 25 dni, a to se deti v sestinedeli teprve od vseho ocistujou. Urcite se toho zbavi.
Ja jsem zase jineho nazoru a zkusenost mam vinikajici s bepanthenem. Nam se po nem zlepsilo snad vsechno. I exemek pod kolenem. A na potnicky nam obcas pomohl i ambiderman.
Ahojky,
když najdu někde suché místečko, mažu krémem LinolaFett . Je to hypoalergenní krém, který slouží k promazávání a není na hormonální bázi…