Kdy čerstvé mléko?

354
25.1.06 13:44

Kdy čerstvé mléko?

Ahoj holky, mám rychlý dotaz. Odkdy jsmte začaly dávat dětem čerstvé mléko?Ne kojení ani umělé.
Díky za rady anázory. Anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
25.1.06 13:58

V první řadě záleží, jestli mát enějaké alergie či ekzémy.
JInak jsou lidi, kteří dávají po roce, jsou lidi, kteří v tom 2-3roce. Já dávám na pití jako takové UM, ale do kaší a pudingů a pod dělaných věcí zkouším plnotučnou Madetu, reakce žádná. Protože malá má hodně velikou spotřebu, začala jsem jí přes den místo UM dávat jogurtové mléko s příchutí (no ono cenově to teda ve finále asi vyjde nastejno, ale UM mi vydrží dýl). No a představu mam, že to UM budu dávat do těch cca 2let.
Pokud nemáte žádný problémy, zkus to dát do jídla a když nic, tak normálně dej na pití. Jen výhoda toho UM je, že je obohaceno o velkou spoustu vitamínu a minerálů.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
25.1.06 14:02

Nemáme žádnou alergii a do jídla, např.do bramborové kaše atd jí už mléko dávám obyčejné,ale na pití jsem to ještě nezkoušela, ale UM se mi zdá teda dost drahé na to, jakou má malá spotřebu. Takže právě přemýšlím, kdy to nahradit :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.1.06 14:09

No tak pokud neměla reakci, tak to zkuste. Vhodné je netrvanlivé plnotučné.
Akorát nevim, ale jednou za den bych to UM možná nechala kvůli těm vitamínům apod.
My právě používaly nutrilon a teď sunar komplex a do peněz to leze slušně, holka mi pije tak 3-4× denně průměrně (výjimečně víc výjimečně míň) 240ml a fakt to do peněz jde, je to blbej důvod, ale…co si budem povídat. Ještě jsem teď koupila na vyzkoušení UM Humana, to vycházelo o něco levnějik, ale zázrak to nebude.
Ten Sunar komplex se mi líbí, že tam má bejt ten fluor. No a já nedávám tablety a ani nechci, ale jak se to furt řeší, tak už jsm měla pocit, že tim nic nezkazim, přeci jen červíček hlodá:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.1.06 14:10

mléko

Ahojky! Já dávám malé 15 měsíců mléko už od roka a je v pohodě. Na radu jednoho lékaře ho ani nepřevařuji. Musí se používat pasterizované. Používám polotučné, ale vždy ho ředím tak 1 ku 3. Se spotřebou naší malé mi jedna krabice UM stačí tak na tři noci… :roll:

• Citovat
  • Upravit
354
25.1.06 14:14

Díky za odpovědi, takže to asi přestávám řešit, do 3 let se mi čekat nechce :lol: Máš pravdu Gabi ,že peníze jsou blbý důvod, ale co se dá dělat.
díky Anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.1.06 14:18

No doufám, že jste to pochopily, že jsem tím myslela, že i já to beru jako důvod tu cenu, proč to začínám omezovat a řešit taky. Právě že cenově to je hrozný. Takže si tam pro začátek dělám kompromis taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
25.1.06 14:30

Ahoj.

Radim je pořád ve sledování pro alergii na bílkovinu kravského mléka. Je však téměř překonaná, a proto na běžné pití a do kaší dávám UM, ale na vaření mohu použít plnotučné nebo polotučné mléko. Podstatné je dobře ho převařit.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
25.1.06 14:52

Ahoj,
já myslela, že po roce věku dítěte už se normální kravské mléko může dávat. Takže nemůže? A co smetana? Nejsme alergici, takže by to mělo být v pohodě.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.1.06 16:28

Ahoj, mala ho pije v omezenem mnozstvi(max.200ml/denne)od 10m. Od jednoho roku uz ji klidne dam i vic. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.1.06 17:06

Jano, pokud máte nějaké alerg. či ekzem potíže (a máte třeba vysledováno, že ten ekzém je po něčem s kravským mlíkem), tak je lepší to konzultovat s dr.
Pokud potíže nejsou, tak se dát kravské může, ale obecně se doporučuje dávat ještě do 2-3let mléko batolecí. Jak jsem již psala, je to především proto, že obsahují spoustu důležitých vitamínů a minerálů.
Ovšem není to podmínkou to dávat, je to na rozhodnutí každé maminky, nemám ráda takové to vyloženě nesmíte do 2-3let dávat, to odsuzování. Zrovna jako nikoho nesoudim za kojení do 3let, nesoudim za UM do 3let ani za kravské, které někdo v malém množství podá i koncem prvního roku.
V případě jakýchkoliv potíží jsem pro konzultaci s dr, jinak myslím není důvod. ¨Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
25.1.06 17:20

Ahoj,

já myslím, že pokud to jen trochu jde, bylo by lepší používat UM až do těch tří let. Nejde jen o vitamíny a minerály, i když na ty je neupravené kravské mléko ve srovnání s UM opravdu velmi chudé, ale taky o poměr bílkovin a tuků, jde hlavně o ty bílkoviny, kterých je v neupraveném kravském mléku několikrát víc než v UM, a to je velká zátěž pro ledviny. Takže si to přece jen ještě rozmysli anebo zvol alespoň nějaký kompromis.

Zuzana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
25.1.06 17:42

Díky za odpovědi. Jsem pro UM až do těch 2-3. Zatím sem se totiž o tom s nikým nebavila, takže jsem neměla přehled.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.1.06 21:50

Ředit polotučné mléko 1:3? Vodou? Není to divný? To slyším poprvé. A to jeden díl mléka a 3 vody nebo opačně :oops: ? My jsme kojily do roka a půl a pak jsme najely rovnou na kravské a bez problémů. Když se nám podaří dostat se do Tesca, tak kupuju bio z Olmy tuším, ale poslední dobou se mi stane, že už večer v regálu nebývá.
 Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.1.06 09:29

Mě se to ředění zdá zbytečný.
Jinak nepoužívám ani to BIO.
A nepoužívám to jako argument, to určitě ne, ale i když se to někomu nebude líbit, tak my jsme na tom mlíce byly taky ještě před rokem a jsme v pohodě. Myslim, že když chce někdo používat kravský dřív, není to problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí