Jak podat odvolání do školy?

bmw
25905
26.4.11 16:57

Jak podat odvolani

Chtela bych se zeptat,jak se podava odvolani.Dnes prislo memu synovi ze nebyl prijat do skoly a ze se muzeme odvolat do tri dnu.To tam musim jet nebo se posila naky dopis?Dekuji vsem za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
26.4.11 17:09

Odvolání se podává písemně. Má to formální náležitosti jako dopis, Věc je Odvolání proti rozhodnutí výsledků přijímacího řízení nebo tak podobně (už si nepamatuji, jak jsem to kdysi psala já). Na internetu by mohly být nějaké vzory. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.4.11 17:13

to je nějakej krátkej termín, zdá se mi

My tam máme možnost podat odvolání ke krajskému úřadu ve lhůtě do 15 dnů ode dne doručení rozhodnutí. Podává se prostřednictvím ředitelky MŠ

Ty 3 dny se mi nezdaj zrovna, že by bylo zákonné, ale nevyznám se

Každopádně - napsala bych odvolání (a i důvody, proč to místo potřebuješ). Krajský úřad však prý ale pouze přezkoumává, zda byla „fér“ pravidla pro přijetí, kritéria. U nás platí, že nad limit se děti mohou přijmout pouze po dohodě se zřizovatelem

No, napsala bych to odvolání. Dvakrát bych jej vytiskla a odnesla do školky a tu jednu kopii bych si nechala podepsat od ředitelky (napsat tam čitelně její jméno, datum, podpis, něco jako Převzala ta a ta toho a toho dne osobně od zákonného zástupce a podpis). Aby bylo nenapadnutelné, že jsi to předala (nejlépe i čas a tak)

Páč jako 3 dny, to nemáš šanci poštou…

Ale teda - podle mě na rozhodnutí musíš mít nformace o tom, do kolika dnů, ke komu a prostřednictvím koho to máš dát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.4.11 17:21

3 dny je podle mě reálný. Jinak nejde o to, aby za 3 dny dopis došel, ale směrodatné je razítko pošty. Tzn. do tří dnů od přijetí rozhodnutí ho odeslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
16.4.12 19:52

Holky,

mám dotaz k tématu. Na netu jsem zatím našla celkem prd.

dcera dělá příští týden přijímačky, umě nikdo neví dne ani hodiny, kdy se mi narodí miminko, chtěla jsem nějak předchystat pro strýčka příhodu Odvolání proti nepřijetí na SŠ.
Nemáte některá odvolání, co jste psaly? nějaký vzor??

Díky moc za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin