Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o tipy, jak podáváte kočce prášek. Nechce mi to v ničem sníst a do krku se jí to bojím dát, ať jí to nezaskočí a neudusí se. Máte nějakou další radu? Mám s ní teď bojovat 2× denně a je to stresující pro nás obě ![]()
Dáš co nejdál na jazyk až do krku, chytneš ji tlamičku aby ji měla zavřenou a zaklonis ji trochu hlavu, ona to polkne.
Příspěvek upraven 26.05.24 v 22:02
Nemám na to srdce. Tak jen kocoura držím a manžel se naučil od veterinářky, jak to nacpat do krku, že to hltne.
A kočce stačí, když se zamotá do šunky. Ta je žravá. Sní vše, co voní.
Polož si kočku na klín, ležet bude na zádech. Loktama kočku přidržuješ na místě, pokud hodně nespolupracuje, balíš ji do ručníku. Otevři jí tlamku dokořán (resp. když jí zmáčkneš čelisti zboku, otevře dokořán sama), prášek jí hoď do chřtánu a zavři jí tlamu. Ze strany jí pak stříkačkou dej trochu vody, aby byla nucená polknout, přičemž jí držíš zavřenou tlamičku.
@tacopotrebujeradu píše: Více
Rozpoustim na lzicce a strikackoi. Babicky kocka je v pohode. Ted mame nemocnou nasi, je ji 17 let a ta se silene pere. Je to stresujici, ale proste neco ji do krku “nacpu”. Kdyby ti nekdo kohl drzet, treba si na ni dat deku, ty si chytnou vzadu za hlavou a nacpat nezi ziby. Ale ta nase se taky hrozne brani, mema mi jinkdo drzet… nechci ji trapit…:(. Je to tezke
@JancaS84 píše: Více
tak to dělám také, kočku mám na klíně, když je to už několikátý prášek, někdo jí musí držet, aby nemohla couvat dozadu a utéct
@Karamba2020 píše: Více
tak toto se mi zase vůbec neosvědčilo, kočka na zádech má volných příliš mnoho drápů k použití
z ručníku umí vycouvat,
pokud se kočka tak brání, že to nejde, když mi jakoby sedí-stojí na klíně, tak kočka stojí-sedí na zemi a já ji jakoby přikleknu nohama, jednou rukou otvírám tlamku a druhou cpu prášek co nejdál
@tacopotrebujeradu máme kočku, které dát léky do tlamičky má problém i veterinář a jediná možnost je rozdrtit prášek v hmoždíři, stříknout vodu stříkačkou a pak to nasát. Chytit kočku za kůži na hlavě a narvat jí stříkačku do tlamy a stříknout.
Rozdrtit na prášek, namatlat to do konzervy nebo něčeho měkkého, co zhltne a ideálne to ještě pokapat olejem, třeba lososovým. Pravidelně vyzkoušeno jak u kočky, tak u psa a u nás funguje bez problému.
@stinga píše: Více
No na i 35kg psovi. To už je takovej trochu respekt jestli náhodou nescvakne.
Dáváme dávkovačem na léky, koupili jsme na veterině. Pootevřít tlamičku, zaklonit hlavu a prášek střelit přímo do krku. Je to trocha cviku, ale pořád lepší než se patlat s rozpuštěním a následnou aplikací léků. Většinou toho byla půlka bokem a druhou půlku kočka vyslintala ven
.
@tacopotrebujeradu píše: Více
Zabalím do kuličky taveného sýra, otevřu tlamičku, namáznu prstem na horní patro a přidržím aby nemohla otevřít a vyplivnout. Jak je to mazlané, polkne to
.
@JancaS84 píše: Více
Náš bobánek má nějakých 49-50 kg. Naštěstí, naštěstí. Když musí dostat léky. Tak stačí, že je zamícháme do granulí na večeři. Po procházce vymete každý večer misku bez zbytků. Kdyby nespolupracoval a byl nějaký dráždivý. Tak nevím.