Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jak podpořit větší úspěšnost při ivf?
Máte nějaké rady? Čím se co nejlépe stravovat? Za každou radu budu moc vděčná.
@Katulina77 píše:
Ahoj holky, jak podpořit větší úspěšnost při ivf?Máte nějaké rady? Čím se co nejlépe stravovat? Za každou radu budu moc vděčná.
To je hrozně individuální. Záleží, kvůli jakému problému IVF podstupujete. U nás vedla k úspěchu dobře zvolená stimulace a selekce spermií jednou konkrétní metodou. Bez toho jsem se mohla stavět na hlavu a jíst první poslední a k úspěchu by to nevedlo ![]()
@Katulina77 píše:
Ahoj holky, jak podpořit větší úspěšnost při ivf?Máte nějaké rady? Čím se co nejlépe stravovat? Za každou radu budu moc vděčná.
Ahoj, já osobně jedla hodně bílkovin ve stravě (měsíc před zákrokem pouze LC stravu) a jako doplněk stravy jsem užívala 3× denně Cytosan.
U mne při prvním IVF a mé maximální snaže to nevyšlo. U druhé jsem tam prostě šla že buď a nebo. Bylo mi to vlastně jedno a žila a jedla jsem úplně normálně.
Nedelala jsem nic moc, brala mamavit a priplatila embryo glue…ale nam nenasli zadnou pricinu neplodnosti a vyslo prvni KET… trvat to dyl, asi bych uvazovala o cinske medicine
Já jsem si večer před transferem dala dva drinky, protože jsem byla v totálním nervu. Uklidnila jsem se a vyšlo to
Jinak během celého procesu jsem se kromě předepsané medikace chovala naprosto normálně.
@Thomassss sebrali mě vejcovody. Trpěla jsem na záněty věcné nakonec zjistili špatný vejcovody oba. Nevylecena nějaká nemoc.
@Katulina77 píše:
@Thomassss sebrali mě vejcovody. Trpěla jsem na záněty věcné nakonec zjistili špatný vejcovody oba. Nevylecena nějaká nemoc.
Tak v tomto případě si myslím, že nic speciálního před IVF dělat ani jíst nemusíš. Pokud nemáte ještě jiný problém, mělo by se vám zadařit ![]()
@Thomassss snad.. Už jsem 1× byla málo vajíček jen 2 takže 1× ivx a 1× ket.to bylo ještě před vejcovodama. Prý to nevyšlo skrz zánětu v těle. Tak teď uvidíme.