Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám dotaz ![]()
Je nám 7 dnů a celou dobu, co jsme byli v porodnici (5dni) tak tam panovalo pravidlo spánku na boku v zavinovacce a absolutní zákaz spaní na zádech.
Dnes jsme navštívili naši paní doktorku a ta říkala ze ne, jen na zádech. Mne se osobně víc líbí polohovani na zádech. Vždy nechám malého odrihnout. Teď ho mám zabaleneho do bavlněné pleny a zavinovacky.
Mým dotazem ale je jak takhle malému mimi mám otočit hlavičku potřebným směrem? A stává se vám taky, ze když má prdiky nebo tak, tak má křeče, ze zvedne nozicky a pootoci hlavičkou do stropu, pak ji zase vrátí na místo.
Jinak bych chtěla spinkat s nim a místo toho poslouchám zda dýchá, nebo hrochtí nebo jen spinka po svým.
Děkuji za rady, typy uklidnění ![]()
Příspěvek upraven 08.11.23 v 19:31
Na noc se doporucuje z hlediska bezpecnosti ukladat na zada, pres den, kdy je pod dozorem, je pak fajn davat i na boky, at mu nikde neslehne hlavicka.
Muzes mimcu rukou zakryt vyhled na jednu stranu, tim pak vetsinou tu hlavicku pretoci.
Starší sem dávala na boky i přes noc…ale ona měla hodně sisatou hlavu a protaženou hodně dozadu,…stejně se ve spánku pak postupne sesunula na záda…mladší byl na bocích hlavně přes den..v noci byl radši na zádech..když ale měl zavinuté ručky tak jsem ho dávala na bok…
Když budeš mít mimčo jen na zádech bude mít vzadu placatou hlavu
@Cherry66 píše:
Ahoj holky, mám dotaz
Je nám 7 dnů a celou dobu, co jsme byli v porodnici (5dni) tak tam panovalo pravidlo spánku na boku v zavinovacce a absolutní zákaz spaní na zádech.
Dnes jsme navštívili naši paní doktorku a ta říkala ze ne, jen na zádech. Mne se osobně víc líbí polohovani na zádech. Vždy nechám malého odrihnout. Teď ho mám zabaleneho do bavlněné pleny a zavinovacky.Mým dotazem ale je jak takhle malému mimi mám otočit hlavičku potřebným směrem? A stává se vám taky, ze když má prdiky nebo tak, tak má křeče, ze zvedne nozicky a pootoci hlavičkou do stropu, pak ji zase vrátí na místo.
Jinak bych chtěla spinkat s nim a místo toho poslouchám zda dýchá, nebo hrochtí nebo jen spinka po svým.
Děkuji za rady, typy uklidnění
Jak syn ležel, to bylo na něm, pokládala jsem na záda a zbytek byl na něm, kam se chtěl točit, tam se točil
V postýlce, v kolíbce, v kočárku. Jak na noc usnul, tak jsem spala i já, takže jsem dýchání neposlouchala ![]()
Já jsem spala s prvním miminkem v posteli a kojila (v leže, já na boku, dítě na boku). Miminko u toho vždy usnulo a zůstalo na tom boku, někdy se samo přetočilo i na záda v průběhu noci.
Druhé dítě chtělo spát na břiše a já ho nechala. Spalo pak krásně a dodnes (bude mít tři roky) spí na břiše
Na zádech se budilo snad co hodinu a nespokojený řev ![]()
Naše děti spaly na boku i na zádech, zavinivačku jsem nepouživala nikdy, všechny spaly v posteli. Poslední pouze na boku, protože byl tak kontaktní, že musel spát na boku tělo na tělo.