Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No nepotesim, mám kontaktni dvě ze tři dětí a zhruba první rok spaly jenom se mnou/ na mě
ale tak nemusis mít dítě v nositku, lehni si s nim do postele ne? Něco si můžeš číst, koukat na seriál
mě spi přes den jedine venku v jedoucim kočárku, to vydrží klidně dvě hodiny, ale musí se jet, jak zastavím, tak je hned vzhůru.
U nás ta potřeba kontaktu přešla ze dne na den po třech měsících. V posteli spí se mnou pořád, to ani odbourávat nechci, ale přes den nakojím, uložím a spí.
Ale ty první měsíce jsem chodila s nosítkem i na záchod
odložení neexistovalo, ani do kočárku
@Kriss Tina píše:
No nepotesim, mám kontaktni dvě ze tři dětí a zhruba první rok spaly jenom se mnou/ na měale tak nemusis mít dítě v nositku, lehni si s nim do postele ne? Něco si můžeš číst, koukat na seriál
mě spi přes den jedine venku v jedoucim kočárku, to vydrží klidně dvě hodiny, ale musí se jet, jak zastavím, tak je hned vzhůru.
Presne to jsem delala ja. Milovala jsem to obdobi, byl to duvod si taky lehnout, vzit knizku, a relaxovat
syn usinal a spal na mne nebo manzelovi az do cca 2 let (po tom roce uz se nechal presunout bud vedle nebo i do sve postylky) a dodnes je tulici i ve 4 letech, ale nejradeji uz spi ve sve posteli.
Zkousela jsi ho dat k sobe do velke postele, nakojit at usne a nechat ho tam lezet?
@Kriss Tina Já s ním ležím celý večer, někdy i odpoledne, ale přes den bych právě i potřebovala něco udělat, poklidit, navařit, nebo si aspoň ohřát jídlo.
Nespí ani v kočárku. Vydrží tam max 15-20 minut když je vyspalý a najezený.
@Lucie_Sx To jsem nezkoušela, chtěla jsem ať rozlišuje denní a noční režim, tak jsem ho v posteli nenechávala.
Ale zapomněla jsem zmínit, že má hrozně křehké spaní, i v nosítku se mi několikrát budí, ale když je na mě tak zase usne. Čož když zjistí, že je sám, tak je hned řev.
Takže i kdyby se mi to povedlo tak spí sám max 20 minut ![]()
@kukushka55 a tobě dítě spi cely den? Když ho odlozis někam, aby na tebe vidělo dela co? U nás byla třeba záchrana takové to houpací lehatko, já ho nosila sebou po celem bytě. Nositko bylo sice fajn, ale některé veci se s nim dělaly blbě. Od 3 měsíců sem je nechávala už i na podložce pod hrazdickou s hrackama, to je taky chvili zajímalo. Ale spát museli jen u mě, jak sem odložila byli hned vzhůru.
@kukushka55 píše:
@Lucie_Sx To jsem nezkoušela, chtěla jsem ať rozlišuje denní a noční režim, tak jsem ho v posteli nenechávala.
Ale zapomněla jsem zmínit, že má hrozně křehké spaní, i v nosítku se mi několikrát budí, ale když je na mě tak zase usne. Čož když zjistí, že je sám, tak je hned řev.
Takže i kdyby se mi to povedlo tak spí sám max 20 minut
Denni nocni rezim bych vubec neresila.
Cim vic bude spat v posteli v klidu, tim lip. Zezacatku holt budes lezet s nim a budes zkouset se postupne zvednout, jestli to projde.
Dulezite je i to, ze jakmile se zacne mrcasit, ze by se vzbudil, tak hned znovu prso, at se ani neprobudi.
@Kriss Tina To nee, ty houpací lehátka mám dvě, ale tam i pod hrazdičkou vydrží tak 10-15 min s tím že s ním mám prubezne interakci ať tam vydrží co nejdéle 😀 Za tu dobu neuvařím nic, ale jsem ráda že si už aspoň muzu u toho vyčistit zuby, dojít na záchod a převlíct se ![]()
@kukushka55 no tak mě tam taky nevydrželi půl dne, par minut max
holt sem vařila rychlovky nebo si jídlo objednala, zasla procházkou koupit zatímco spali v kočárku atak
nebo sem si navarila předem večer, když byl doma muž a převzal nosici štafetu
15 minut je ještě krásných
mě tam vydrzeli max 10 v kuse, ale na záchod, rychlou sprchu, uvařit kafe, ohřát oběd apod to bylo super
většinu věcí sem proste delala, když byl doma muž nebo nejstarsi syn, který mimco zabavil.
@Kriss Tina Tak někdy tam nechce být vůbec, a taky ho tam nedávám pořád, když je vzhůru, snažím se mu i věnovat, ukazovat kontrastní knížku, hrát si s ním, nebo ho dávám pást koníčky..
A to jste takhle dělala rok? Nezkoušela jste děti uspávat samostatně? Jenom se ptám, jestli se to dá “přeučit”, anebo budu muset jenom čekat až ho to přejde. Metoda vyplakávání není nic pro mě
Zaujal mě ten „nosič“… jaké nosítko máte? Protože kvalitní nosítko unese i mnohem větší váhy než 3m mimčo a to bez bolesti zad, navíc se určitě samo nepovoluje. A u kontaktního miminka je určitě nosítko důležitou součástí výbavy i do budoucna, tak bych nepodceňovala výběr ![]()
@kukushka55 zkoušela mockrát, ale nikdy sami nespali. Proste se to muselo zlomit, u nás teda vždycky až po ukončení kojení. Od roka a půl už třeba dcera usina úplně sama, dam ji flašku mlika, polozim do postele a odcházím a ona usne za chvilku, ale musela k tomu dozrat no. Já se dost střídala s manželem nebo tím nejstarším synem, dceři třeba bylo jedno kdo s ní leží, ale nemohla byt sama.
Nosítko mám značky Rischino. Starší model, nejspíš bude takový univerzálnější. Mám ho z druhé ruky.
Já se bojím, že i to nosítko ho omrzí a nebude v něm chtít být, to se prý taky stává ![]()
Ahoj holky, mám doma téměř 3 měsíční miminko. Od doby co jsme přišli z porodnice je hodně kontaktní, neodložitelné. Nechtěl spát v postýlce, ani přes den v košíku, jenom u mě. Sem tam se povedlo ho ze začátku přeložit, ale to treba vyšli 2 z 10 pokusu, hned byl pláč, a zase od znova na prso a uspávat. Časem jsem už byla v stresu když jsem ho odkládala jestli zase začne brečet a nevyplatilo se mi to, tak jsme letěli pro nosič, který mě zachránil. Jenomže mám skoliózu a jak je stále těžší tak vím, že ho neunesu dlouho. Nosič mám nastavený od orofesionálky, ale pořád se mi povoluje a mě pak bolí záda.
Chci se zeptat Vás, co máte/měli jste kontaktní miminko, jestli to bylo jenom období, které samo přešlo, anebo jste začali nějak trénovat jeho samostatnost? A jak?
Noční společný spánek mi nevadí, ale chci odbourat ty denní spánky v nosiči anebo na mě. Děkuju