Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máte někdo zkušenost s odesíláním balíku do usa? Musím na celní úřad nebo stačí přes poštu? A na kolik to tak vyjde? Děkuju
@luc2ka Jako soukromá osoba nepotřebuješ vývozně vyclívat, tedy normálně přes poštu či nějakého špeditéra (Fedex, DHL…). Vyjde to podle toho, jak je to velké a kolik to váží ![]()
Ahoj, jestli posíláš balík soukromě, stačí dostatečné zabalit, zajít na poštu, tam vypíšeš celní prohlášení a průvodku k balíku. Obsah zásilky se tam píše anglicky, počet kusů a celní hodnotu. Neposílala bych alkohol a tekutiny, nepouští na letadlo. Balík do 3kg letecky nás stál zhruba 850Kč, jestli si to dobře pamatuju. Přesný ceník bys našla na www.ceskaposta.cz. Jestli by ti to vyšlo do 2kg, tak to stojí letecky kolem 600Kč a jde to jako dopis.
Jo, cena je konečná, DPH až u zásilek nad 10kg. Clo jsme nikdy neplatili, posíláme většinou nějaké dárky k vánocům, drobnosti.
Dobrý den, na stránkách ČP jsem si vypočítala balíček do USA a vyšlo mi to snad do 150Kč, tak se chci zeptat, jestli to je konečná cena?:-D Jelikož všude, kam jsem se koukala, tak byly ceny 800+…:-/ To bych taky i šíleně prodělala, na eBay už v životě nebudu prodávat!:-D
Děkuji moc!
Tak podle toho jak to mas těžké. My teď platili za balík do USA kolem 3 kg skoro 1000 Kč.