Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Abych nastinila situaci. Syn ma bryle necely mesic, a vcera jsem pro nej prisla po obede do skolky, rikam mu at si vezme bryle, no a on je nemohl najit. Hledali jsme asi 20 minut a pak uz jsme museli jit, spechali jsme k lekari. Pani ucitelka rikala, ze je pohledaji, a ze to rekne pani reditelce.
Dnes rano ho tam muz vezl a bryle zatim nenasli. Ucitelka zase rikala ze to ohlasi pani reditelce.
Ale k problemu. Syn je roztrzity, i doma si je nekam vzdy polozi, a nevi pak kam (teprve si na ne zvyka). Kdyz jsem se ho ptala, kam je ve skolce dal, naskytly se tri verze pribehu, pritom jsem na nej netlacila, ptala se ho nenasilne, bez vzteku a obvinovani. Verze jedna byla, ze je polozil venku na travicku, verze dve ze na okno a verze tri ze je pujcil klukovi ze tridy
. No a ja ted nevim jak postupovat, kdyz se nenajdou.
je to nase chyba, syna nebo MS? Je to docela draha sranda a syn je fakt nesoustredeny a pohadkar, takze nikdo vlastne nevi co se stalo. Mela by byt na to ms pojistena? Skolni rad na strankach nemaji, takze co tam pisou se dozvim az odpoledne. Achjo. Jsem nastvana. ![]()
Uprimne? Myslim, ze budou pojisteny proti kradezi, ale ne proti ztrate- zvlast kdyz si za to pravdepodobne muze syn sam. I kdyz je to draha sranda, tak ztracenou bundu ( vlastni vinou napriklad )bych taky s nikym neresila. Uvidis no treba se jeste najdou.
Jestli jsou v budove MS, tak se driv nebo pozeji najdou. A venku si je musel ztratit jedine sam
http://www.msmt.cz/…odpovednosti
Tady je vice mene popsano, ze pokud je dite rozumove a fyzicky schopne si vec uhlidat, je za ni zodpovedne. Tezko se to dokazuje, bude zalezet jak se k tomu reditelka postavi.
@Šarlota4 moc diky za odkaz!
ale to je prave ono. Nevim jestli syn je schopny si neco uhlidat. Byli jsme s nim u psycholozky na zacatku roku s tim ze mam podezreni na hyperaktivitu a poruchu pozornosti. Protoze nepozorny a rozlitany je hodne.
takze neco udela a za minutu uz ani nevi jak se co stalo. ![]()
Kolik je synovi? Zkus tomu předejít provázkem na brýle.
Myslím si, že když je ve školce, tak za vše odpovídá školka.
Asi bych na ně dost tlačila, aby je našli co nejdříve.
Má ještě jedny náhradní? Aby si je mohl vzít v tomhle případě.
Ahoj, ms bude pojištěná maximálně proti krádeži, určitě se to nebude vztahovat na věci, co děti někam založí, jedině, že by jsi měla brýle pojištěné ty. Můžeš poprosit paní učitelku, ať se nenápadně poptá toho kluka, kterému brýle půjčil, ale podle těch 3 verzí mi přijde, že se spíš někde zapomněl a pak řekl toto, aby ses nezlobila. Pokud jsou brýle někde ve školce, určitě se najdou, pokud je ztratil někde venku, můžeš se jít podívat tam, každopádně pokud tam nebudou, nic s tím neuděláš.
Za brýle je podle mě zopovědný syn. Do budoucna popros paní učitelku, ať ho s brýlemi víc kontroluje a dává na to pozor.
@jitka 11 píše:
Kolik je synovi? Zkus tomu předejít provázkem na brýle.
Myslím si, že když je ve školce, tak za vše odpovídá školka.
Asi bych na ně dost tlačila, aby je našli co nejdříve.Má ještě jedny náhradní? Aby si je mohl vzít v tomhle případě.
V cervenci mu bude 5. Nahradni bryle jeste nema, je to velkej vydaj a tyhle nema jeste ani mesic. Staly 3tisice a to ma ty nejlevnejsi ramecky co jsme sehnali.
@Liliana08 píše:
Ahoj, ms bude pojištěná maximálně proti krádeži, určitě se to nebude vztahovat na věci, co děti někam založí, jedině, že by jsi měla brýle pojištěné ty. Můžeš poprosit paní učitelku, ať se nenápadně poptá toho kluka, kterému brýle půjčil, ale podle těch 3 verzí mi přijde, že se spíš někde zapomněl a pak řekl toto, aby ses nezlobila. Pokud jsou brýle někde ve školce, určitě se najdou, pokud je ztratil někde venku, můžeš se jít podívat tam, každopádně pokud tam nebudou, nic s tím neuděláš.
Za brýle je podle mě zopovědný syn. Do budoucna popros paní učitelku, ať ho s brýlemi víc kontroluje a dává na to pozor.
On takovy neni. Kdyz neco provede tak se prizna, takze fakt tezko rict jak to bylo. ![]()
@Ondrášovka.N rozumim. No treba bude reditelka vstricna a pokusi se to vyresit ke spokojenosti vsech, chapu ze syn bryle potrebuje a v dobe kdy to neohlidas ty musi skolka. Dej vedet jak dopadnete ![]()
@Šarlota4 diky. Je to fakt blba situace. Nezlobim se ani na ucitelku ani na syna, spis me stve cela ta vec z tou ztratou. A treba se jeste najdou
Blbý no. U nás má teda brýle jen jedna a učitelky jí samy hlídají, to pořád slyším, kde máš brýle, máš brýle, vem si brýle ![]()
@iiiv píše:
Myslím, že školka s tím nemá nic společného.
No to je prave ono, ja zas myslim ze jo, ale potrebovala bych vedet jak to ve skutecnosti je.
@Run píše:
Blbý no. U nás má teda brýle jen jedna a učitelky jí samy hlídají, to pořád slyším, kde máš brýle, máš brýle, vem si brýle
Takhle to mame doma, ale znas ho, jaky on je. ![]()