Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zápal plic doma fakt nepoznáš a nevyléčís. Lékař při podezření posílá na retgen plic.
Pozna se to rentgenem. Ted radi zapaly plic hodne. Me to zacalo horeckama a bolesti hlavy, kaslala jsem jen trochu a az tak od 3.dne. Bez k doktorovi, ten si te poslechne, udela CRP test zmeri okysliceni, pulz atd. Muze to byt kde co a ty to nemas sanci poznat.
Jak bylo napsáno. Sama to nepoznáš a doma nevyléčíš. V pondělí by bylo vhodné zajít k lékaři.
Me bolelo na hrudi a mel jsem kasel. Leceno doma na nemocenske, nejprve ATB naslepo, pak jsem si u dr. vyprosil rentgen protoze se to po tydnu moc nezlepsilo a dostal jsem pak druha ATB. Celkem jsem byl doma 8 tydnu, no mozna by 5 - 6 t. stacilo.
@RadiatorStudeny píše: Více
Tak dlouho doma
? Ja ted mela zapal plic a byla jsem 6 dni v nemocnici a budu doma celkem 2,5 tydne. Doktor by me uschopnil i po 2 tydnech
. Taky jsem mela dvoje antibiotika.
Ja se prave lecim se zapalem plic. Mela jsem neustupujici suchy kasel a i pres lezeni v posteli se to nezlepsovalo. Takze CRP a rentgen a byl to jasny zapal plic.
Ted uz mam treti antibiotika, bohuzel nalez na rentgenu nejak neustupuje, ackoliv CRP uz mam v norme. 3 tydny na neschopence, ctvrty tyden uz pracuju z domova, ale beru atb a jsem po nich strasne unavena.
Zdarec holky jak poznám že mám zápal plic? Jaké jsou příznaky? Kdo si tím prošel? Dá se léčit doma? Mám kašel jako by v krku a nejde vykašlat nevím jak to popsat, mám trošku rýmu. Bez teplot Děkuji.