Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj lidičky, co říkáte na tuhle pihu? Je nutné vyhledat kožního lékaře?
Děkuji
Nepises, jak je velka. Ale nevypada nebezpecne. Dceri se z podobneho (jen tmavsiho) znamenka udelal Suttonuv nevus, nakonec zcela vymizelo - jak barva, tak plasticita. Zajit ke koznimu samozrejme muzes, ale vubec to nespecha. Mozna bych si ho nechala odstranit, kdyby prekazelo a rozskrabavala by sis ho.
Tak na pihu to podle fota zrovna nevypadá. Spíš bych řekla nějaké mateřské znaménko. ![]()
Určitě o něm víš už dlouho. Pokud ti nějak vadí, třeba esteticky nebo i při česání, tak se na odstranění domluv s dermatologem nebo chirurgem. ![]()
@Černá Madonna byla to piha malá a pomalu se zvětšuje. Děkuji za radu.😊 mateřské znaménko mám jinde..
Doporučuji jít na kontrolu znamének celého těla, stojí to 500 Kč a proplatí ti to tvoje pojišťovna. Manžel takhle šel k lékařce s podezřelou pihou, ta byla v pořádku, ale při té příležitosti mu lékařka našla jinou pihu, která se jí nelíbila. Po odstranění se zjistilo, že byla nebezpečná a manžel přišel za 5 minut 12.
@Veru2525 píše: Více
Pokud se zvětšuje, je kontrola potřeba.
@nozu píše: Více
Souhlasim. To zakladatelka puvodne nepsala.
Jít k lékaři. Muzes i zadarmo, chodím na kontrolu v rámci prevence. Tato roste, takže jdi.
Nevím jestli je nebezpečná, ale rozhodně bych si jí nechala vytáhnout, kdyby náhodou někdy v budoucnu nebezpečná být chtěla.
@Anonymní píše: Více
Stojí to spíš 1500 (byla jsem včera a chodím každý rok) a doporučuju dermatoskop, kdy se porovnávají snímky a znamínko se zvětší snad 1000×, na kontrolu lupou bych nešla, to mi přijde naprosto o ničem.
Změna barvy nebo tvaru je jasná známka toho se vydat za doktorem ![]()
Určitě na kontrolu k lékaři s dermatoskopem. Chodím i s dětmi pravidelně, nikdy jsem nic neplatila.
@hopsahejsa píše: Více
Asi jak který lékař, já byla na vyšetření dermatoskopem letos v dubnu, chodím k dermatoložce na Praze 5 a stálo to 500 Kč, pojišťovna mi to celé následně proplatila.
@Veru2525 píše: Více
Tak pokud se zvětšila až do takové velikosti, tak jsi tam měla jít už dávno… ![]()
Neodkládej to. ![]()