Jak poznat infarkt?

Anonymní
8.12.24 17:37

Jak poznat infarkt?

Ahoj, poprvé zakládám možná hypochondrické téma

Přítel už od rána asi 3× popisuje nepříjemnou bolest u srdce, která mu vystřeluje do levé ruky. On to přisuzuje svalům/nervům/ špatná poloha při spánku. Já tu plaším, protože mi na infarkt umřel táta.

Bolest není nesnesitelná, ale dle popisu to bolí dost. Poprvé mu bylo i trochu zle. Prý to bylo horší při mluvení. Máte někdo zkušenost?

Nejradši bych ho pro svůj klid vzala na pohotovost, ale nechce. Prý, pokud to bude zítra bolet také, tak zajde k lékaři.

Teď jsem mu měřila tlak a měl cca 138/86. Takže ne zrovna v normě, ale extra vysoké to není. Ale bylo to v době, kdy už bolest opět přestala.

Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
8.12.24 17:46

Použit selský rozum a navštívit lékaře pokud se vám cokoliv nezdá :palec:
Jinak tlak vysoký není :lol: hodnoty vysokého tlaku jsou jinde.. a tlak ti rozhodně neřekne jestli to je nebo není infarkt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.24 17:48

@zuzanka320 mně selský rozum říká, ať jedeme. On nechce. Takže jsem trochu v koncích.

• Citovat
  • Upravit
6217
8.12.24 17:52
@Anonymní píše: Více

volala by som zachranku. kolko bolo takych, co sa nechceli nechat vysetrit a nedozili sa rana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
8.12.24 17:53

A rada z emimina pomůže ho vzít k lékaři? Asi těžko….

Pokud on nechce, jeho zodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
65214
8.12.24 18:09
@Mkmkz píše: Více

proč by volala záchranku. On nechce, ponese si důsledky. Záchranka pak může chybět u někoho, komu záleží na jeho životě a zrovna potřebuje pomoc. Navíc je to něco, s čím si tam může dojet sám, když to trvá opakovaně celý den a doted to neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
8.12.24 18:15
@vokishka píše: Více

lebo poznam pripad, ked tie bolesti trvali od rana, povedali si, ze pojdu k lekarovi rano a rano uz volali iba…
a tiez poznam pripad, ked bolesti trvali od rana, isli vecer na pohotovost ( s podozrenim na infarkt sa NECHODI na pohotovost, je to strata casu, ale vola sa zachranka) a clovek zije.
a pri infarkte naozaj neplati, ze si moze zajst na pohotovost, ked ho to boli cely den. taku radu si strc niekam. nie si lekar.
dufam, ze to nie je troll, bolo by trapne, pisat vymysleny problem, tykajuci sa infarktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
8.12.24 18:21

Pokud nechce ošetření, je to zbytečný výjezd pro RZP. Tak to prostě je.

Pokud přijde na pohotovost a řekne příznaky, nebude čekat X hodin. Jenže když nechce, tak co? Proste si případně ponese následky.

• Citovat
  • Upravit
6217
8.12.24 18:22
@zuzanka320 píše: Více

s tvojim nazorom nesuhlasim, ale predpokladam, ze to je ucelovo zalozena diskusia, nebudeme sa tu preto hadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 18:28

@Mkmkz kéž by to bylo účelově založené. Spíš jsem doufala, že mi řeknete, že plaším zbytečně.

Nebolí ho to v kuse celý den. Bolest pokaždé do cca 30 minut odezní. Teď naposled prý ani nešla do ruky.

Nevím co dělat a jak ho přesvědčit, aby šel. :nevim: máme malé dítě a druhé na cestě. Je mi z toho do breku.

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
8.12.24 18:30

Nevim v jaké realitě žiješ… spasitelka všech? Bohužel…

Jelikož nemám daleko z oboru, zažila jsem i případy odmítnutí vyšetření/podání léku i s následkem smrti. Lidi fakt umřeli…

Takže pokud on fakt nestojí o to, aby se na něj někdo podíval. Je RZP zbytečná a bude aspoň volna pro někoho, kdo o to stojí. (Zneužívání je pak věc druhá)…
Každý si nese zodpovědnost sám za sebe.

Pokud je účelová diskuze, tak dost ubohá. Ale karma je svi*e…

• Citovat
  • Upravit
6217
8.12.24 18:31
@Anonymní píše: Více

ja by som skusila zavolat na operacne stredisko zachrannej sluzby, oni to budu vediet zhodnotit lepsie ako na emimine. mozno ta ukludnia a mozno poradia, co dalej, ak to vyzaduje lekarsky zasah.
tu naozaj nie je nikto, kto by to vedel posudit, alebo ta ukludnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
8.12.24 18:31

tak asi jeho přítelkyně a matka jeho dětí nechce, aby jí umřel nebo z něho byl ležák - co je na tom divného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
8.12.24 18:32

nie som spasitelka, zatial este mozem vyjadrit svoj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
8.12.24 18:32
@stinga píše: Více

ved jasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...