Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ještě dodám.. pokud přijde záchranka a on bude dělat scény, ať jedou pryc, že on se jich nezadal apod… tak to bude sakra zbytečný výjezd.. i kdyby ten infarkt byl a on se nenechal ošetřit. Zachránce podepíše papír a nazdar. Nikoho zajímat dal nebude…. Případně další volání záchranky bude už s otazníkem a případným určitým chování posádky..
Takže jak jsem psala, bud ho kopnout at se probere a nebo ne … nic vic, nic míň…
Tchán si takhle taky stěžoval a k mudr néééé to zažene ibalgin, k mudr jsme ho dovlekli přes protesty a uraženého k smrti - měl trombozu
@ka2ka a taky to byla mizející bolest?
On mi tu argumentuje tím, že to vždy odejde, nezhoršuje se to, tep má klidný. Že prý ty příznaky nesedí. Teď už se zas 3 hodiny nic neděje. Je v „pohodě“.
Jako podle mě kdybych tu rychlou zavolala, tak je pryč nepošle. Asi zavolám a poradím se. Případně to prostě risknu.
Zavolala bych záchranku, popsala situaci a vysvětlila, že nikam nechce, ale ty o něj máš strach. A přítel je teda, promiň, blbec, že to musí zajít až tak do extrému, že mu musíš volat ty - že teda nejde sám ![]()
@Brbra jo, popravdě jsem z toho dost vykolejená. Většinou je to naprosto neuvěřitelný hypochondr, co ve všem hned vidí rakovinu a teď se mi tu staví na odpor. Vůbec tomu nerozumím.
@Anonymní píše: Více
upřímně nevím on se o tom odmítal bavit, jenže on si nikdy nestěžuje a tohle se několikrát zmínil že mu není dobře a bolí ho na hrudi a trochu ruka a nebyl ve svý kůži
To vyřešíte potom.. teď hlavně aby bylo vše OK
Zkoušelas tam volat? Nemusí u toho byt, treba ti poradi a řeknou, že to fakt infarktu neodpovídá.
Anebo mu “pohrozit” - buď jdu teď hned volat záchranku, anebo jedem na pohotovost, vyber si ![]()
Pozná se to na EKG, odberech krve na srdeční enzymy, troponin, NTpro BNP. To je ale akutní a život ohrožující stav který se musí řešit do hodiny. Bavime-li se tu o infarktu myokardu.
Muj tatka to takhle prechazel 3 dny, joo, boli to, pak si sedl, to je dobry, uz to tak neboli… a furt dokola. jakmile se sklidnil, presla i bolest. Pak sel na prochazku a zjistil, ze neudycha kopec, no vecer si pak volal rychlou a uz frcel s majakama do fakultky s infarktem. Tohle neni sranda.
@Evkad volala jsem na tu linku. Řekli mi, že pokud to teď vůbec nebolí, tak máme počkat až začne a volat rychlou anebo zajít následující den k praktikovi a udělat EKG a navazující testy. Že na akutní infarkt ta bolest je až příliš ohraničená, takže buďto to bylo něco menšího, nebo fakt ty svaly/nerv.
Každopádně praktik nás dnes vypekl, že neordinuje, je tam jen sestra. Takže jdeme zítra. A samozřejmě to od včerejška asi od 5 hodiny už prý nebolí. Já jsem pořád na nervy, vůbec jsem nespala a kontrolovala ho, zda dýchá.
Tak to mas s prominutím za partnera kus vola…. Vi že jsi v jinem stavu a ještě ti přidělává takový nervy…
Drž se a doufám, ze to nic nebude.
Klasický chlap.
Tak ať je v pořádku a k lékaři raději zajděte.
Na tom divného neni nic. Jen proste pokud on nechce, tak s tim my tady nic neuděláme… a rady typu - nic to neni (co chce slyšet) jsou nemístné…
Chápu že ma strach.. ale tak snad on je dospěly a sám cítí i nijakou zodpovědnost vůči rodině…. Pokud ne, chudák zakladatelka.