Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den.
Chci se zeptat zda to měl někdo podobně.
Asi týden mě boleli lícní kosti a žvýkací svaly za hornímu zubami a mezi zubní prostory.
U zubaře jsem byla dělal malé rtg snímky nikde nic není. Říkal že to může být od žvýkacích svalů.
Ale včera mě začla bolet jedna strana obličeje lícní kost zuby zadní ke to tupá nepříjemná celodenní bolest.
Byla jsem tedy na neurologii kde mi řekly že k páteři a ani na trojklaný nerv to není úplně typické.
Udělali ct hlavy a vše ok.
Beru už týden vitamin B.
Dneska ta jedna strana občas zacitim zadní zuby, ale přidala se zas ta druhá lícní kost jako kdyby to bylo oteklé ale není a samozrejmne to kde od té lícní kosti do mezizubních prostoru.
Na neurologii jsem dostala zadanku na MR a aescin. Máte někdo zkušenost?
Zrovna nedavno jsem byla prednasce o bolesti v orofacialni oblasti, pry je to skoro vzdycky od zubu, ikdyz zubar rekne, ze ne.
@Pudloslava na obou stranách?.že se střídají?
Mě dali i kapacku a ta mi nepomohla (novalgin, guajacuran?
Já mam zase zkušenost, že jsem běhala k zubaři, že mě bolí zuby a nakonec to byl zánět dutin
Mě se ukázala na MR vyšší sliznice v dutině a na jedné straně mám kořeny zubů hodně vysoko. Měla jsem podráždění trigemu. Bylo to hodně zlý. Myslím, že bys to poznala. Mě nafoukalo do pusy na horách.
Ale ta sliznice dutin umí taky pozlobit a ještě mě napadlo kamének ve slinném kanálu. To ne taky prej peklo.
@petulinkaa92 ja mela podobne pred lety, hrozna bolest jedne licni kosti - strihla jsem si orl, zubare, neurologii a nikde nic. Zrejme pru podrazdeny trojklanny nerv, bylo to v lete a zrejme me ofouklo z okynka v aute. Mne na to pomohly teple obklady, nekolik dni a pak to samo zmizelo. Na to, co mi ulevuje, jsem si musela prijit sama. Ale bolest to byla silena
A co vám pomohlo?
Mě vadí hlavně ty tlaky do zubů nebo dásní a bolest hlavy ale tu trošku utlumí novalgin.
A za jak dlouho vám to zmizelo?
Ahoj všem. Myslíte, že by to mohl být trojklanný nerv? Nebo krční páteř? Jednoho „krásného“ dne jsem se vzbudila se strašnou bolestí před uchem a směrem dolů k čelistí. Pocit jak kdybych tam měla stáhnutý sval, který nepovoluje. Do toho mě začal bolet zub a otekla kolem něj dáseň a trochu mě bolelo oko. Časem bolest povolila a začalo mě bolet pod čelistí, pocit že sa mi špatně polyká, knedlík v krku, bolest a tlak na tvrdém patře a pocit tlaku v uších. Bolest většinou jednostranná. K večeru už bolí i hlava. Byla jsem na ORL nic nenašli (BERA VYŠETŘENÍ, AUDIOMETRIE), MRI CT v pořádku, krev v pořádku. Čelistní kloub údajně také v pořádku. Mohl by to být zrojklanny nerv? Běžná analgetika nezabírají. Nebo útlak nervu od zubu? Ten zub co mě bolí je hodně nakloněný směrem dolů a tlačí mě. Za každý názor a řadu budu vděčná. Trpím už 4 měsice.