Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, jestli tady už někdo nemá zkušenost s problémem, který mě trápí. Asi 2 týdny mi začaly vypadávat vlasy ve větší míře. Nejprve jsem si toho všimla při česání, pak masivně při mytí, a teď už jsem ve fázi, kdy mi při každém prohrábnutí vlasů něco zůstane v ruce. Na krvi jsem byla, testy jsou v pořádku, nic mi nechybí, štítná žláza je také v pořádku. Už 3 týdny beru vitamíny od Veriny a kolagen, ale zatím bez výsledku.
Lékař mi řekl, že to bude pravděpodobně ze stresu. Necelé 3 měsíce zpátky jsem měla několikadenní vyhrocenou situaci, ale nic, co bych už kdysi nezažila. Na kožní kliniku jsem objednaná, stejně jako na další vyšetření, ale všechno až za 2 měsíce, a já mám strach, že do té doby nebude co vyšetřovat.
Zatím to není viditelně znát, protože mám štěstí na husté vlasy, ale už teď pociťuji velký rozdíl při dělání culíku a hlavně vidím, co všechno mi padá. Nahraju vám sem fotky, postupně jak to jde.. a budu moc ráda, když mi napíšete váš názor. Měl někdo z vás stejný problém? Kam až to došlo a v jakém časovém horizontu?
Děkuji moc! ![]()
Loni jsem se na jaře tak trošku psychicky sesypala kvůli diagnózy dítěte a někdy v září jsem zalehla (asi) s covidem a následně se zápalem plic, na který jsem fásla několikery antibiotika.
Zhruba na konci listopadu mi začaly brutálně vypadávat vlasy. Ale opravdu hrozně moc a to tak, že mi skrz vlasy byla vidět lebka - když si představíte ty babičky s načesanou trvalou, která je kompletně průhledná, tak přesně tak jsem to měla. Dokonce se mi udělala kompletní lysina (jako mívají chlapi vzadu na hlavě.)
Doktor mi řekl to samé, krev v pohodě, štítná žláza v pohodě. Ale řekl mi, že za ním v poslední době chodí hrozně moc žen, že jim „padají vlasy po hrstech.“ Tak jestli to není po covidu.
Začala jsem do sebe cpát tuny vitamínů, Dčko, biosil plus, různé šampóny na vypadávání vlasů (biome.) A někdy v lednu to přestalo. Holička mi řekla, že už mi tam i něco málo roste. Sama jsem po pár měsících cítila, že vlasy houstnou. Myslela jsem, jak jsem konečně vyhrála. No a v říjnu jsem měla opět covid a na konci listopadu mi opět vypadala půlka hlavy. Nějaký ten podrost zůstal, ale většina dlouhých vlasů je pryč.
Na kožním mi řekli, že žádný problém nemám, že to může být následek covidu - spousta žen po něm hlásí, že jim vypadalo hodně vlasů. Nebo následek stresu, kterého jsem měla taky požehnaně a nebo dědičná záležitost.
Takže, autorko, vyber si ![]()
@Rntnvk píše: Více
Také mi poslední dobou přijde, že mi vlasy více padají, hlavně mám furt na rukávu, kapuci. Říkám si, že si je trhám o batoh a bundu víc, než v létě.
Já si krom kolagenu koupila zinek forte.
@Rntnvk píše: Více
to může být víc věcí, stres, hormony, špatná kosmetika na vlasy…zkus si nechat klidně udělat i krevní test na hormony a případně, jestli ti nechybí nějaké konkrétní živiny…i praktik by to měl zvládnout, hormony případně na gyndě.
A zkusit se hodit do klidu a nepřehánět to teď chvíli se sysntetickými šampony, tím pokožka a tělo taky pak zbytečně může trpět.
Jinak doktor se jen domnívá, že je to ze stresu ale na místě je i nějaké to vyšetření viz krevní obraz nebo tak něco.
Já jsem minulý rok měla strašně náročný po psychické stránce a taky se to hrozně podepsalo na těch vlasech, ale protože nesnáším polykání prášků nebo tabletek, tak jsem si našla vitamíny ve formě gumových medvídků od bodybe a po dvou měsících už vlasy tolik nepadají, tak doufám, že to tak bude i pokračovat a že budou i pěkně růst.
Zdravíčko,
Sama osobně mám od mala řídké vlasy a stále mi nadměrně padají (divím se, že ještě nějaké mám).
Pokud jste prodělala stresovou situaci, tak to určitě může být i tím. K padání vlasů po stresu, dojde až po delší době.
Každopádně sama za sebe doporučuji užívat rozmarýnový tonikum, zinek, vlasové hnojivo, plantur nebo alpecin kofeinový šampon. O vlasy se starat a nemýt je tak moc často.
Za mě mi to extrémně pomohlo a vlasy mi tak moc nepadají.
Držím Vám palce. ![]()