Jak poznat kontrakce?

Anonymní
12.12.12 17:34

jak poznat kontrakce?

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak poznám kontrakce? Bolí mě jakoby v „kočce“ :) a jakoby v tříslech nebo jak to napsat a když se zvednu, tak nemůžu ani chodit…Raději píšu anonymně, páč nechci, aby se mi tady někdo vysmál…jsem prvorodička

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7746
12.12.12 17:38

Hm, to tě spíš bolí, jak se roztahuje stydká spona. Kontrakce jsou stahy, jako křeče, to bys poznala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 17:40
@Fíková píše:
Hm, to tě spíš bolí, jak se roztahuje stydká spona. Kontrakce jsou stahy, jako křeče, to bys poznala. :)

a to už budu rodit? :lol:

• Citovat
  • Upravit
15404
12.12.12 17:40

V kočce??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to jsem ještě neslyšela :mrgreen: :mrgreen: promiň, já ti neporadím, taky mám strach, že až to přijde, tak to nepoznám, ale to pojmenování mě rozsekalo :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
12.12.12 17:42

Jestli je to bolest jako bolest tak to kontrakce nebudou. mě šli kontrakce do zad a přicházeli v pravidelnývh intervalech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
12.12.12 17:42
@Anonymní píše:
a to už budu rodit? :lol:

Při kontrakcích? Ano. :lol:
Mě ta třísla bolela asi poslední dva měsíce těhotenství, takže tahle bolest porod určitě neukazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
12.12.12 17:46

Tak dle popisu zakladatelko, toto nejsou kontrakce a z tohoto rodit nebudeš, neboj. Kontrakce je pravidelně se opakující bolest- křeč břicha, přichází vždy na chvíli a zas odezní. Někdy u toho i na omak to břicho úplně ztvrdne. Když to vezmu zeširoka, tak bolest je to podobná jako třeba při průjmu nebo silné menstruaci. A prvorodičky nebojte- rozhodně si to s ničím nespletete a i když budete náhodou zrovna spát, až to přijde, tak vás to vzbudí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
12.12.12 17:47

Nebojte holky, až to příde tak to poznáte, možná párkrát pojedete s falešnym poplachem, ale rozhodně to neprošvihnete ;)…jinak jestli to bolí v kuse, tak to nebude ono, kontrakce jsou v téměř pravidelných intervalech,..ale já tě chápu, mě když praskla voda, tak mi přišlo, že je jí nějak málo, tak jsem pročítala brožurky, kolik toho má ze mě vytéct a dala kamarádce očuchat pyžamo, jestli jsem se náhodou jen nepočůrala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 17:51
@mařenkaa píše:
Nebojte holky, až to příde tak to poznáte, možná párkrát pojedete s falešnym poplachem, ale rozhodně to neprošvihnete ;)…jinak jestli to bolí v kuse, tak to nebude ono, kontrakce jsou v téměř pravidelných intervalech,..ale já tě chápu, mě když praskla voda, tak mi přišlo, že je jí nějak málo, tak jsem pročítala brožurky, kolik toho má ze mě vytéct a dala kamarádce očuchat pyžamo, jestli jsem se náhodou jen nepočůrala :mrgreen:

je hezký, jak jsme každá „praštěná“ :) :kytka: děkuju

• Citovat
  • Upravit
4062
12.12.12 17:52

„To bys poznala“, to je nějaká mantra nebo co? Já jsem taky prvorodička, taky si nejsem vůbec jistá a strašně mě vytáčí, jak mi nikdo, ale vůbec nikdo, ani zkušené matky, ani doktoři a PA nejsou schopní odpovědět na otázku JAK to poznám. Vždycky jenom „to poznáte“.
To to fakt nejde nějak popsat, přiblížit? Aby člověk věděl, kdy se má plašit? :mrgreen:
Ono je to hrozně nepříjemné, když něco cítíte, ale prostě nevíte jestli je to ono nebo ne a ještě navíc si připadáte jako blbec, že nevíte, protože vám všichni tvrdí, že „to poznáte“.
Mě včera cestou domů v trolejbuse chytily taky takové jakoby křeče, celý večer se pak nepravidelně opakovaly, do toho bolesti v kříži a já prostě nevěděla - začínající kontrakce? poslíčci? pohyby dítěte? (ona se někdy tak jako zapře proti mému břichu, že mi ho úplně napne) nebo něco úplně jiného? Mám to nějak řešit? Do toho se vyptával manžel, jestli už rodím a jestli má chystat auto… A já mu mohla tak leda říct, že nemám tušení. Než jsem šla spát tak to zase odeznělo, takže asi poslíčci. Ale fakt by pomohlo, kdyby mi aspoň jeden člověk na otázku JAK to poznám odpověděl jinak než jenom „to poznáš“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
12.12.12 17:56

@Kassy
Když si dáš teplou koupel, poslíčky přestanou, kontrakce se rozjedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 17:58
@Kassy píše:
„To bys poznala“, to je nějaká mantra nebo co? Já jsem taky prvorodička, taky si nejsem vůbec jistá a strašně mě vytáčí, jak mi nikdo, ale vůbec nikdo, ani zkušené matky, ani doktoři a PA nejsou schopní odpovědět na otázku JAK to poznám. Vždycky jenom „to poznáte“.
To to fakt nejde nějak popsat, přiblížit? Aby člověk věděl, kdy se má plašit? :mrgreen:
Ono je to hrozně nepříjemné, když něco cítíte, ale prostě nevíte jestli je to ono nebo ne a ještě navíc si připadáte jako blbec, že nevíte, protože vám všichni tvrdí, že „to poznáte“.
Mě včera cestou domů v trolejbuse chytily taky takové jakoby křeče, celý večer se pak nepravidelně opakovaly, do toho bolesti v kříži a já prostě nevěděla - začínající kontrakce? poslíčci? pohyby dítěte? (ona se někdy tak jako zapře proti mému břichu, že mi ho úplně napne) nebo něco úplně jiného? Mám to nějak řešit? Do toho se vyptával manžel, jestli už rodím a jestli má chystat auto… A já mu mohla tak leda říct, že nemám tušení. Než jsem šla spát tak to zase odeznělo, takže asi poslíčci. Ale fakt by pomohlo, kdyby mi aspoň jeden člověk na otázku JAK to poznám odpověděl jinak než jenom „to poznáš“ :zed:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
2732
12.12.12 17:59

@Kassy já to taky jako prvorodička poznala celkem bez problémů. Břicho mi tvrdlo už nějakou dobu před porodem, ale ten den jsem se vzbudila, břicho zase tvrdlo, ale bylo to takový jiný než jindy. Navíc se to opakovalo celkem pravidelně, po teplé sprše nepřešlo, tak jsme jeli do porodnice a asi za 6 hodin od příjezdu byl syn na světě.
Teď podruhé jsem plašila o něco víc, protože mi břicho ke konci tvrdlo silně a celkem často, ale ne pravidelně. Když ale přišly pravý kontrakce podpořený tabletou na vyvolání, tak se to už splést nedalo :-D a za 2 hodiny byla dcera venku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
12.12.12 18:01

@Kassy
ono je to těžký popsat, když to u každý probíhá úplně jinak, jedný jdou křeče do zad, druhý do podbříšku, třetí bolí celý břicho i záda, čtvrtá to má zase jinak :nevim:…jediný, co je snad u všech stejný je, že je to v pravidelných intervalech a s tou koupelí, jak už psala Fíková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
12.12.12 18:01

@Kassy
no ono to je právě tak, že každý to má prostě jinak a jinak to subjektivně vnímá, někomu to vystřeluje do kříže, jiného jen mírně bolí břicho, některá má bolesti jak sviň, že je s bídou prodýchá, mě to např. vystřelovalo přes třísla do stehen, takže to se fakt těžko popisuje. To, co popisuješ ty, byly nejspíš fakt poslíčci, kontrakce jsou skoro to samé, jen už přicházejí v pravidelných intervalech a může ta bolest být ještě daleko intenzivnější. Prostě pravidelně se opakující křeče, které neustávají ani po dlouhých hodinách, to bude asi nejvýstižnější popis, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky