Resuscitace a apgar skóre

xpisk03
7.12.12 23:58

Resuscitace a apgar skóre

Mám 9týdenního syna, dělali mi akutního císaře, protože klesaly ozvy a malej měl pupečník kolem hlavičky. Až před 14dny jsem si pořádně početla v očkováku a zjistila jsem, že má zaškrtnutou resuscitaci v kolonce o komplikkacích během porodu. Dost mě to vyděsilo, vzhledem k tomu, že mi to v porodnici nikdo neřekl. Nevíte některá, jestli se resuscitací náhodou nemyslí „jen“ to, že ho obrátí hlavou dolů a klepnou do zad, aby začal brečet?? Může ho to nějak ovlivnit? Má se čile k světu, povídá si, krásně pase koníky a nejeví nějakou opožděnost, ale bojím se, aby neměl třeba nějaké skryté vady, ani nevím, co by MOHLO hrozit :roll:

Další věcí je apgar skóre, to měl 5, 7, 9. říkala jsem si, že to je tím, že měl ten pupečník kolem hlavičky, tak hned nereagoval úplně 100%, ale tchýně mě vyděsila, že to je dost málo :,( bylo to s ním opravdu tak špatné??

Děkuji za všechny odpovědi!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
8.12.12 00:02

Apgar neříká nic o PROGNÓZE, je to jen hodnocení okamžitého stavu, a to ještě od oka :-)

kdybys měla pochybnosti, promluv s lékařkou… ale te´d je to zbytečný, když mimi prospívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.12.12 00:10

A co je v propouštěcí zprávě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
8.12.12 00:12

Moje dcera měla Apgar skóre stejné, jako Tvůj syn. 5-7-9.
Byla resuscitována - po klešťovém porodu nedýchala, museli ji oživovat.

První rok jsme museli chodit na neurologické kontroly a na rehabilitace… dnes je z ní pětiletá holčička, šikovná, inteligentní, nadprůměrně mluví… následky veškeré žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
8.12.12 00:16
@Anonymní píše:
A co je v propouštěcí zprávě?

propouštěcí zprávu si nechala při první návštěvě pediatrička, četla jsem si jí, ale už si ji nepamatuju :roll:
@BohunkaP nás nikdo na neurologii, ani na rehabilitace neposlal, doufám, že je to tím, že je vše OK a ne tím, že by něco zanedbali

• Citovat
  • Upravit
22026
8.12.12 00:23

@xpisk03, neboj se… zkus zůstat v klidu.

Máš krásného, zdravého chlapečka… a ta čísla Ti v jeho životě k ničemu nejsou, opravdu ne. Kdyby bylo něco špatně, už bys to věděla, tohle se u miminek hodně hlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
8.12.12 00:40

Me to teda přijde málo a párala bych po tom. minimálně abys měla doma kopii propousteci zprávy a zeptej se dětský, že je ti divný, že to nikdo neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.12.12 00:56

Dvojcata, akutni sekce 33+5, mensi mel apgar 6 6 9, rozdychavali ho, mluvi ze vsech 3 deti njlip, nejvic mu to mysli a je to dabel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
8.12.12 01:02

Moje dcera po naprosto pohodovem, az temer prekotnem porodu mela agpar 2 v prvni minute, po 5 minutach uz 9. Nedychala, byla uplne bezvladna, bila, kdyz ji konecne rozdychaly (dve zeny :) ), byla naprosto ok. Kdyz jsem se ptala, jestli ji mame nejak vic pozorovat ci zda v budoucnu potrebujem nejake vysetreni, tak pry nic, protoze v tech peti minutach mela uz 9 a celou dobu mela prisun vzduchu (dychaly ji ambuvakem), ozvy neklesly pod 100, takze naprosto ok. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
8.12.12 02:17

@xpisk03 Ahoj, ty jsi maminka a jestli se ti cokoli nezdá, promluv si s dětskou doktorkou, at ti objasní celou porodní zprávu, máš na to nárok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
8.12.12 06:44

Já bych se teda pídila, jsem hnidopich a chtěla bych vědět, proč mě o stavu mého dítěte nikdo neinformoval. rodila jsem ve dvou různých porodnicích a musela si chodit říkat o informace, protože oni na to prostě serou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
8.12.12 07:04

Náš malej měl 4,8,10,4 i 5 je dost málo. Našeho museli rozdýchávat, napil se plodovky.Ted mu jsou 3 a je to zdravej kluk.Jen se divím, že ti nikdo nic neřekl a neposlali na neurologii.Na to byh se poptala dr. Mě taky nic neřekli v porodnici i když jsem se ptala, až při propouštění si mě zavolala doktorka a řekla mi, že musí chodit na neurologii. Prý takto chodí všechny děti co měli problém u porodu-i např. s kleštama atd. Prostě projistotu.Byli jsme tam 2×. Jednou v porodnici a jednou v 5 měsíci. Určitě se ničeho neboj a zeptej se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
8.12.12 07:14

Hele, tady je to popsané co co je..mě se zá ten APGAR nízký, ale nic to nemusí znamenat, starší syn měl taky po porodu potíže, oživovali ho, byl v inkubátoru a je z něj šikovný vem¨lmi chytrý puberťák…ale i tak, proč tě neupozornili..nevím..ale jim to tehdy taky neřekli, že kluka oživovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
8.12.12 07:36

Kamarádky syn měl 4-2-2. Teď chodí do první třídy a je ok (až na drobnosti). Byl to porod koncem pánevním, narozen předčasně. Několikrát ho oživovali. Do roka chodil na neurologii. Maminka byla prvorodička, mudra v porodnici nepoznala, že není hlavičkou dolů a pak už bylo na sekci pozdě…

Každopádně ihned v porodnici kamarádce řekli, že musí být sledován.. Kdyby bylo u vás něco v nepořádku - nenechali by to jen tak. Navíc Vaše dětská doktorka určitě zprávu četla - a pokud by byl důvod Tvého syna více sledovat, tak by to dělala (teda doufám).

Moji dceru po překotném porodu taky resuscitovali (hodně se napila plodovky a měla šňůru několikrát kolem krku) a říkali, že je naprosto fit. Bez kyslíku nebyla dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
8.12.12 07:40

Všem moc děkuji za uklidnění, zároveň se radši ujistím, jestli bysme taky neměli navštívit tu neurologii a proč mi to neřekli atd..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100