Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Apgar neříká nic o PROGNÓZE, je to jen hodnocení okamžitého stavu, a to ještě od oka ![]()
kdybys měla pochybnosti, promluv s lékařkou… ale te´d je to zbytečný, když mimi prospívá
Moje dcera měla Apgar skóre stejné, jako Tvůj syn. 5-7-9.
Byla resuscitována - po klešťovém porodu nedýchala, museli ji oživovat.
První rok jsme museli chodit na neurologické kontroly a na rehabilitace… dnes je z ní pětiletá holčička, šikovná, inteligentní, nadprůměrně mluví… následky veškeré žádné.
@Anonymní píše:
A co je v propouštěcí zprávě?
propouštěcí zprávu si nechala při první návštěvě pediatrička, četla jsem si jí, ale už si ji nepamatuju ![]()
@BohunkaP nás nikdo na neurologii, ani na rehabilitace neposlal, doufám, že je to tím, že je vše OK a ne tím, že by něco zanedbali
@xpisk03, neboj se… zkus zůstat v klidu.
Máš krásného, zdravého chlapečka… a ta čísla Ti v jeho životě k ničemu nejsou, opravdu ne. Kdyby bylo něco špatně, už bys to věděla, tohle se u miminek hodně hlídá.
Me to teda přijde málo a párala bych po tom. minimálně abys měla doma kopii propousteci zprávy a zeptej se dětský, že je ti divný, že to nikdo neřeší.
Dvojcata, akutni sekce 33+5, mensi mel apgar 6 6 9, rozdychavali ho, mluvi ze vsech 3 deti njlip, nejvic mu to mysli a je to dabel
Moje dcera po naprosto pohodovem, az temer prekotnem porodu mela agpar 2 v prvni minute, po 5 minutach uz 9. Nedychala, byla uplne bezvladna, bila, kdyz ji konecne rozdychaly (dve zeny
), byla naprosto ok. Kdyz jsem se ptala, jestli ji mame nejak vic pozorovat ci zda v budoucnu potrebujem nejake vysetreni, tak pry nic, protoze v tech peti minutach mela uz 9 a celou dobu mela prisun vzduchu (dychaly ji ambuvakem), ozvy neklesly pod 100, takze naprosto ok. L.
@xpisk03 Ahoj, ty jsi maminka a jestli se ti cokoli nezdá, promluv si s dětskou doktorkou, at ti objasní celou porodní zprávu, máš na to nárok ![]()
Já bych se teda pídila, jsem hnidopich a chtěla bych vědět, proč mě o stavu mého dítěte nikdo neinformoval. rodila jsem ve dvou různých porodnicích a musela si chodit říkat o informace, protože oni na to prostě serou!!!
Náš malej měl 4,8,10,4 i 5 je dost málo. Našeho museli rozdýchávat, napil se plodovky.Ted mu jsou 3 a je to zdravej kluk.Jen se divím, že ti nikdo nic neřekl a neposlali na neurologii.Na to byh se poptala dr. Mě taky nic neřekli v porodnici i když jsem se ptala, až při propouštění si mě zavolala doktorka a řekla mi, že musí chodit na neurologii. Prý takto chodí všechny děti co měli problém u porodu-i např. s kleštama atd. Prostě projistotu.Byli jsme tam 2×. Jednou v porodnici a jednou v 5 měsíci. Určitě se ničeho neboj a zeptej se na to.
Hele, tady je to popsané co co je..mě se zá ten APGAR nízký, ale nic to nemusí znamenat, starší syn měl taky po porodu potíže, oživovali ho, byl v inkubátoru a je z něj šikovný vem¨lmi chytrý puberťák…ale i tak, proč tě neupozornili..nevím..ale jim to tehdy taky neřekli, že kluka oživovali…
Kamarádky syn měl 4-2-2. Teď chodí do první třídy a je ok (až na drobnosti). Byl to porod koncem pánevním, narozen předčasně. Několikrát ho oživovali. Do roka chodil na neurologii. Maminka byla prvorodička, mudra v porodnici nepoznala, že není hlavičkou dolů a pak už bylo na sekci pozdě…
Každopádně ihned v porodnici kamarádce řekli, že musí být sledován.. Kdyby bylo u vás něco v nepořádku - nenechali by to jen tak. Navíc Vaše dětská doktorka určitě zprávu četla - a pokud by byl důvod Tvého syna více sledovat, tak by to dělala (teda doufám).
Moji dceru po překotném porodu taky resuscitovali (hodně se napila plodovky a měla šňůru několikrát kolem krku) a říkali, že je naprosto fit. Bez kyslíku nebyla dlouho.
Všem moc děkuji za uklidnění, zároveň se radši ujistím, jestli bysme taky neměli navštívit tu neurologii a proč mi to neřekli atd..
Mám 9týdenního syna, dělali mi akutního císaře, protože klesaly ozvy a malej měl pupečník kolem hlavičky. Až před 14dny jsem si pořádně početla v očkováku a zjistila jsem, že má zaškrtnutou resuscitaci v kolonce o komplikkacích během porodu. Dost mě to vyděsilo, vzhledem k tomu, že mi to v porodnici nikdo neřekl. Nevíte některá, jestli se resuscitací náhodou nemyslí „jen“ to, že ho obrátí hlavou dolů a klepnou do zad, aby začal brečet?? Může ho to nějak ovlivnit? Má se čile k světu, povídá si, krásně pase koníky a nejeví nějakou opožděnost, ale bojím se, aby neměl třeba nějaké skryté vady, ani nevím, co by MOHLO hrozit
Další věcí je apgar skóre, to měl 5, 7, 9. říkala jsem si, že to je tím, že měl ten pupečník kolem hlavičky, tak hned nereagoval úplně 100%, ale tchýně mě vyděsila, že to je dost málo
bylo to s ním opravdu tak špatné??
Děkuji za všechny odpovědi!!