Jak prát softshell?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
535
14.3.13 19:16
@Lucie1184 píše:
Taky mám dotaz, mám softshellovou bundu (která se nesmí žehlit) špinavou od vosku na běžky..má někdo nápad co s tím?

Pamatuju si, že táta kdysi čistil vosk lihem. Nejdřív bych ale asi zkusila žlučové mýdlo. Zatím mi fungovalo na většinu skvrn. Vosk jsem s ním ale ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
14.3.13 19:35
@Lucie1184 píše:
Taky mám dotaz, mám softshellovou bundu (která se nesmí žehlit) špinavou od vosku na běžky..má někdo nápad co s tím?

Ahoj, mojí pracovní náplní je potisk textilu. Softshell normálně logujeme na 156 stupňů. Vzala bych žehličku, savý papír a místo přežehlila. Okolí můžeš zakrýt nějakou látkou. Nesmíš tam nechat žehličku moc dlouhou dobu. Logujeme teda na lisu ale bundě by se nemělo nic stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
27.3.13 19:06

Mám ještě dotaz k čištění, náš prcek si zamazal softshellovou bundu něčím bílým…asi jogurt :-) Pračka to nezvládla, jar taky ne…kdo mi poradí? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaklistovka
2.5.13 11:20

softshellová bunda

Ahoj, omylem jsem bundu vyprala na 40 stupňů. A ona se mi jaksi nakrabatila a nevím co s tím. Nevypadá to vůbec pěkně. Je od Wolfa a nechce se mi jí vyhodit. Nenapadá vás co s tím?

• Citovat
  • Upravit
5052
2.5.13 15:04
@iveta299 píše:
Mám ještě dotaz k čištění, náš prcek si zamazal softshellovou bundu něčím bílým…asi jogurt :-) Pračka to nezvládla, jar taky ne…kdo mi poradí? :-)

tak jogurt vypereš, pokud to nejde tak to jogurt nebyl.
Já používám specoš prášek kopuju v ALPINEPRO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
2.5.13 15:04
@iveta299 píše:
Mám ještě dotaz k čištění, náš prcek si zamazal softshellovou bundu něčím bílým…asi jogurt :-) Pračka to nezvládla, jar taky ne…kdo mi poradí? :-)

tak jogurt vypereš, pokud to nejde tak to jogurt nebyl.
Já používám specoš prášek kopuju v ALPINEPRO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
19.10.14 12:31

Ahoj chtěla bych se zeptat, chci vyprat softshellovou bundu (poprvé), vím že na 30 stupňů, ale na kolik nastavujete otáčky při ždímání, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
19.10.14 12:39

Peru klidně na 40 a otáčky speciálně nenastavuju, myslím, že je tam tak těch 1000 otáček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
19.10.14 12:42

@renda81 Zcela prachsprostě ho házím s ostaatním prádlem na 40 a 1200 otáček ždímání… a pak ho proženu sušičkou. na ramínkách suším pouze v případě, že mám celou pračku softshelu, což je jen když peru jednou za čas všechny dospělácké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
19.10.14 12:44

Díky moc za reakce - a používáte běžný prášek nebo tekutý??? mám strach nechci o bundu přijít :lol: :lol: :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
19.10.14 12:46

@renda81 Já používám na všechno krom bílého tekutý a hlavně žádnou aviváž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
19.10.14 12:47
@j.a.n.i1 píše:
@renda81 Já používám na všechno krom bílého tekutý a hlavně žádnou aviváž!

díky tak jdu na to :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
19.10.14 12:50

Na softshel mám extra tekutý prášek, buď ze sportovních potřeb (bývá v lahvičce a drahý jako čert), nebo z pracovních oděvů jednotlivé pytlíčky vhodné na voděodolné prádlo, spacáky a tak. Potom mi i po vyprání voda na bundě nebo kalhotách kuličkuje a odvádí ji to pryč, ale musí se hned od začátku.
Na ostatní funkční a sportovní prádlo, které není voděodolné dávám ten modrý perwol sport, bez aviváže a na 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
19.10.14 12:51

Tak já softshellové věci a i funkční peru v perwollu sport&active normálně je dražší ale kupuju v akci a vyjde do 150,– za 3 l. A mě i voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
19.10.14 13:08
@Dagmar83 píše:
Tak já softshellové věci a i funkční peru v perwollu sport&active normálně je dražší ale kupuju v akci a vyjde do 150,– za 3 l. A mě i voní.

ok, dala jsem vyprat do tekutého perwollu mám jen na tmavé prádlo, ale po tom sportovním se podívám díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný