Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie1184 píše:
Taky mám dotaz, mám softshellovou bundu (která se nesmí žehlit) špinavou od vosku na běžky..má někdo nápad co s tím?
Pamatuju si, že táta kdysi čistil vosk lihem. Nejdřív bych ale asi zkusila žlučové mýdlo. Zatím mi fungovalo na většinu skvrn. Vosk jsem s ním ale ještě nezkoušela.
@Lucie1184 píše:
Taky mám dotaz, mám softshellovou bundu (která se nesmí žehlit) špinavou od vosku na běžky..má někdo nápad co s tím?
Ahoj, mojí pracovní náplní je potisk textilu. Softshell normálně logujeme na 156 stupňů. Vzala bych žehličku, savý papír a místo přežehlila. Okolí můžeš zakrýt nějakou látkou. Nesmíš tam nechat žehličku moc dlouhou dobu. Logujeme teda na lisu ale bundě by se nemělo nic stát.
Mám ještě dotaz k čištění, náš prcek si zamazal softshellovou bundu něčím bílým…asi jogurt
Pračka to nezvládla, jar taky ne…kdo mi poradí? ![]()
Ahoj, omylem jsem bundu vyprala na 40 stupňů. A ona se mi jaksi nakrabatila a nevím co s tím. Nevypadá to vůbec pěkně. Je od Wolfa a nechce se mi jí vyhodit. Nenapadá vás co s tím?
@iveta299 píše:
Mám ještě dotaz k čištění, náš prcek si zamazal softshellovou bundu něčím bílým…asi jogurtPračka to nezvládla, jar taky ne…kdo mi poradí?
tak jogurt vypereš, pokud to nejde tak to jogurt nebyl.
Já používám specoš prášek kopuju v ALPINEPRO
@iveta299 píše:
Mám ještě dotaz k čištění, náš prcek si zamazal softshellovou bundu něčím bílým…asi jogurtPračka to nezvládla, jar taky ne…kdo mi poradí?
tak jogurt vypereš, pokud to nejde tak to jogurt nebyl.
Já používám specoš prášek kopuju v ALPINEPRO
Ahoj chtěla bych se zeptat, chci vyprat softshellovou bundu (poprvé), vím že na 30 stupňů, ale na kolik nastavujete otáčky při ždímání, díky moc
Peru klidně na 40 a otáčky speciálně nenastavuju, myslím, že je tam tak těch 1000 otáček ![]()
@renda81 Zcela prachsprostě ho házím s ostaatním prádlem na 40 a 1200 otáček ždímání… a pak ho proženu sušičkou. na ramínkách suším pouze v případě, že mám celou pračku softshelu, což je jen když peru jednou za čas všechny dospělácké.
Díky moc za reakce - a používáte běžný prášek nebo tekutý??? mám strach nechci o bundu přijít
![]()
@renda81 Já používám na všechno krom bílého tekutý a hlavně žádnou aviváž!
@j.a.n.i1 píše:
@renda81 Já používám na všechno krom bílého tekutý a hlavně žádnou aviváž!
díky tak jdu na to
![]()
Na softshel mám extra tekutý prášek, buď ze sportovních potřeb (bývá v lahvičce a drahý jako čert), nebo z pracovních oděvů jednotlivé pytlíčky vhodné na voděodolné prádlo, spacáky a tak. Potom mi i po vyprání voda na bundě nebo kalhotách kuličkuje a odvádí ji to pryč, ale musí se hned od začátku.
Na ostatní funkční a sportovní prádlo, které není voděodolné dávám ten modrý perwol sport, bez aviváže a na 40.
Tak já softshellové věci a i funkční peru v perwollu sport&active normálně je dražší ale kupuju v akci a vyjde do 150,– za 3 l. A mě i voní.
@Dagmar83 píše:
Tak já softshellové věci a i funkční peru v perwollu sport&active normálně je dražší ale kupuju v akci a vyjde do 150,– za 3 l. A mě i voní.
ok, dala jsem vyprat do tekutého perwollu mám jen na tmavé prádlo, ale po tom sportovním se podívám díky za radu